PRZYWITAJMY SIĘ
Tutaj możemy porozmawiać na wszystkie tematy, niekoniecznie związane z motoryzacją
-
Strona 99 z 103
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- …
- 103
- Następna
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: PRZYWITAJMY SIĘ
Postautor: krisw11 » 30 cze 2023, 22:54
Witamy, witamy może coś więcej powiesz-czyt. napiszesz ???
Kris
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 2022
- Pojemność silnika: 1500
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Sliders » 01 lip 2023, 11:27
Witam i pozdrawiam wszystkich
po latach jeżdżenia super wygodnym Citroenem C6 przesiadłem się na Korando, pierwsze wrażenia ? uczucia mieszane , zamiana super komfortu na coś nowego i dla starszego pana wygodniejszego we wsiadaniu i wysiadaniu. Jak na razie OK.
Jacek południowe lubuskie.
po latach jeżdżenia super wygodnym Citroenem C6 przesiadłem się na Korando, pierwsze wrażenia ? uczucia mieszane , zamiana super komfortu na coś nowego i dla starszego pana wygodniejszego we wsiadaniu i wysiadaniu. Jak na razie OK.
Jacek południowe lubuskie.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2023, 19:13 przez Sliders, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
Postautor: xcprzem » 02 lip 2023, 12:44
Witam
Jestem z Maslowa k/ Kielc , miesiąc temu zakupiłem Korando II 2,9TD( żeby można było zjechać z czarnego).
Egzemplarz ten środek ma nawet zadbany (jak na swój rocznik) natomiast mechanicznie i elektrycznie trzeba go dopieścić. Zacząłem od elektryki deski rozdzielczej(60-70% żarówek było popalone) potem wycieraczki i spryskiwacz(spalona pompka i zaśniedziałe styki przy kierownicy) pozostała jeszcze szyba pasażera. Z mechaniki to oczywiście na dzień doby płyny, filtry. A po wymianie zaczął lać się olej i to nawet sporo bałem się że to turbina bo ona była najbardziej zaolejona ale na szczęście okazało się że wąż od chłodnicy przetarł dekiel od zaworów, dziura około 2mm. Dziura już zaspawana, uszczelka wymieniona na nową i jak narazie jest sucho. Wymieniłem taż łączniki stabilizatora. Grubszą robotą było wymienienia tylnego mostu. Poprzedni właściciel
zmienił na szybszy( tak ze 30%) i nie było oczywiście 4x4. Założyłem oryginalny most( wymieniłem olej) i ogarnąłem silniczek od reduktora( bo przez te lata nieużywania przestał działać) Teraz napęd prawie działa bo padły sprzęgiełka ale zamierzam założyć manuale więc nie będe się zagłębiał dlaczego. Z pilnych rzeczy to jeszcze pozostaje wymiana wężyka wysprzeglika bo się poci(mam już zamówiony). A tak w ogóle to bardzo fajny samochodzik.
Pozdrawim
Jestem z Maslowa k/ Kielc , miesiąc temu zakupiłem Korando II 2,9TD( żeby można było zjechać z czarnego).
Egzemplarz ten środek ma nawet zadbany (jak na swój rocznik) natomiast mechanicznie i elektrycznie trzeba go dopieścić. Zacząłem od elektryki deski rozdzielczej(60-70% żarówek było popalone) potem wycieraczki i spryskiwacz(spalona pompka i zaśniedziałe styki przy kierownicy) pozostała jeszcze szyba pasażera. Z mechaniki to oczywiście na dzień doby płyny, filtry. A po wymianie zaczął lać się olej i to nawet sporo bałem się że to turbina bo ona była najbardziej zaolejona ale na szczęście okazało się że wąż od chłodnicy przetarł dekiel od zaworów, dziura około 2mm. Dziura już zaspawana, uszczelka wymieniona na nową i jak narazie jest sucho. Wymieniłem taż łączniki stabilizatora. Grubszą robotą było wymienienia tylnego mostu. Poprzedni właściciel
zmienił na szybszy( tak ze 30%) i nie było oczywiście 4x4. Założyłem oryginalny most( wymieniłem olej) i ogarnąłem silniczek od reduktora( bo przez te lata nieużywania przestał działać) Teraz napęd prawie działa bo padły sprzęgiełka ale zamierzam założyć manuale więc nie będe się zagłębiał dlaczego. Z pilnych rzeczy to jeszcze pozostaje wymiana wężyka wysprzeglika bo się poci(mam już zamówiony). A tak w ogóle to bardzo fajny samochodzik.
Pozdrawim
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2018
Postautor: ted666 » 11 lip 2023, 23:14
Witam Wszystkich użytkowników !
Mam zamiar stać się szczęśliwym posiadaczem modelu Rexton G4 , wersja silnikowa nie ma dla mnie większego znaczenia .Mam nadzieje ze doświadczeni użytkownicy tego forum podpowiedzą mi w wyborze konkretnego egzemplarza .
Mam zamiar stać się szczęśliwym posiadaczem modelu Rexton G4 , wersja silnikowa nie ma dla mnie większego znaczenia .Mam nadzieje ze doświadczeni użytkownicy tego forum podpowiedzą mi w wyborze konkretnego egzemplarza .
-
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 16 lip 2023, 14:35
Może nie dobry wieczór ale.... Witaj Kol. Sylwia może coś więcej o sobie ???
Kris
-
- Nowy użytkownik
- Model: Tivoli
- Pojemność silnika: 1499
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Otrajx » 27 wrz 2023, 21:54
Cześć
Jestem (mam nadzieję, że szczęśliwym) Słupskim użytkownikiem SsangYong Tivoli Grand.
Jestem (mam nadzieję, że szczęśliwym) Słupskim użytkownikiem SsangYong Tivoli Grand.
-
- Nowy użytkownik
- Pojemność silnika: 1500
Postautor: Hamercars1975 » 09 paź 2023, 21:27
Dobry wieczór,
Posiadam korando z 2022 po wypadku ostatnio pojawił się problem, bo odpalił jakiś system i cały czas działają światła awaryjne udaje się wyłączyć po odłączeniu akumulatora, nie mogę odpalić samochodu bardzo proszę o pomoc.
Z góry bardzo dziękuję.
Posiadam korando z 2022 po wypadku ostatnio pojawił się problem, bo odpalił jakiś system i cały czas działają światła awaryjne udaje się wyłączyć po odłączeniu akumulatora, nie mogę odpalić samochodu bardzo proszę o pomoc.
Z góry bardzo dziękuję.
-
- Nowy użytkownik
- Pojemność silnika: 1998
Postautor: szparag86 » 15 paź 2023, 20:21
Cześć, jestem Tomek, świeży właściciel Kyrona 2.0XDI, niedługo trochę więcej o nim opiszę Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2010
Re: PRZYWITAJMY SIĘ witam wszystkich forumowiczow
Postautor: Darusch123 » 03 lis 2023, 17:55
malek pisze:Jako, że przydałby się pierwszy temat na forum, proponuję zacząć od przywitań.
Niniejszym Witam wszystkich na stronie SsangYong Klub oraz zapraszam do korzystania z forum.
Pozdrawiam
Michał
-
Strona 99 z 103
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- …
- 103
- Następna
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię