Postautor: czałczesku » 04 cze 2008, 23:37
Najlepiej jedż do serwisu daewoo na towarowej w Warszawie . Ja tak zrobiłem . Zapłaciłem 100 zł i dzieki temu nie kupiłem wraka . W tym samym dniu pojechałem do innego człowieka i kupiłem o niebo lepszy za 7000 mniej .
słabe punkty to wg mnie
1. Napędy .Dowiedz się jakie sa wskazania kontrolek / opisane na forum / i jak sprawdzić czy się załączają.
2.Autentyczność przebiegu , czy nie ma wycieków oleju , sprężarka. Porzadnie przegazuj czy nie wydobywaja sie kłęby dymu.
3.Korozja , zobacz jak wyglada pod spodem .
4.Skrzynia biegów .Często lewarek lata jak złamany kij.
5.Elektronika , czy wszystko działa szyby , wycieraczki , ABS, czy klima nie działa ostatiem sił-głośna praca.
6.Jak masz kogoś z podobnym sprzętem w dobrym stanie to przejedż się , zobacz jak chodzi silnik w sprawnym aucie - a chodzi bardzo kulturalnie na wolnych obrotach, potem słychać charakterystyczny rechot mercedesa na wysokich obrotach.
Ale serwis na pierszym miejscu. Oni znają wszystkie bolączki tego auta . Warto ponies na poczatku pewne koszty bo potem nie wydolisz na naprawy . Silnik i skrzynia to najdroższe elementy . Reszte w razie czego za grosze kupisz na szrocie lub allegro.