pewnie sie niezle usmiejecie po przeczytaniu calego postu, ale trudno. Moze cos doradzicie.

Mam taka mala prosbe - czy ktos z Was ma moze polska lub angielska INSTRUKCJE uzytkownika dla Daewoo Musso? Taka malutka, prosta ksiazeczke z najzwyklejszymi zagadnieniami? Jakbyscie mieli jakis skanik... albo mogli zrobic ksero - oczywiscie za zwrot kasy...
Sciagnelam juz z Waszych linkow - dziekuje - ksiazke napraw po angielsku, ale jakos nie moge znalezc najprostszych rzeczy -> tego o 4WD Low i High itp
A samochodzik mamy od wczoraj

Historia jest taka - mojemu mezowi bardzo podobaly sie zawsze terenowki, ale mielismy osobowki i to std manuale. A ze czesto licytujemy rozne rzeczy na A...o i na WOSPa i byla okazja u nas w ZG kupic na WOSPa Daewoo Musso 2,9TD, rocznik 2001 to i wylicytowalismy, a co tam...

No i teraz go odebralismy, ale Pani, ktora go przekazala na WOSPa za bardzo sie sama nie orientowala w polowie tych przyciskow. Powiedziala, co wiedziala, a reszta... coz... wyjdzie w praniu. Ale troche sie boje, zeby czegos nie spsuc...
Chocby to W/P obok automat. skrzyni. Z instrukcji, ktora skads sobie sciagnelam po francusku, zrozumielismy ze W - to na zime (winter) - lzejszy start??? mniej ostro chodzi???, a P to power - mocniejsze przelozenia??? A z kolei 4WD HIGH i LOW to na teren jak rozumiem, i high przy wiekszych predkosciach, a low przy stromszych wjazdach/zjazdach... I to HIGH to sie przelacza sam naped na 4 i na 2 kola, czy cos takiego? Bo cos w tym stylu bylo napisane ale wlasnie nie rozumiem...
To samo z biegami 3,2,1 - do ciagniecia przyczepy? na teren?
Boje sie wlasnie, ze jest wiecej cudow tego typu, ktorych do konca nie znamy/nie rozumiemy, wobec czego instrukcja mile widziana.
No a w tzw miedzyczasie i tak musi pojsc na przeglad bo go nie ma (cicho sza), gdyz stal 2 miesiace nieuzywany... Ale nie sadze, zeby sie wiele z tego nauczyc

A, i jeszcze jedno - jak nie chce sie otworzyc klapa bagaznika, to chyba zamarzniety, nie? Czy czesto sie takie cuda zdarzaja? Bo mam nadzieje, ze nie jest urwane jakies cieglo, choc pewnie na to wyjdzie...

A moze jakies porady? Akum byl wymieniany, przedni most podobnie, olej tez niedawno, ma przejechane 168 000 czy cos kolo tego, jest to automat i ogolnie jezdzi

Cos jeszcze waznego na poczatek?
Pozdrawiam i licze na Was!