Jaki i gdzie jest oryginalny autoalarm w musso
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
- wisniowy1972
- Forumowicz
- Model: Musso
- Rok produkcji: 99
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Jaki i gdzie jest oryginalny autoalarm w musso
Postautor: wisniowy1972 » 17 kwie 2013, 0:20
Gdzie jest w musso montowany fabryczny autoalarm i centralka zamkow,i jak wyglada pilot do niego ?
- leon81
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2000
- Pojemność silnika: 2874
Re: Jaki i gdzie jest oryginalny autoalarm w musso
Postautor: leon81 » 23 kwie 2013, 8:16
Witam!
Jak zdejmiesz osłonę nad nogami/pod kierownicą to to tam jest alarm oryginalnie montowany LANGEFORD LA-117- pilot taki ani okrągły, ani jajkowaty. Połączony jest on ze sterownikiem centralnego zamka po lewej stronie nad bezpiecznikami takie czarne pudełeczko z wtyczka od dołu. Ja juz to wywaliłem i wsadziłem moim zdaniem lepszy. Jak potrzebujesz kolory kabli albo coś innego to pisz na forum. Montowali różne alarmy zależy od lat produkcji, ale głównie były LANGEFORD-y bo tak miały ASO podpisane umowy ( dodatkowo montowli też SEO - bezpilotowy system). Te alarmy to i tak o kant d..y potłuc. Diesla z rzędową pompą to odpala się bez najmniejszego problemy - nawet bez napięcia
Jak zdejmiesz osłonę nad nogami/pod kierownicą to to tam jest alarm oryginalnie montowany LANGEFORD LA-117- pilot taki ani okrągły, ani jajkowaty. Połączony jest on ze sterownikiem centralnego zamka po lewej stronie nad bezpiecznikami takie czarne pudełeczko z wtyczka od dołu. Ja juz to wywaliłem i wsadziłem moim zdaniem lepszy. Jak potrzebujesz kolory kabli albo coś innego to pisz na forum. Montowali różne alarmy zależy od lat produkcji, ale głównie były LANGEFORD-y bo tak miały ASO podpisane umowy ( dodatkowo montowli też SEO - bezpilotowy system). Te alarmy to i tak o kant d..y potłuc. Diesla z rzędową pompą to odpala się bez najmniejszego problemy - nawet bez napięcia

Niemożliwe od ręki, cuda w trzy dni !!!
- wisniowy1972
- Forumowicz
- Rok produkcji: 99
Re: Jaki i gdzie jest oryginalny autoalarm w musso
Postautor: wisniowy1972 » 23 kwie 2013, 17:26
Poprzedni Wlasciciel mówił mi ze miał tam oryginalny alarm ale klopoty byly kiedy zamknął pilotem drzwi to potem nie mogl juz otworzyc auta ,a kiedy otworzyl drzwi kluczykiem to auto nie chcialo odpalic wiec go odlaczyl ale zapomnialem zapytac go gdzie ten alarm jest,dzieki.popatrze dzis.
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię