Poradźcie koledzy
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
- DARO
- Forumowicz
- Model: Musso
- Rok produkcji: 2000
- Pojemność silnika: 2900
- Gadu-Gadu: 0
Re: Poradźcie koledzy
Postautor: DARO » 08 mar 2009, 18:33
...i o to mi chodziło, "Dziadku " Mussakiem za od 16000zł do 20000zł tez polatasz po gorkach 

MUSS 2`9 TD Lift +4
- misiek
- Stały bywalec
- Model: Korando
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: misiek » 08 mar 2009, 21:03
Dziadek najspokojniej jak potrafie powiem jedno jezdze korando 2.9 a jezdziłem tez nissanem terano i mitsubishi l200 są to bardzo dobre auta ale nie ma az takiej róznicy aby przepłacać 15 tys za auto z tego samego rocznika skoro nie ma wielkich róznic .mussoart posiadasz l-200 od niedawna a zachowujesz sie jak rzeczoznawca tematu 4x4 jak pojezdzisz troche tym autem to sam zobaczysz ze ono tez ma wiele wad .Musso nie jest doskonałe ale stosune ceny do jakości jest bardzo dobry .A tak na marginesie forum SsangYongKlub.NET istnieje po to aby pomagać sie integrować uzytkownikom marki i wymieniac sie doświadczeniam pomagać sobie wzajemnie aby uztkowanie tych samochodów było jak najprzyjemniejsze.Forum nie jest po to aby wychwalac nowe nabytki innych marek aby udowadniać ze jest się debeściakiem.A napewno nie jest do tego aby obrazać marke i uzytkowników .Mam nadzieje ze admin podejmie odpowiednei kroki wobec kolegi MUSSOART niech swoje opinie zamieszcza na innym forum
DZiadek nieobawiaj sie musso

korando2.9
- msch00
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2874
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 129365
Postautor: msch00 » 09 mar 2009, 9:09
Witam
Potwierdzam. Jeżdżę Musso ponad rok i jestem zadowolony z tego auta. Nie jest bardziej awaryjne od innych aut - wystarczy poczytać opinie o Patrolu, Pajero itp. Oczywiście jak każdy samochód ma wady i zalety. Za ten sam rocznik inne auta, np. Nissan, Mitsubishi kosztują znacznie więcej. Nie wspominając o Mercedesie G, którego ceny powalają. Myślę, że nie warto przepłacać. Ceny części raczej przystępne.
Musso to auto solidne, na ramie i przy tym w miare ekonomiczne. Polecam 2,9TD. Bo takim autkiem idzie się sprawnie przemieszczać po czarnym, a więcej koników i większy moment w porównaniu z wolnossącym 2,9 w terenie przydaje się.
Pozdrawiam
Potwierdzam. Jeżdżę Musso ponad rok i jestem zadowolony z tego auta. Nie jest bardziej awaryjne od innych aut - wystarczy poczytać opinie o Patrolu, Pajero itp. Oczywiście jak każdy samochód ma wady i zalety. Za ten sam rocznik inne auta, np. Nissan, Mitsubishi kosztują znacznie więcej. Nie wspominając o Mercedesie G, którego ceny powalają. Myślę, że nie warto przepłacać. Ceny części raczej przystępne.
Musso to auto solidne, na ramie i przy tym w miare ekonomiczne. Polecam 2,9TD. Bo takim autkiem idzie się sprawnie przemieszczać po czarnym, a więcej koników i większy moment w porównaniu z wolnossącym 2,9 w terenie przydaje się.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik
Postautor: Dziadek » 09 mar 2009, 23:50
Witam -
dzięki wielkie za gorącą momentami dyskusję. Usłyszałem różne opinie i bardzo dobrze, teraz przyjdzie czas rozważań, poszukiwań i ewentualnej decyzji. Zobaczymy co z tego się urodzi. Jeżeli będzie to decyzja na tak, to postaram się Was koledzy o tym poinformować, choć może to trochę potrwać.
Pozdrawiam wszystkich.
dzięki wielkie za gorącą momentami dyskusję. Usłyszałem różne opinie i bardzo dobrze, teraz przyjdzie czas rozważań, poszukiwań i ewentualnej decyzji. Zobaczymy co z tego się urodzi. Jeżeli będzie to decyzja na tak, to postaram się Was koledzy o tym poinformować, choć może to trochę potrwać.
Pozdrawiam wszystkich.
- simon
- Forumowicz
- Rok produkcji: 1998
- Gadu-Gadu: 1932491
Postautor: simon » 10 mar 2009, 9:09
I ja postanowilem wrzucic kamyczek do tego ogrodka. Uf starcie tytanow wielkie, tylko iskry sie sypaly. Ja, pomimo swoich przejsc z zakupem ssangyong musso w Niemczech, konieczności wymiany skrzyni biegów, w tym problemu ze znalezieniem wlasciwej do mojego modelu auta, uwazam, że to auto w zupelności spelnia moje potrzeby. Traktuje to auto jako turystyczne, rodzinne wyjazdy za miasto: las, laki, gorki i bezdroza. Praktycznie po wymianie skrzyni biegow i dokonanej przy tej okazji wymianie kompletnego sprzegla wszystko dziala sprawnie i w tym i oryginalnie przelaczane napedy. Jezdzilem w srednio trudnym terenie, w tym i dosc glebokim sniegu i na swoim nosorozcu sie nie zawiodlem. Pewnie, to auto nie nadaje sie do ekstremalnego terenu z uwagi na mase i wymiary. Wymieniona skrzynia działa świetnie, bez zadnych zarzutow. Po przekroczeniu 2500 obrotow dynamika auta jest dobra jak na taka mase. W sumie jak, na 10 letnie auto tryzma sie bardzo dzielnie. W wyborze auta trzeba przyjac droge zlotego srodka, a emocje w takim przypadku sa niewskazane. Z pewnoscia istotne jest na jaki egzemplarz sie trafi i jaki byl jego poprzedni wlasicicel. Zycze wywazonej decyzji i zadowolenia z przyszlego nabytku.
simon - Ssang Yong Musso 2,9 TDI 140 KM 1998 manual
- mussolinii
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1999
- Gadu-Gadu: 21490
Postautor: mussolinii » 10 mar 2009, 13:50
Mam identyczne zdanie jak simon w tej sprawie. Auto warte uwagi ze wzgledu na cene. Bez modyfikacji w ciezki teren raczej nie ma co sie pchac jednak do celow turystyczno-przydomowcyh autko nadaje sie wysmienicie.
Daewoo Musso 2.9TD 1999r wersja HDLX
Postautor: franjo3 » 18 mar 2009, 22:41
Dodam tylko ,że jako "leśnik" w pracy sprawuje się wyśmienicie. Kubik drewna na pakę i 4 tony na przyczepę dwójka i leci...
Postautor: franjo3 » 19 mar 2009, 23:10
Spoko spoko, gościowi pękła opona w przyczepie od ciągnika a ja akurat z lawetą jechałem. Drewno z przyczepy na lawetę a załącznik na pakę i do kominka jak znalazł 
Poza tym latem w Głuszycy koło Walimia holowałem busa zapakowanego po dach jakimś złomem bo koleś zapomniał o dolaniu zupy. Linka z malezji do 4 ton uciągu wytrzymała ale tydzień później zaciągając golfa pękła.
4 tony dla tego autka to jeszcze nie max.

Poza tym latem w Głuszycy koło Walimia holowałem busa zapakowanego po dach jakimś złomem bo koleś zapomniał o dolaniu zupy. Linka z malezji do 4 ton uciągu wytrzymała ale tydzień później zaciągając golfa pękła.
4 tony dla tego autka to jeszcze nie max.
- polmussik
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 1996
- Gadu-Gadu: 16049074
Postautor: polmussik » 20 mar 2009, 10:06
panowie,masa przyczepy holowanej wynika z możliwości zahamowania zestawu, a nie możliwości uciągu...
- DARO
- Forumowicz
Postautor: DARO » 20 mar 2009, 17:29
do chwili pojawienia sie zapachu nieznajomego przypominajacego wypalajace sie błoto na kolektorze 

MUSS 2`9 TD Lift +4
- adames
- Forumowicz
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: adames » 20 mar 2009, 18:22
a jakie mogą być skutki po wypalonym błocie
-
- Forumowicz
Postautor: Samario » 20 mar 2009, 18:53
adames pisze:a jakie mogą być skutki po wypalonym błocie
Hemoroidy

Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię