Witam!
Jak w temacie jestem fanatykiem mojego Kyrona 2006 rok przejechałem nim 130 000 km.nigdy mnie nie zawiódł ani nie zostawił w potrzebie,ale od niedawna przy włączonym napędzie 4 WD podczas skrętu stawia lekki opór,i przy jeździe 10 ka/h ciężko wchodzi jedynka,wręcz zgrzyta pozostałe biegi wchodzą bez problemu a w terenie 4 WD na prostej działa bez zarzutu,bardzo dziękuje z góry za udzielenie wskazówki która pomoże mi wyleczyć mojego Przyjaciela.
Pozdrawiam
Grzegorz
Proszę nadawać konkretne tematy - admin
Kyron - problemy z pracą skrzyni biegów w trybie 4x4
SsangYong Kyron to SUV średniej wielkości, idealny dla typowej 4-osobowej rodziny. Obszerna kabina i przestrzeń bagażowa oraz sprawdzone rozwiązania techniczne i napęd 4x4. Obecnie bardzo popularny model na rynku wtórnym.
-
- Stały bywalec
- Model: Inny
- Gadu-Gadu: 0
Re: Kyron - problemy z pracą skrzyni biegów w trybie 4x4
Postautor: alfik » 06 gru 2011, 16:21
Opory przy skręcaniu z 4x4 są absolutnie normalne wynikają z naprężeń spowodowanych brakiem centralnego dyfra. Jeśli skrzynia działa przy 4x2 dobrze, to też spodziewam się, że jest zdrowa ewentualnie mamy pierwsze objwy problemów spowodowane zmianą biegów pod silnym obciążeniem
Gratuluję przebiegu - informacja o 130kkm bezawaryjnej jazdy poprawia humor
Gratuluję przebiegu - informacja o 130kkm bezawaryjnej jazdy poprawia humor
-
- Nowy użytkownik
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 1998
- Gadu-Gadu: 0
Re: Kyron - problemy z pracą skrzyni biegów w trybie 4x4
Postautor: widlaki69 » 06 gru 2011, 21:30
Witam!
Bardzo dziękuje za pocieszającą wiadomość bardzo się przywiązałem do mojego Kyrona nigdy mnie nie zawiódł oczywiście drobiazgi się zdarzały typu klocki i świece żarowe często wędkuje na terenie całej Europy zawsze wracałem szczęśliwie do domu z trudnych terenów mam nadzieje ze się nic nie zmieni
Pozdrawiam
Bardzo dziękuje za pocieszającą wiadomość bardzo się przywiązałem do mojego Kyrona nigdy mnie nie zawiódł oczywiście drobiazgi się zdarzały typu klocki i świece żarowe często wędkuje na terenie całej Europy zawsze wracałem szczęśliwie do domu z trudnych terenów mam nadzieje ze się nic nie zmieni
Pozdrawiam
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię