Kompresje mam poniżej normy na jednym cylindrze, teraz nie pamiętam ile - muszę sprawdzić na wykresie. Reszta w dolnej granicy normy.
Piszę o śrubie oznaczonej niebieską strzałką.
Co do bujania 150km/h+ to włśnie niektórzy z was upierali się że to auto tyle jeździ, zresztą producent podaje prędkość maksymalną 157km/h.
Nie twierdzę że taka prędkość jest bezpieczna, ale że auto powinno tyle pojechać

Predkość sprawdzam na GPS i mniej więcej zgadza się z licznikiem.
Jeszcze nie sprawdzałem w trasie, ale po mieście auto dostało kopa - w końcu jeździ jak na 2,9l TD przystało. Wcześniej jeździło jak żuk, a po naprawie turbiny było lepiej - jak bez turba. Teraz czuję że mam Turbo!
BTW. Angole piszą jeszcze o możliwości regulacji pompy (aby uzyskać 140 koni), ale na razie sie trochę boje tykać, bo olej z niej trzeba spuścić. Tym bardziej, że mój silnik ledwo dycha... Inna żecz, że jak go zaoram, będzie powód aby wsadzić inny w lepszym stanie

Z ciekawych żeczy jest jeszcze mod producenta do stabilizacji wolnych obrótów - specjalna płytka z pokrętłem na bocznej ściance pompy (od widocznej strony) - ktoś z was ma to może zainstalowane?