Witajcie,
proszę o poradę. Jestem tu nowy, zakupiłem Actyona Sports z 2012r, mam takie problemy:
- przy prędkościach od 80 do 120km, auto wchodzi w drgania, które przenoszą się na budę;
- ręczny jest do ogarnięcia, gdzie można zakupić wszystko? Coś do polecenia?
W chwili obecnej jestem na etapie robienia płyty pod silnik i chłodnicy z nierdzewki. Chciałbym też wykonać lift zawieszenia.
Jak płyta ostatecznie wleci, zamieszczę jakieś foto.
Jakieś rozwiązania dot. liftu tylnego zawieszenia? Przód już zlecony do wykonania przy okazji płyty pod silnik.
Pozdrawiam
Actyon Sports 2012r/ Drgania przenoszone an budę, lift
SsangYong Actyon Sports to pickup, którym przewieziesz niezbędny ładunek. Wygrywa z rozwiązaniami konkurencyjnych marek komfortem jazdy zbliżonym do samochodów typu SUV i lepszymi właściwościami jezdnymi
-
Vdowiak
- Nowy użytkownik
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Gadu-Gadu: 0
Re: Actyon Sports 2012r/ Drgania przenoszone an budę, lift
Postautor: Vdowiak » 13 kwie 2026, 13:11
Część, co prawda mam kyrona ale mogę coś wnieść w post :
Drgania mogą być spowodowane wałem napędowym a bardziej jego wyważeniem, do tego podpora wału również może mieć na to wpływ, koła / opony kiepskie wyważenie też będzie miało na to wpływ.
- ręczny to jest niezła zabawa zestaw najlepiej poszukać na alliexpres bo widziałem że są kompletne zestawy do naprawy ( pręcik, kowadełko i reszta ) chyba że to kwestia okładzin bądź linki trzeba sprawdzić.
- lift zawieszenia jest dostępny: zestaw Dobinson na allegro ale koszt to prawie 5 tysięcy, sprężyny też widziałem że są dedykowane do actyona niby lift 2" ale bez amortyzatorów. Na zagranicznych forach majstry kombinują z gratami z innych aut i finalnie im coś wychodzi.
Drgania mogą być spowodowane wałem napędowym a bardziej jego wyważeniem, do tego podpora wału również może mieć na to wpływ, koła / opony kiepskie wyważenie też będzie miało na to wpływ.
- ręczny to jest niezła zabawa zestaw najlepiej poszukać na alliexpres bo widziałem że są kompletne zestawy do naprawy ( pręcik, kowadełko i reszta ) chyba że to kwestia okładzin bądź linki trzeba sprawdzić.
- lift zawieszenia jest dostępny: zestaw Dobinson na allegro ale koszt to prawie 5 tysięcy, sprężyny też widziałem że są dedykowane do actyona niby lift 2" ale bez amortyzatorów. Na zagranicznych forach majstry kombinują z gratami z innych aut i finalnie im coś wychodzi.
Wróć do „Actyon/Actyon Sports”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię