naprawa reduktora
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
naprawa reduktora
Postautor: marian62 » 03 gru 2020, 18:38
mój reduktor w 2,7 manualu nie załącza sie, silniczek pracuje i zmienia pozycję. zdjąłem silniczek i ręcznie kluczykiem zmieniałem pozycje, nic. łańcuch na wymianę mam i szykuję się do zdjęcia reduktora - u mechanika. jaka może byc przyczyna tego działania, kupiłem taki i nie sprawdziłem konkretni jego działania. wdzieczny byłbym za sugestie, może to nie łańcuch. Na tylnym napedzie normalnie jedzie.
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2695
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: naprawa reduktora
Postautor: RudebwoyIrl » 04 gru 2020, 18:09
Kolego strasznie chaotyczny ten post jest i niezbyt łapie co i jak 
Więc tak nie działa Ci reduktor czy przedni napęd? Co Ci pokazuje deska (jakieś kontrolki) i czy kręci wałem a nie kołami czy w ogóle wał nie rusza?
Skoro nie rozbierales czemu wskazujesz łańcuch?
Kompletnie nie rozumiem tej linii z silniczkiem skoro pracuję po co tam go ruszales?

Więc tak nie działa Ci reduktor czy przedni napęd? Co Ci pokazuje deska (jakieś kontrolki) i czy kręci wałem a nie kołami czy w ogóle wał nie rusza?
Skoro nie rozbierales czemu wskazujesz łańcuch?
Kompletnie nie rozumiem tej linii z silniczkiem skoro pracuję po co tam go ruszales?
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: naprawa reduktora
Postautor: marian62 » 04 gru 2020, 20:14
wał nie napędza przodu, sprzęgiełka sa w porzadku. silniczek odpielismy z kolegą aby kluczykiem zmieniac pozycje, nic to nie pomogło. Kolega jak miał rextona udzielał się tu na forum, on juz naprawiał swój reduktor. obaj na kanale odpieliśmy silniczek, który pracował i nic nie uruchamiał. tak wiec i tak bede rozbierał reduktorm .kolega ocenił że prawdopodobnie urwany jest łańcuch. dlatego jeszcze sie pytałem czy przy tych objawach moze być inne uszkodzenie! pozdrawiam.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię