Po pierwsze witam, jest to mój pierwszy post na tym forum gdyż i mi stuknęła jakiś czas temu czterdziestka i postanowiłem zakupić nosorożca

W związku z tym trzeba parę drobiazgów samemu ogarnąć, mechanicy się do tego modelu nie garną jakoś

Do rzeczy. Problem tkwi w zacinających się wycieraczkach, tzn, na trybie przerywanym uruchamiają się ale stają w połowie cyklu, przekaźnik cyka, na biegach pozostałych jest ok. Zacząłem grzebanie od najtańszych rozwiązań i zakupiłem używany silniczek co nic nie pomogło. W drugiej kolejności rozebrałem cały mechanizm i przesmarowałem, jednak nadal nic się nie zmieniło. Zakupiłem więc w Unimarcie nowy, koszt nie był jakiś powalający więc strata niewielka bo nadal oczywiście jest to samo

Drążąc temat doczytałem się o tym słynnym module STICS który steruje pracą centralnego i między innymi wycieraczek. Skojarzyłem że w czasie jazdy centralny mi czasem wariuje i zaczyna się zamykać i otwierać bez powodu, obstawiam więc że problem tkwi w tym stics-ie. Pytanie brzmi czy można go bezkarnie po prostu wymienić na drugi zakładając że jest od tego samego modelu auta? Na allegro znalazłem kilka używek po około 50 dych ale nie chcę sobie unieruchomić przez niewiedzę auta.