Części do Rextona
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
• Strona 1 z 1
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2007
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
Części do Rextona
Postautor: jochan » 29 paź 2024, 10:12
Witam. Jako że jestem dopiero od paru dni posiadaczem Rextona 2,7 z 2007 roku i potrzebuję wymienić parę części proszę o rade. Czy kupował ktoś części na Aliexperesie , czy są to w miarę przyzwoitej jakości części , chodzi o Sprzęgło wiskoaza wentylatora , rurka chłodnicy EGR , zespół przedniej piasty. Jeśli macie jakieś sprawdzone źródło /dostawcę/ części o znacznie lepszej jakości to proszę o informację. Chodzi o to żeby nie płacić 3 razy tyle za coś co i tak przyjechało z Chin. Jestem z założenia osobą która woli zapłacić ale za towar naprawdę który jet tego waty. Będę wdzięczny za każda radę.
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: Części do Rextona
Postautor: MacGyver » 30 paź 2024, 10:27
Witaj.
Z aliexpres to jak do tej pory brałem sprzęgła piast do Rextona W (działają bez zastrzeżeń) oraz czujnik położenia wałka rozrządu, (działa prawie rok bez zastrzeżeń, jak z trwałością to się okaże. Kupowałem też jakieś dyrdymały typu emblematy. Do Rextonów w większości przypadków bez problemu kupisz części albo używane albo nowe w firmie Unimart. Spory wybór też jest części nowych głównie zamienniki, typu elementy zawieszenia itp. na innych rodzimych portalach aukcyjnych.
Z aliexpres to jak do tej pory brałem sprzęgła piast do Rextona W (działają bez zastrzeżeń) oraz czujnik położenia wałka rozrządu, (działa prawie rok bez zastrzeżeń, jak z trwałością to się okaże. Kupowałem też jakieś dyrdymały typu emblematy. Do Rextonów w większości przypadków bez problemu kupisz części albo używane albo nowe w firmie Unimart. Spory wybór też jest części nowych głównie zamienniki, typu elementy zawieszenia itp. na innych rodzimych portalach aukcyjnych.
Było Musso 2.9TD później Rexton 2.7 xdi teraz Rexton W 2.0 eXDI
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2695
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: Części do Rextona
Postautor: RudebwoyIrl » 31 paź 2024, 17:52
Zawieszenie i napędy może być nieraz wyzwanie resztę znajdziesz po zamiennikach w miarę lokalnie.
Z Ali bym nie kupił nic co wymaga dobrej jakości albo odpowiada za bezpieczeństwo, czyli sprzęgło nie resztę co wymieniłeś spoko
Pozdrawiam
Z Ali bym nie kupił nic co wymaga dobrej jakości albo odpowiada za bezpieczeństwo, czyli sprzęgło nie resztę co wymieniłeś spoko
Pozdrawiam
• Strona 1 z 1
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię