Z racji tego że miałem troszkę wolnego czasu (urlop

Wykonałem:
środek:
- Dokładne odkurzanie środka (każdy zakamarek) odkurzacz z cienkimi końcówkami oraz pędzelki do wymiatania brudu z wąskich szczelin
Odkurzanie

- Mycie wszystkich elementów środka z wykorzystanie płynu (Polecam: ADBL APC- bardzo dobrze radzi sobie z brudem i nie niszczy powierzchni - bezpieczny nawet dla skóry)
- Renowacja plastików, kokpitu - ADBL INTERIOR WOW
- Mycie oraz renowacja skóry (foteli) - TENZI DETAILER SKÓRA IMPREGNACJA
- Mycie oraz polerka szyb od środka (polecam płyn GYEON Q2M Glass)
Czyszczenie oraz renowacja środka zajeła mi cały dzień

Dzień 2
Zająłem się karosierią:
Etap 1
Mycie:
- Mycie wstępne (spłukiwanie myjką cisnieniową brudu)
- Pokrycie samochodu pianą aktywną (Polecam: ADBL YETI POLINESIAN FOREST) oraz spłukanie myjką cisnieniową
- Dokładne mycie samochodu z użyciem szamponu: ADBL SNOWBALL SHAMPOO
- Mycie każdego elementu z osobna płynem ADBL APC
- Porządne spłukanie samochodu
- Osuszanie całej karoserii ręcnzikiem z mikrofibry SHINY GARAGE FLUFFY DRYER i tuaj UWAGA - polecam obejrzeć na Youtubie filmik jak prawidłowo osuszacz karoserie aby jej nie porysować - Metoda kładzenia całego ręcznika na element i ściąganie go.
- Mycie szyb GYEON Q2M Glass
Etap 2: Korekta odprysków oraz zarysowań
- Do usuwania rys oraz odprysków użyłem zestawu: SONAX ZESTAW DO USUWANIA ZARYSOWAŃ - Sonax KratzerEnferner Set
orazSONAX P-BALL UCHWYT Z GĄBKĄ POLERSKĄ - Całkiem dobrze sobie poradziło

Etap 3: Polerka i nałożenie Politury - tutaj użyłem: POORBOY`S WORLD BLACK HOLE SHOW GLAZE - politura przeznaczona do ciemnych lakierów samochodowych, delikatnie oczyszcza lakier i maskuje defekty. Pozostawia gładką, lustrzaną taflę lakieru i połysk godny najlepszego show samochodowego. Przygotowuje powierzchnię na zabezpieczenie woskiem.
Etap 4: Nałożenie wosku i polerka - Wosk którego użyłem: POORBOY'S WORLD NATTY'S PASTE WAX - BLACK
Nadaje ładny połysk, podbija kolor i głębię lakieru. Mokry i wysoce połyskujący efekt
Etap 5: Renowacja wszystkich zewnętrznych plastików przy użyciu: SONAX Xtreme NANOPRO ŻEL DO PLASTIKÓW ZEWNĘTRZNYCH.
Żel jest bezbarwny - może być stosowany do wszystkich kolorów. Wygładza nierówności odświeżając kolor oraz zabezpieczając je na długi czas.
Etap 6: Czyszczenie felg i opon oraz nabłyszczanie opon
Etap 7: Nałożenie powłoki ceramicznej:
Tutaj użyłem GYEON Q2 One Kit - to był mój pierwszy raz jeżeli chodzi o nkładanie powłoki cermaicznej, troszkę siębałem żeby tego nie zepsuć, ale poszło bardzo fajnie i sprawnie! A efekt naprawdę WOW. Woda i brud spływa po samochodzie jak po kaczcce

Po nałożeniu ceramiki samochód musiał stać 24h w garażu do pełnego związania struktury.
Na część zewnętrzną poświeciłem cały drugi dzień zacząłem około 10 skończyłem po 23.
Dużo roboty ale efekt naprawdę powalający - no i spoko kasy zaoszczędzone...
Na kosmetyki ściereczki itp.. wydałem coś około 650 zł.
Detailerzy za taką usługą wołają sobie od 2500 do 4k....
Poniżej fotki: