Właśnie odebrałem nowego Korando rok prod. 2024.
Auto miało fabrycznie zainstalowane mapy nawigacji w wersji: 'Europe' v2023.09....
Niestety na stronie www https://ssangyong.navshop.com/#/downloads z aktualizacjami NIE ma nowych map do tego modelu auta
(po wybraniu KORANDO i model C300 pobierane są mapy, które NIE DZIAŁAJĄ)
Należy pobrać mapy do: TORRES model: J101
Pobrany plik: CP-TT-Digen.SYMCB.P-MAP.EUR.NDS-6.0.0.tar należy rozpakować (pod Windows można użyć 7zip https://7-zip.org.pl/)
Następnie przy WYŁĄCZONYM zapłonie wyjmujemy kartę pamięci z auta
WYKONUJEMY KOPIĘ WSZYSTKICH DANYCH Z KARTY (przegrywamy na komputer)
Na karcie pamięci wewnątrz folderu maps usuwamy folder Map
Przegrywamy folder Map z pobranego archiwum do folderu maps na karcie pamięci
Instalujemy kartę w samochodzie, uruchamiamy zapłon i uruchamiamy nawigację, jeżeli wszystko zostało poprawnie wykonane powinniśmy mieć nową wersję map.
Na chwilę obecną najnowsze mapy są z 2024.03
Oryginalne mapy po zakupie auta:
Mapy po aktualizacji:
Warto jeszcze zmienić język klawiatury, aby była możliwość wprowadzania polskich "ogonków"
Klikamy "Search", aby wyświetliła się klawiatura i klikamy przycisk "świat" w lewym dolnym rogu
W otwartej liście ODZNACZAMY język Angielski i zaznaczamy język Polski, następnie wychodzimy przez strzałkę w lewym górnym rogu ekranu.
Korando IV 2024 aktualizacja map
Poradniki i instrukcje - "Sam naprawiam/ulepszam swojego Ssangyong'a". Nie dodajemy tutaj zapytań o to jak coś naprawić.
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 2024
- Pojemność silnika: 15
- Gadu-Gadu: 0
Re: Korando IV 2024 aktualizacja map
Postautor: CW199218 » 21 mar 2025, 17:37
Witam mam Korando 2024r i nowa mape ale nie mam polskiego jezyka jak tozrobic
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 2024
- Pojemność silnika: 1500
- Gadu-Gadu: 0
Re: Korando IV 2024 aktualizacja map
Postautor: Viszna » 27 mar 2025, 12:09
Jeżeli chodzi o komunikaty głosowe to są tylko po angielsku.
Ja osobiście już w ogóle nie korzystam z wbudowanej nawigacji, gdyż kupiłem sobie CarlinKit 5.0 i mam bezprzewodowo AndroidAuto.
P.S.
Taka uwaga do CarlinKit -aby uniknąć rozłączania w trakcie jazdy zastosujcie PORZĄDNY kabel USB (taki gruby ekranowany) nie będzie problemów -przerabiałem różne kable i dopiero taki gruby kabel usb załatwił problem na dobre, A kabelek który jest dołączony w zestawie to w ogóle porażka.
Ja osobiście już w ogóle nie korzystam z wbudowanej nawigacji, gdyż kupiłem sobie CarlinKit 5.0 i mam bezprzewodowo AndroidAuto.
P.S.
Taka uwaga do CarlinKit -aby uniknąć rozłączania w trakcie jazdy zastosujcie PORZĄDNY kabel USB (taki gruby ekranowany) nie będzie problemów -przerabiałem różne kable i dopiero taki gruby kabel usb załatwił problem na dobre, A kabelek który jest dołączony w zestawie to w ogóle porażka.
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię