Jestem nowy na forum i nie wiem czy w dobrym dziale piszę ale mam problem z napędami w moim Musso. Musso 2,9 D automat rok temu zastąpiłem załączanie napędów z podciśnienia na ręczne sprzęgła AVM i nie było problemu aż do weekendu gdy znowu pojawiły się złowrogie kontrolki na desce 4H 4L co oznacza awarie to samo co przed wymianą na AVM postanowiłem wszystko rozebrać wyczyścić sprawdzić zaślepione przewody od podciśnień i tak też uczyniłem po złożeniu odpaliłem i wszystko ok napędy znów zaczęły działać pojechałem na test i wyłączyłem gdy chciałem je załączyć ponownie du.. przełącznik w pozycje 4H i nic się nie włącza nie wiem co robić co może być przyczyną Proszę o pomoc z góry dziękuje
Musso problem z napędami AVM Proszę o radę
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
- Czarekmusso
- Nowy użytkownik
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1996
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: Czarekmusso » 21 wrz 2010, 13:59
Witam
Jestem nowy na forum i nie wiem czy w dobrym dziale piszę ale mam problem z napędami w moim Musso. Musso 2,9 D automat rok temu zastąpiłem załączanie napędów z podciśnienia na ręczne sprzęgła AVM i nie było problemu aż do weekendu gdy znowu pojawiły się złowrogie kontrolki na desce 4H 4L co oznacza awarie to samo co przed wymianą na AVM postanowiłem wszystko rozebrać wyczyścić sprawdzić zaślepione przewody od podciśnień i tak też uczyniłem po złożeniu odpaliłem i wszystko ok napędy znów zaczęły działać pojechałem na test i wyłączyłem gdy chciałem je załączyć ponownie du.. przełącznik w pozycje 4H i nic się nie włącza nie wiem co robić co może być przyczyną Proszę o pomoc z góry dziękuje
- joogi
- Forumowicz
- Rok produkcji: 1998
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 48815655
Postautor: joogi » 21 wrz 2010, 16:13
A kontrolki się świecą
Zobacz silniczek zmiany napędu
Zobacz silniczek zmiany napędu
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 8:08 przez joogi, łącznie zmieniany 2 razy.
- uki
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
Re: Musso problem z napędami AVM Proszę o radę
Postautor: uki » 21 wrz 2010, 16:50
A do tego wiązkę przewodów czy aby nie zaśniedział lub się nie urwał.
Twardziele nie jedzą miodu, twardziele wysysają pszczoły i jeżdżą Rextonem
- musso
- Stały bywalec
- Model: Rodius
- Rok produkcji: 2010
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 12649283
Postautor: musso » 21 wrz 2010, 20:09
Dokladnie tylko kabelki przy silniczku od napedow,mialem podobny problem,wypiolem kostke,troszke pracy z papierkiem sciernym i wszystko jak do tej pory dziala.Pozdro.
- Czarekmusso
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 1996
Postautor: Czarekmusso » 22 wrz 2010, 7:11
Witam
kontrolki napędu się nie zapalają tylko przy uruchomieniu samochodu jak testuje przy próbie załączenia napędu zero efektu. A ten silniczek o którym mówicie to ten przy reduktorze jak mniemam
kontrolki napędu się nie zapalają tylko przy uruchomieniu samochodu jak testuje przy próbie załączenia napędu zero efektu. A ten silniczek o którym mówicie to ten przy reduktorze jak mniemam
-
siedlok78
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2000
Postautor: siedlok78 » 16 lut 2011, 11:20
co może być przyczyną ( napedy działają ok) świecenia kontrolki 4L(tej pomarańczowej) u mnie po odpaleniu nawet gdy jest ustawione na tylny naped ona świeci,jak dam na 4H(zielona)gaśnie prawidłowo,jak dam na 4L zapala się,ale na 2H ponownie zapala,a powina zgasnąć i nie powinno być żadnego podświetlenia kontrolek od napędów. dodam,że przed montażem AVM było to samo.
- Gonzo
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: Gonzo » 16 lut 2011, 14:01
poczyta dokładnie poniższe tematy:
viewtopic.php?f=4&t=191&p=1172&hilit=rozdzielcza#p1172
viewtopic.php?f=4&t=245&st=0&sk=t&sd=a&hilit=rozdzielcza
viewtopic.php?f=4&t=191&p=1172&hilit=rozdzielcza#p1172
viewtopic.php?f=4&t=245&st=0&sk=t&sd=a&hilit=rozdzielcza
Musso 2000r. - 2,9TD +lift 4" +Bridgestone h/t 31" + zabudowa sypialno-turystyczna - DZIENNIK POKŁADOWY
Zamienię na T4 multivan lub vestfalie
Zamienię na T4 multivan lub vestfalie
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię