kupilem mam zalozone i swiety spokoj czekalem 2 dzionki normalnie reweloka jesli chodzi o czas chyba ze mi sie udalo maja dostep do innycch czesci cen nie znam pozdro dla Rexiowiczow
Elastyczne przewody hamulcowe i felgi
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Elastyczne przewody hamulcowe i felgi
Postautor: sergio1969 » 08 lip 2013, 21:31
Jakby ktos potrzebowal przewody hamulcowe elastyczne to 2xtyl prawy i lewy 308 zl z przesylka http://www.dealerssangyong.pl/
kupilem mam zalozone i swiety spokoj czekalem 2 dzionki normalnie reweloka jesli chodzi o czas chyba ze mi sie udalo maja dostep do innycch czesci cen nie znam pozdro dla Rexiowiczow
Sergio
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 08 lip 2013, 23:41
http://www.iparts.pl/auto-czesci/przewo ... 00035.html
Ja kupiłem zamienniki produkcji Kavo parts i coś mi się wydaje, że za wszystkie nie zapłaciłbym 300 zł
Ja kupiłem zamienniki produkcji Kavo parts i coś mi się wydaje, że za wszystkie nie zapłaciłbym 300 zł
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 09 lip 2013, 13:02
Metalowe rzadko korodują więc zagrożeniem jest starzejąca się guma w elastycznych - poza tym metalowe to pikuś bo żadnych problemów z nabyciem zamienników .
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 09 lip 2013, 15:21
Dzwonilem do tych co sprzedaja kavo przewody zaspiewali mi 180 zl za sztuke i okolo 10 dni na sprowadzenie bo ciagna je z Belgii i Holandii ja czekalem dwa dni na oryginaly wiec te 300 zl to nie wielki koszt na kilka lat oczywiscie biorac pod uwage to ile kto zarabia druga rzecza jest to ze przepraszam kolege ktory mi wyslal linka z przewodami i najlepiej jak by podal numer tel; to sie zdzwonimy poprostu zadzwonilem zamowilem i zamontowalem dla mnie 300 nie jest wielka suma -zebym kogos nie urazil z gory przepraszam i pozdrawiam notabene ponad 300zl wyszly mnie nakladki na reflektory i nie zaluje bo wyglada pieknie i chyba sie z kobita rozejde przez ten woz -hmm tez nie bede zalowal

Sergio
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 09 lip 2013, 23:11
No bo kurde trzeba było zamawiać do Nissana Patrola a nie do Ssanga Rexa - Do Partola są dłuższe o 20 mm ( co zupełnie nie przeszkadza ) a na tył kosztują po 54 zł . Przecież ci od części do Ssanga to chorzy ludzie i nie warto z nimi gadać. Końcówki przewodów elastycznych są znormalizowane więc trzeba szukać inaczej - symbole końcówek i długość przewodu. Symbole końcówek w Ssangach to F10-1 ( żeńska) M10-1 ( męska) i O-10.( otworowa boczna) Długość przewodu można sobie zmierzyć samemu i poszukać odpowiedniej choćby w sklepie Inter Cars - wg producentów a nie marek samochodów. Szukać po długości i końcówkach - łatwe. Nie widziałem aby coś tam kosztowało więcej niż 100zł ! Te ceny do Ssangów to idiotyzm - za kawałek gumowego przewodu z dwoma końcówkami chcą 180 zł ? Ceny im ostatnio podskoczyły ? Nic nie rozumiem - szok ! Niech spadają na drzewo - nawet gdybym był multimilionerem to takich cen bym nie akceptował - bo żeby mieć pieniądze nie wolno ich wywalać w błoto 
Poza tym w Wawie przy Górczewskiej jest zakład produkcyjny , który w tym zakresie dorobi wszystko na miejscu i to z najlepszych materiałów a nie z chińskiej gumy - i też nie będzie chciał więcej niż stówę - tylko stary trzeba zanieść na wzór. Mają końcówki i węże , dotną długość zacisną końcówki i po robocie w 15 min.
Poza tym w Wawie przy Górczewskiej jest zakład produkcyjny , który w tym zakresie dorobi wszystko na miejscu i to z najlepszych materiałów a nie z chińskiej gumy - i też nie będzie chciał więcej niż stówę - tylko stary trzeba zanieść na wzór. Mają końcówki i węże , dotną długość zacisną końcówki i po robocie w 15 min.
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 10 lip 2013, 10:01
No jakbym to wczesniej wiedzial to bym tak zrobil chociaz zalezy mi na czasie mowi sie trudno za glupote trzeba placic a pytalem wczesniej na forum o gumiaki na tyl to bylo echo ale opierniczac to wszyscy ale dzieki bede wiedzial na przyszlosc -pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sergio
-
automatic
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automat 4biegowy (BTRA)
Postautor: automatic » 26 lut 2016, 13:54
Kolega do rextona dorabiał przewody elastyczne TU: http://www.msg.org.pl/baza-firm/enzet-pphu--F2123
zadzwoń i dogadaj się co i jak
zamów wzmocnione sportowe co nie puchną pod ciśnieniem - wtedy pedał nie będzie ,,gumowy" i ciśnienie w układzie uda się uzyskać wyższe (skuteczność hamowania )
zadzwoń i dogadaj się co i jak
zamów wzmocnione sportowe co nie puchną pod ciśnieniem - wtedy pedał nie będzie ,,gumowy" i ciśnienie w układzie uda się uzyskać wyższe (skuteczność hamowania )
- XSzafaX
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: XSzafaX » 28 lut 2016, 18:01
Kolego niedawno na stronie iparts.pl tam dostaniesz te przewody
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
renegade
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 3200
- Gadu-Gadu: 10354196
- Kontaktowanie:
Postautor: renegade » 28 lut 2016, 21:00
Na pewno najlepiej założyć przewody jak do motocykla w stalowym oplocie, nie mają prawa puchnąć bo oplot nie daje, jeśli chodzi o dorabianie, znajomy do Jeep'a Cherokee dorabiał gdzieś w Wa-Wie. Za oryginał zaśpiewali (25 cm przewodu elastycznego) ponad 1200 PLN dorobiony kosztował coś koło 100PLN-ów
- XSzafaX
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
Postautor: XSzafaX » 28 lut 2016, 21:54
Mają w polocie bo kupywałem moge ci fotę wysłać
- ROBCIO
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2006
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: ROBCIO » 20 mar 2016, 20:38
kolego elastyczne przewody szukaj w kia sorento jedynka ,lub hyundai , sa identyczne i pewnie szybciej znajdziesz zreszta tłoczki zaciski z kii sa te same co w naszych rexach
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię