od kilku dni walcze z problemem w moim Kyronie.
Zapala sie na czerwono HDC i wpada w tryb awaryjny.
Odczytane bledy to
P0700
P1566
P2203 (jak narazie pojawil sie tylko raz)
sterwonik "comfort" podaje tez ciekawa liste bledow:
1-7
10
13
19
24
25
coz, w okolicach nie mam werkstatu ssangyong, a byly przedstawiciel Ssangyonga u mnie w miejscowosci nawet nie chce na to spojrzec

wiec zostaje niestety tylko wziasc to w wlasne rece bo nie zamierzam sie gniesc w trybie awaryjnym do najbliszszego mechanika ssangyong (159km)
Czujniki predkosci odczytywane przez mega macs 50 pokazywale dosc rowne predkosci wszystkich 4 kol. Przy zczytywania czojnikow przez skrzynie dane przedniego lewego czujnika byly nieco wyssze niz reszta.
Niestety nie mam stalego dostepu do mega macs 50 wiec nie moge sie tez komputerkiem na spokojnie pobawic.
Czytalem na roznych forach o problemach z czerwona kontrolka HDC ale niestety w polskich forach nigdy nie byla opisana przyczyna, a rosyjskiego forum nawet z google tranlate nie moge rozszyfrowac

Mieliscie podobne problemy? Jak usuneliscie usterke?
Czy moze byc to "prosty" problem na magistrali CAN lub okablowania/wtyczki/zlaczki? Jak tak to gdzie najlepiej szukac?
Puszka ktora wchodzi do elektroniki skrzyni biegow byla zalana olejem, juz ja wymienilem bo jeden z O-ringow byl niesczelny i kontakty wyczyscilem (jezdzil tez dzien bez problemu). Przed chwila sprawdzalem puszke ponownie i jest sucha.
Ma ktos doswiadczenie z softem na kompa do zczytywania bledow i czujnikow i przystawek OBD II <-> RS232 albo USB? Jezdzenie do werksztatu i czekania na moment gdzie komputer jest wolny i moge sie nim pobawic jest troche gnebiace

Wstepnie dziekuje za wszelka pomoc!