Witam,
mam problem ....
Dzwonią mi strasznie hamulce. Chciałem wymienić klocki i mieć po sprawie, jednak dostałem obuchem po głowie...
Mam w swoim musso zaciski PBR. Już przeczytałem wątki na forum i wiem że mam lipę.
Jednak pytanie brzmi czy mogę wymienić zaciski na inne, bez konieczności przerabiania instalacji oraz wymiany tarcz?
Tak żeby wyjąć PBR, wstawić coś innego i już. Problem z moimi PBR jest taki że pogubione mam blaszki a Pan z Unimart zrobił taką wycenę (rozumiem dlaczego tak drogo) że wtedy prawie upadłem.
Hamulce
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
-
- Rusza z kopyta
- Model: Musso
- Rok produkcji: 2000
- Pojemność silnika: 3199
- Gadu-Gadu: 0
- BYCZEK
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 3200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: Hamulce
Postautor: BYCZEK » 25 sie 2024, 21:27
Zaciski Mando powinny pasować bez większych przeróbek jeśli dobrze pamiętam, ale to musiałbyś pogrzebać trochę na forum.
- matee
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 8075048
Postautor: matee » 29 sie 2024, 23:00
Niektóre blaszki to sobie możesz sam dorobić ... o które chodzi?
OME +4cm, BL +4cm, BFG MT KM2 31", Snorkel, Rear Air Locker, uchwyty na kubki
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
-
- Stały bywalec
Postautor: unimart » 05 wrz 2024, 9:01
Panowie,
Wymiana zacisków PBR na Mando zwykle nie wymaga dodatkowych działań. W niektórych przypadkach należy wymienić przewody hamulcowe przy zaciskach. Najtańsza opcja to zakup regenerowanych zacisków Mando; części pochodzące od regeneratora w Korei kosztują 1380 zł na obie strony. Wystarczy dokupić klocki , to kilkadziesiąt złotych za zamiennik. Zacisk hamulcowy Mando nowy, kompletny z klockami to wydatek 1125 zł za sztukę. Pozdrawiam, Jacek Wikło
Wymiana zacisków PBR na Mando zwykle nie wymaga dodatkowych działań. W niektórych przypadkach należy wymienić przewody hamulcowe przy zaciskach. Najtańsza opcja to zakup regenerowanych zacisków Mando; części pochodzące od regeneratora w Korei kosztują 1380 zł na obie strony. Wystarczy dokupić klocki , to kilkadziesiąt złotych za zamiennik. Zacisk hamulcowy Mando nowy, kompletny z klockami to wydatek 1125 zł za sztukę. Pozdrawiam, Jacek Wikło
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię