Witam.
Proszę pomóżcie bo nie możemy znaleźć gdzie jest modol zapłonowy oraz gdzie powinien być immobiliser ( mechanik porozpruwal i kazał zabrać, nawet centralny wyciął czy wyrwał, też nie wiemy gdzie on był) nie zdawałam sobie sprawy co naodpierniczal bo podobno powinnam wezwać policję zamiast zabrać auto, ale jest jak jest:( nie możemy znaleźć modułu i immo.. gdyby ktoś dysponował zdjęciem było by super. Pozdrawiam .
Korando II 1999r 2.3 benzyna-gaz 143km
Gdzie modol zapłonowy i immobiliser
SsangYong Korando II oferowany był w Polsce wraz z modelem Musso. Wyposażony w rozwiązania techniczne znane z Mercedesa. Ze względu na projekt nadwozia - bezpośredni konkurent Jeepa Wranglera.
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Gdzie modol zapłonowy i immobiliser
Postautor: krisw11 » 04 maja 2025, 23:40
Hejko. Chciałbym pomoc,tylko kwestia tego ,że akurat Korka to ja miałem w 2011 r. i wiele rzeczy już nie pamiętam tak szczegółowo,,,,,poza tym ja miałem 2.3 tdi . Immo jest na pewno przy stacyjce cewka i w kluczyku tzw.pluskwa. Reszta jest w sterowniku ECU VDO a on może być przy skrzynce z bezpiecznikami, jeszcze jest jedno miejsce za radiem patrząc z góry na samym dole. A z daleka Ty ....??? A co ogólnie sie stało z tym immo ?
Kris
-
- Rusza z kopyta
- Model: Korando
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 230
Postautor: milan396 » 07 maja 2025, 23:06
Dzięki Kris. Co się stało.. spadła wskazówka beznyny i zgasł, nie odpalał. To trzecia taka akcja, średnio co pół roku. Raz sterownik był podobno naprawiany, drugi raz pompa paliwa i czujnik położenia wału przerwały awarie, no i ta najbardziej nieszczęśliwa. Pracowałam 160 km od domu, tam mechanik robił mi rozrząd w stratusie, zrobił dobrze. Więc tu też do niego laweta zawiozła.. po ok. tygodniu kazał szukać elektryka bo on tego nie zrobi, coś tam mówił że jak mu odpalił to nie chciał się wyłączyć, wszystko po kolei odpinał, nawet akumulator ale to nic nie dało , w końcu zgasł(to pierwsza wersja) druga ja odbierałam to zechciał te przewody porobic jak być powinno to porozlaczal(naprawdę to pourywane jest) ale to musi zrobić elektryk. Nie znam się , laweta auto zabrała, no i jak to zobaczyli u mnie( ci co robia sobie i znajomym auta to dopiero się dowiedziałam że jest wszystko powyrywane, podcinane rozbebeszone pod kierownicą iPod maska , porozrywane jakiś przekaźnik (z prawej pod maską taki duzy prostokątny) , wycięty centralny zamek, nie wiemy gdzie on był, jest masakra . Znajomy który poprzednio go ogarnął teraz nie może dać rady, mam pliki że schematami , ale nie może odnaleźć jeśli tamjestta informacja.po prostu tragedia.
Korando II 1999r 2.3 b-g 143km
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 08 maja 2025, 0:28
Szkoda ,że nie ZS....bo postarałbym Ci pomóc.....ale do Płocka nie bede zapierdalał......
Hmm....może olej temat,sprzedaj i kup coś typu Np.Vitara ???? To oj nr.tel. zadzwoń w razie sytuacji podbramkowej może...pomoge......
513512997

Kris
-
- Rusza z kopyta
- Model: Korando
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 230
Postautor: milan396 » 08 maja 2025, 9:54
Dzięki
. Będę dzwonić. Nie chce sprzedawac:( Przed awaria zdążył wrócić od blacharza,

Korando II 1999r 2.3 b-g 143km
Wróć do „Korando II (1997 - 2006)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię