Amortyzatory przednie Rodius POMOCY
SsangYong Rodius to VAN o gigantycznych rozmiarach wyposażony w napęd 4x4. Na pokład zabiera bez problemu 7 pasażerów wraz z ich bagażami. Doskonały wybór dla dużych rodzin.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rodius
- Rok produkcji: 2007
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
Amortyzatory przednie Rodius POMOCY
Postautor: 11doman11 » 20 paź 2013, 18:53
Poszukuje przednich amortyzatorów do rodiusa z 2007 r , 2,7 disel. Może ktoś wie gdzie kupić oprócz salonów firmowych lub jakie zamienniki można zastosować?
Proszę o info na forum lub na maila : [email protected].
Proszę o info na forum lub na maila : [email protected].
-
- Rusza z kopyta
- Pojemność silnika: 2696
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: Amortyzatory przednie Rodius POMOCY
Postautor: Siwy57 » 27 mar 2015, 15:54
POMOCYYYYYY............. problem jak w tytule.... Na gwałt amorki do Rodiusa do przodu.............. w serwisie skórę zdejmują.... może ktoś coś podpowiedzieć? Info, odpowiedź na forum lub na email [email protected]
Czy jest ktoś w stanie podać mi wymiary przednich amortyzatorów? Chodzi mi o wymiary na podstawie których można by coś podpasować...... Może znajdzie się jakaś życzliwa dusza i pomoże.....
Pozdrawiam Wszystkich...
Czy jest ktoś w stanie podać mi wymiary przednich amortyzatorów? Chodzi mi o wymiary na podstawie których można by coś podpasować...... Może znajdzie się jakaś życzliwa dusza i pomoże.....
Pozdrawiam Wszystkich...
Rodius może nie jest najpiękniejszy ale jaki funkcjonalny.......
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Siwy57 » 28 mar 2015, 12:32
Dzięki Uni.... nawet nieco więcej bo mnie w serwisie powiedzieli za komplet przodu 1550 zł.... i dlatego szukam jak na razie zamiennika a jak nie znajdę to będę dumał o oryginalnych.
Pozdro...
Pozdro...
-
- Rusza z kopyta
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: Nowy » 30 mar 2015, 23:06
Nie wiem czy na Ukrainie nie byłoby dużo taniej? 

Rodius 2007 2.7 TD anglik sprzedam Pilnie .
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Nowy » 11 maja 2015, 17:24
A używane - drogie są ? I czy warto?
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Nowy » 06 paź 2016, 18:22
A używane - drogie są ? I czy warto? Czy ew. da się regenerować ? Spotkałem się z gazowymi ale za krótkie to - więc czy może część do regeneracji?? Nic nie znam się na tym . Pewnie teraz w PL się kupi po 500 zł ? To czy warto? U mnie 1 minimalnie mokry z dołu więc cieknie.
- Trawas
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
Postautor: Trawas » 23 paź 2016, 19:57
Ty sobie sprawdź w tym miejscu - bo coś mi się zdaje, że wieloryb ma to samo zwieszenie przodu co Rexton .
Byłoby taniej http://allegro.pl/amortyzator-gazowy-pr ... 27198.html.
No i zajrzał bym do sieci Nippon Auto - mają sporo zamienników do Koreańców.
Byłoby taniej http://allegro.pl/amortyzator-gazowy-pr ... 27198.html.
No i zajrzał bym do sieci Nippon Auto - mają sporo zamienników do Koreańców.
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Siwy57 » 14 gru 2016, 20:03
Dzięki Trawas.... Niestety nie ma tam amorków do mojego wielgusa..... a zamienników nikt nie może znaleźć.
Uni kiedyś proponował po nie najgorszej cenie, ale nie wiem czy ta oferta jest jeszcze aktualna. Niestety wysiadły już całkowicie. Ponieważ muszę w końcu uruchomić go zaczynam konkretnie szukanie amorków. Niestety tak bywa że jak się ma pod ręką drugie autko to się zapomina o naprawieniu. Ale chyba pora zrobić bo żona zaczyna marudzić....
Uni kiedyś proponował po nie najgorszej cenie, ale nie wiem czy ta oferta jest jeszcze aktualna. Niestety wysiadły już całkowicie. Ponieważ muszę w końcu uruchomić go zaczynam konkretnie szukanie amorków. Niestety tak bywa że jak się ma pod ręką drugie autko to się zapomina o naprawieniu. Ale chyba pora zrobić bo żona zaczyna marudzić....
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 06 sty 2017, 14:57
Siwy, gdzie ty masz oczy ? pełno tego w sieci. Zobacz tu .
http://www.iparts.pl/auto-czesci/amorty ... 00121.html
Tylko musisz szukać po numerze katalogowym a nie po marce bo wiele sklepów nie zna specyfikacji Rodiusa i nie wykazuje posiadania części nawet wówczas, gdy je posiada. Rodius 4x4 z całą pewnością ma to samo zawieszenie co Rexton i Musso.
http://www.iparts.pl/auto-czesci/amorty ... 00121.html
Tylko musisz szukać po numerze katalogowym a nie po marce bo wiele sklepów nie zna specyfikacji Rodiusa i nie wykazuje posiadania części nawet wówczas, gdy je posiada. Rodius 4x4 z całą pewnością ma to samo zawieszenie co Rexton i Musso.
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 06 sty 2017, 15:18
Masz poza tym jeszcze jedną opcję - dać swoje amortyzatory do regeneracji. Jest wiele firm , które tym się zajmują.
-
- Rusza z kopyta
Postautor: Siwy57 » 06 sty 2017, 17:29
Witaj Trawas... Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.... Link który przesłałeś ma trochę klamotów ale niestety nie ma do Potworka...... Rodius ma mocowanie przedniego amorka jak w Rextonie tylny amorek....tj. dolne oczko ......... Regenrować niestety nie mogę bo zostało urwane dolne oko i chyba nie bardzo kto będzie chciał się tym bawić........
Jak na razie to mnie zablokowało bo skrzynia biegów zaszwankowała.... najpierw muszę naprawić skrzynię a później wezmę się za amorki..... dobrze że jest drugie autko to jest czym jeździć..... Dzięki za podpowiedź ale jeszcze powiedz skąd wziąć nr katalogowy? Pozdrawiam
Jak na razie to mnie zablokowało bo skrzynia biegów zaszwankowała.... najpierw muszę naprawić skrzynię a później wezmę się za amorki..... dobrze że jest drugie autko to jest czym jeździć..... Dzięki za podpowiedź ale jeszcze powiedz skąd wziąć nr katalogowy? Pozdrawiam
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 07 sty 2017, 10:06
skąd nr katalogowy ? Fakt , w Polsce to wiedza tajemna dostępna warsztatom ale świat nie kończy się na Polsce.
Kliknij w linka http://www.ssangyong.pro/vin/
Po pierwsze to jak wpiszesz swój VIN wylistuje ci specyfikację twojego auta a jak klikniesz w górnym pasku "Katalog Zapczastiej" i ustawisz go na Rodiusa to wyświetli ci składowe auta rozpisane na najmniejsze detale wraz z numerami katalogowymi. Ruscy mają montownię SSangów więc u nich dużo łatwiej o części, kiedyś opłacało się sprowadzać - ale teraz sam wiesz jak jest. Pozdro.
PS - oko przyspawać można - nie takie rzeczy robią przy regeneracji - zadzwoń zapytaj ?

Po pierwsze to jak wpiszesz swój VIN wylistuje ci specyfikację twojego auta a jak klikniesz w górnym pasku "Katalog Zapczastiej" i ustawisz go na Rodiusa to wyświetli ci składowe auta rozpisane na najmniejsze detale wraz z numerami katalogowymi. Ruscy mają montownię SSangów więc u nich dużo łatwiej o części, kiedyś opłacało się sprowadzać - ale teraz sam wiesz jak jest. Pozdro.
PS - oko przyspawać można - nie takie rzeczy robią przy regeneracji - zadzwoń zapytaj ?
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię