Przechodząc do sedna sprawy od dłuższego czasu poszukuję nowego samochodu(aktualnie posiadam Punto Evo z 2010r.) przeglądając oferty popularnych marek takich jak VW, Opel, Skoda, Fiat itd. natrafiłem na SsangYonga i w mojej głowie pojawiła się myśl, a może by tak spróbować czegoś bardziej "egzotycznego"? Generalnie już wcześniej znałem SsangYonga, ale nigdy jakoś głębiej nie zastanawiałem się w to co ma do zaoferowania. Konkretnie moją uwagę przykuł model Tivoli, roczniki powiedzmy 2015-2018, bo tylko te są w moim budżecie

Jak wygląda obecnie sprawa z dostępnością części w Polsce? (kontaktowałem się z kilkoma mechanikami w okolicy, jednak nie byli zbyt chętni do dłuższej rozmowy, poniekąd rozumiem w końcu nie mają z tego zysku :) )
Awaryjność? (Spotkałem się głównie z przychylnymi opiniami, jednak tych negatywnych również parę się znalazło, wiadomo ile osób tyle opinii.)
Silnik 1.6 128km + instalacja LPG, podobno były jakieś problemy(sporo postów na tym forum dotyczy tego problemu)
Czy po tych paru latach występuje w waszych modelach korozja? (mój aktualny samochód jak i poprzedni miał z tym problem więc jestem trochę przewrażliwiony na tym punkcie)
No i tak na podsumowanie czy polecilibyście ten model dla osoby takiej jak ja tzn. większość napraw robię u mechanika, nie będę ukrywał nie jestem wybitny z mechaniki, nie oczekuję jakości "premium" jeśli będzie w miarę bezawaryjny i do tego się nie rozpadnie to będzie w porządku

Być może post trochę chaotyczny, jednak naprawdę pytać mam dużo a tak mało odpowiedzi...

Pozdrawiam serdecznie, Fabian