Brak mocy przy przyspieszeniu
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2007
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
Brak mocy przy przyspieszeniu
Postautor: edziapro » 06 sie 2024, 18:14
Witam mój Rexio przy przyspieszeniu traci moc coś go odcina.Po sprawdzeniu na kompach pokazał pedał gazu ,podmieniłem to nie to.Przy drugim kompie pokazał jeszcze przepustnice podmieniona też nie to.Prosze o pomoc bo jazda to męczarnia.Do tego po kilku kilometrach zapala się HDC ,ale może to przyczyna powiązana z utratą mocy.Powoli jadą nic się nie dzieje.
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: Brak mocy przy przyspieszeniu
Postautor: krisw11 » 06 sie 2024, 22:23
Cześć . A sprawdziłeś podciśnienia czy są szczelne ? Jeżeli masz automat ,to sprawdź czujnik stopu. W Kyronie miałem podobnie co jakiś czas odcinało moc ,nie mogłem dojść co jest, przypadkiem na myjni byłem ,wysiadam a tu światła stop sie świecą mimo że ja na zewnątrz. Po wymianie czujnika ,auto wróciło do normy. Ale pamiętaj ważna ta szczelność podciśnień !
Kris
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2695
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: RudebwoyIrl » 06 sie 2024, 23:38
Przypatrz cały układ paliwowy i dolotowy. Łącznie z podciśnieniami jak wspomniał Kris.
Natomiast ten HDC on jest dodany do ESP jak Ci swieci na czerwono znaczy chyba że się przegrzewa.
Usterka w ESP może Ci też powodować ograniczenia mocy więc też bym zagłębił temat tego HDC...
Pozdrawiam
Natomiast ten HDC on jest dodany do ESP jak Ci swieci na czerwono znaczy chyba że się przegrzewa.
Usterka w ESP może Ci też powodować ograniczenia mocy więc też bym zagłębił temat tego HDC...
Pozdrawiam
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2007
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: edziapro » 07 sie 2024, 6:54
Wielki dzięki jak tylko uda mi się to sprawdzić to dam znać.Muszę tylko kogoś znaleźć do pomocy bo ja mechanikiem nie jestem i małe pojęcie o tym wszystkim mam,ale dziękuję za podpowiedzi.Pozdro dla wszystkich.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię