diagnostyka komp w Szczecinie
Tutaj zamieszczamy opinie,a także adresy, telefony o warsztatach specjalizujących się w naprawach marki Ssangyong.
- artega7
- Stały bywalec
- Model: Korando C (2011-)
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 1998
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: diagnostyka komp w Szczecinie
Postautor: artega7 » 31 gru 2016, 10:32
Podstawą to jechać do warsztatu, który ma skaner, który czyta wszystkie błędy naszych Ss, bo jak wiadomo nie wszystkie sczytują wszystkie błędy. Potem można wrzucić na forum listę błędów i na pewno ktoś coś pomoże. Na końcu można szukać ogarniętego mechanika.
Słuchając tutaj historii o różnych warsztatach, to wydaje mi się, że Ssangyong to nie samochód a rakieta kosmiczna. Ssangyongi to raczej proste auta, bez masy zbędnej elektroniki. Rozumiem, że mechanik musi poświęcić więcej czasu na zdiagnozowanie auta, bo nie zna dokładnie jego budowy, jest też mniejsza dostępność zamienników, ale w końcu każde auto jest zbudowane i działa tak samo.
Słuchając tutaj historii o różnych warsztatach, to wydaje mi się, że Ssangyong to nie samochód a rakieta kosmiczna. Ssangyongi to raczej proste auta, bez masy zbędnej elektroniki. Rozumiem, że mechanik musi poświęcić więcej czasu na zdiagnozowanie auta, bo nie zna dokładnie jego budowy, jest też mniejsza dostępność zamienników, ale w końcu każde auto jest zbudowane i działa tak samo.
Korando C, 2.0 150KM diesel, Quartz, 4x4, 2013r.
Opis mojego auta
Instrukcje i materiały serwisowe do naszych Ssangyongów
Opis mojego auta

Instrukcje i materiały serwisowe do naszych Ssangyongów
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rodius
- Rok produkcji: 2006
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: laleczka » 13 mar 2017, 3:38
Po bardzo dlugim czasie jezdzenia z moim czarnuchem po mechanikach odpowiadam...Gosc,ktorego ktos wpisal na to forum,ze naprawia ssang yongi,to tego mechanika palantem moge nazwac!(gdzies tam wyzej jest napisane,ze na mieszka przyjmuje) Skasowal mnie 750zl,a auto tak jak sie dusilo,tak sie dusiło.kazal mi wymienic Pompe,zaznaczajac,ze skasuje od 1900 zl do ok. 3 tys. juz nie pamietam.Odpuscilam,kupilam nastepne auto a moj czarnuch na podworku tylko zawadzal i zal,ze nikt nic nie wie...Wpadł kumpel odebrac zone z impry i mowi,ze jego mechanik ogarnie auto.Po tylu miesiacach...Co mi zalezy.Auto 30/h jechalo,odległosc 20 km ,to sobie pojechalam robiac korki i w sumie muza na maxa i smiech,ze ludzie znerwicowani sa hehe.Blondi sie chyba wybacza takie rzeczy?Dzwonie po tygodniu co z moim autem a mechanik mowi,czy kolega nie dzwonił,bo do odebrania...Nosz kuzwa...Jak to??? Auto sprawne ...Co??? Wierzyc mi sie nie chciało....Wsiadam...no normalnie jedzie,wracam do mechanika prosze mi spisac co bylo nie tak i ile kasy...-Oj co mam tlumaczyc...pare srubek dokrecilem,przewody przeczyscilem,zatankowalem za 50 zł.Poprosze 250 zł...Jak debil faceta pocałowałam w brudne usteczka,bo juz odpuscilam sobie mojego czarnucha.AUTO SPRAWNE I JEZDZI! Nosz kuzwa...liczby mechanikow co mi rozkrecili auto nie jestem juz w stanie podac! A wszystko to za 200 zł nie liczac paliwa....Szok? No kuzwa dla mnie tak.Zapchane przewody....Kto by pomyslał? A mechanicy wbijali mi wymiane czegos tam za tysiace!!!!
-
- Rusza z kopyta
Postautor: laleczka » 13 mar 2017, 3:47
Jezdze juz od tygodnia i do tej pory nie moge uwierzyc,ze potrzeba było jakies tam przewody poczyscic.Jako,ze jestem kobieta,to jezdze spokojnie,wiec 170 na autosce wyciagam a wczesniej dusilo sie i jechal 30-40/h ,wiec tylko na zakupy do sklepu haha Normalnie królofa szos teraz jestem,tak sie ciesze
)))Lovkam mojego czarnucha i wreszcie panuje nad nim
)))

-
- Rusza z kopyta
Postautor: laleczka » 13 mar 2017, 4:00
realista pisze:W Szczecinie masz dwa miejsca gdzie powinni sobie poradzić jeśli mają aktualne oprogramowanie w swoich testerach Gscan:
1. Lech Dobromirecki - Szczecin ul. Hryniewieckiego 1 (obok urzędu celnego) tel. 506 159 247
2. http://www.speedcarservice.pl/kontakt.html - tester mają na adresie ul. Wszystkich świętych. tel 501 196 286
Sciema.Skasowali mnie tam,usterke znalezli pompa od 1900 do 3 tys.Partacz cholerny.Skasowal mnie 750 zl.Auta nie naprawil a zaplacilam 200 zl u innego machanika,bo przewody zapchane....Unikajcie tego mechanika na Mieszka!!!
-
- Rusza z kopyta
Postautor: laleczka » 13 mar 2017, 4:22
Pompe mialam wysłac do znajomego,ktory naprawia za grosze..Niestety blizej Slaska mieszka.Za traktor licza w mojej miescinie od 4000 do nawet 8000 Mam kilka traktorow Stwierdzilam,ze cos co na gospodarstwie nie dziala,to wysle Damianowi hurtem,po przegladzie maszyn.I tak sobie moj czarnuch stal na podworku.Nawet nie w garazu,bo juz awers do tego auta mialam...Co sie teraz okazalo? To nie wina pompy.ul. Mieszka I-go 63/64
71-011 Szczecin A ten mechanik twierdzil,ze to wina pompy.
71-011 Szczecin A ten mechanik twierdzil,ze to wina pompy.
-
- Rusza z kopyta
Postautor: laleczka » 13 mar 2017, 4:35
Zapomnialam dodac,ze filtr paliwa byl niby wymieniany (jesli sie nie myle,to 3 razy mnie mechanicy kasowali,bo cos tam)a ostatni mechanik wyciagnal mi scierwo z data 2008 rok...Pokazal mi moj filtr niby wymieniany.Tak sie kantuje nieznajacych tematu.Brawo Szczecin!
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: krisw11 » 20 mar 2017, 23:47
Ale nie miej pretensji do Forumowiczów i Szczecina całego ! Wszędzie zdarzają sie naciągacze ! My tego nie chcieliśmy,to wina pseudo naprawiaczy,co nazywają się mechanikami. Podaj konkretne adresy i nazwy,to będziemy sami omijali te warsztaty i poczta pantoflowa wyeliminuje ich sama z rynku
tak nagroda za partactwo i branie za ,to kasy ! Rozumiem,że nie naprawił nie skasował ale nie naprawił a skasował ?? A niby za co ??? Za nie wykonaną usługe ? To oszustwo ! I tak na prawde prokurator !

Kris
- realista
- Forumowicz
- Model: Tivoli
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 1600
Postautor: realista » 23 mar 2017, 21:57
Widać, mieć sprzęt do naprawy to nie to samo co mieć wiedze do naprawy.
Diagnoskop nawet najlepszy do SY nie zastąpi wiedzy elektronika tylko ja wspomoże. A jesli ktoś jest po prostu naciągaczem to taka informacja na forum jest jak najbardziej przydatna aby ostrzegać innych użytkowników.
Diagnoskop nawet najlepszy do SY nie zastąpi wiedzy elektronika tylko ja wspomoże. A jesli ktoś jest po prostu naciągaczem to taka informacja na forum jest jak najbardziej przydatna aby ostrzegać innych użytkowników.
-
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 23 mar 2017, 23:11
Dokładnie Kol.Realista ,jeżeli nie umie Ktoś naprawić albo sie nie zna,to chociaż nie kasuj,tylko ładnie przeproś,że nie dajesz rady a nie wystawianie rachunku za nie wykonanie usługi,to podobna metoda jest NA WNUCZKA
wyłudzają a nic w zamian nie dają oprócz strat i ściemy.

Kris
- sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2694
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 24 mar 2017, 7:17
Jak by mechanior na mnie trafił ,na 99% zle by sie to skonczylo. jesli chodzi o takie sprawy jak samochod naciaganie i nie wykonanie roboty to straszny nerwus jestem i latwo mechaniorowi by nie poszlo . co za s...yn lac i kopac takich .Podac adres i namiary rozglosimy chama na necie i na roznych forach
Sergio
-
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 24 mar 2017, 10:07
Ja osobiście też bym takiemu dupsko skopał ! Poza tym mam tak,że jak już musze podlecieć na warsztat ,to patrze im na łapki i nie ma opcji żebym im auto zostawił. Poza tym jako klient mam prawo być i widzieć na prawe nawet z daleka ale zawsze,to coś 

Kris
- sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2694
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 24 mar 2017, 13:39
to sie zgadza ja bylem przy wymianie zbiornika w serwisie i jakos wlasciciel sie nie burzyl nawet fotki zrobione i wstawione
Sergio
-
- Rusza z kopyta
Postautor: laleczka » 15 cze 2017, 4:11
Pisalam juz gdzies wczesniej,ze okazalo sie,ze mialam zapchane "rurki" hihi do tej pory jezdze moim czarnuchem,gdzie przy okazji wymienilam wszystko co zwiazane z hamulcami i wszystko gra
.SSang yong jest zajebisty.Ja mam akurat rodiusa,ale szukam czegos w ssang yongu krotszego,bo malo gdzie sie mieszcze w duzych miastach 

-
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 15 cze 2017, 13:58
To sobie zakup Korandzio małe zwinne,fajne i cieszy
) a Ty widze teraz grasujesz n a każdym poście
))) nadrabiasz zaległości
??

Kris
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię