Problem z rurkami olejowymi automatycznej skrzyni biegów
SsangYong Kyron to SUV średniej wielkości, idealny dla typowej 4-osobowej rodziny. Obszerna kabina i przestrzeń bagażowa oraz sprawdzone rozwiązania techniczne i napęd 4x4. Obecnie bardzo popularny model na rynku wtórnym.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 1998
- Gadu-Gadu: 0
Problem z rurkami olejowymi automatycznej skrzyni biegów
Postautor: Bodeks1959 » 16 paź 2024, 10:45
Dzień dobry. Jestem tu pierwszy raz. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Dałem do warsztatu do naprawy mojego Kyrona 2.0 xdi 2006 r. automat. Auto się przegrzewało. Okazało się, że winą był wymontowany główny wiatrak winylowy, poza ty klimatyzacja była tylko z nazwy. Mechanik poprosił o zorganizowanie wiatraka, intercoolera i wymiennika ciepła. Podczas demontażu ukręciły się przewody olejowe chłodzenia skrzyni biegów. Myślałem, że nie będzie problemu z ich znalezieniem. Okazało się, że byłem w błędzie. Czy ktoś z kolegów mógłby mi wskazać jakie zamienniki by pasowały do tego modelu. Skrzynia jest z Mercedesa pewnie jak wszystkich Kyronów. Czy można dobrać jakieś podobne rurki?
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię