Część
Na początku chciałem się z Wami przywitać, bo kto wie, może dołączę do szczęśliwych posiadaczy SY.
Moje pytanie jest trochę z innej beczki, a dotyczy mianowicie, czy łatwo było Wam sprzedać swoje poprzednie SY?
Pytam, bo bardzo zainteresowało mnie nowe Tivoli, a SY nie jest popularną marką. Do tej pory jeździłem autami ogólnie znanych marek i z ich odsprzedażą nie miałem problemu, a nie chce się bujać rok z odsprzedażą auta, albo schodzić z ceną do granic 80% i tak już nie wygórowanej ceny za jaką je wystawiłem.
Dodam że średnio robię rocznie 30 tyś. km., a auto sprzedaje po osiągnięciu 100 tyś. km.
Z góry dziękuję Wam za odpowiedz.
Czy sprzedam używane Tivoli
Tutaj pomagamy przyszłym posiadaczom Ssangyongów wybrać model, wersję silnikową lub konkretny egzemplarz.
- Jurgen
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Czy sprzedam używane Tivoli
Postautor: Jurgen » 26 sty 2022, 13:17
Zasadniczo obawiam się ,że na takie pytanie odpowiedzi nie ma bo ze sprzedażą zawsze bywa różnie i żadne schematy w zasadzie nie obowiązują...
Jurgen
-
- Forumowicz
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 1600
Postautor: Stevehar » 26 sty 2022, 19:28
A nie myślałeś o Korando, różnica cenowa nie tak duża. Tivoli to jednak segment b w którym konkurencja w popularnych markach jest dość duża. Korando to jednak segment c, na chama c plus . 5 gwiazdek ncap, o wiele lepiej narysowane wnętrze, większy bagażnik,więcej miejsca w środku.
- Piasek1980
- Stały bywalec
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2018
- Pojemność silnika: 1600
- Skrzynia biegów: Automat 6biegowy
Postautor: Piasek1980 » 26 sty 2022, 20:38
Poczekaj 2-3 lata jak już się "najedzą" tych elektryków i hybryd... na rynku z młodych tylko Koreańce pozostaną. Poza tym to chyba nasza narodowa cecha: kupując auta zawsze kupowało sie 5-drzwiowe "bo łatwiej sprzedać", kombi i diesel najlepiej. I zawsze wszystkim Passat lub A4 wychodziły

Ty się nie martw o sprzedaż tylko ciesz się faktem ze możesz fabrycznie nowe auto "od ręki" dostać a nie czekać z terminem na listopad `22 i to bez żadnej gwarancji odbioru.

Ty się nie martw o sprzedaż tylko ciesz się faktem ze możesz fabrycznie nowe auto "od ręki" dostać a nie czekać z terminem na listopad `22 i to bez żadnej gwarancji odbioru.
Zamienniki części Tivoli/XLV
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
https://ssangyongklub.pl/forum/xlv-1-6e-xgi-zamienniki-czesci-zamienne-zbiorczy-t5872.html
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 26 sty 2022, 22:15
Dokładnie, tak jak napisali Koledzy powyżej. Jestem tego samego zdania, kupuj ,ciesz sie autkiem i nie martw sie sprzedażą
kiedyś mówiono Ford gó......o wort...
mówiono.... i co ? Każdy sie spredał i do dziś sprzedaje mimo bezsensownych teorii......, podobnie jest z SS i ,to z Każdym SS. Zawsze znajdzie swojego nabywce .

Kris
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię