witam wszystkich użytkowników forum
od pewnego czasu szukam niedrogiego samochodu dzięki któremu moge odliczać vat. decyzja pad padła na musso sport. dzisiaj umówiłem sie w serwisie ssangyong ze sprzedawcą sportsa aby sprawdzić samochód. na serwisie powiedzieli mi że trzeba wymienić wał przedni za 1500 zł na ktory czeka sie 4 miesiace i tarcze ham. za 500 zł sztuka. Mechanik odradzil mi ten samochd poniewaz czesci do niego prawie wogule nie ma i jest bardzo drogi w naprawie
i teraz mam 3 pytania do wlascicieli musso sports
1 czy czesci naprawde wogule nie ma
2 czy jest drogi w eksploatacji - czesci itp
3 czy warto kupic taki samochod http://otomoto.pl/ssangyong-musso-pick- ... 86624.html
sorry za pismo ale klawiatura padla
kupno musso sports POMOCY!!
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
- msch00
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2874
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 129365
Re: kupno musso sports POMOCY!!
Postautor: msch00 » 25 sie 2011, 10:38
Witam
Czy auto z ogłoszenia jest dobre i czy warto je kupić musisz niestety sam ocenić najlepiej z pomocą dobrego mechanika.
Co do braku dostępności części - są hurtownie i sklepy internetowe. Poczytaj na forum są linki i tam też sprawdzisz ceny.
Czy jest drogie w eksploatacji?? - powiem w skrócie - nie jest droższe w eksploatacji od innych aut ceny części też są akceptowalne. Również polecam lekturę forum.
Pozdrawiam
Czy auto z ogłoszenia jest dobre i czy warto je kupić musisz niestety sam ocenić najlepiej z pomocą dobrego mechanika.
Co do braku dostępności części - są hurtownie i sklepy internetowe. Poczytaj na forum są linki i tam też sprawdzisz ceny.
Czy jest drogie w eksploatacji?? - powiem w skrócie - nie jest droższe w eksploatacji od innych aut ceny części też są akceptowalne. Również polecam lekturę forum.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: JASSIEK » 25 sie 2011, 11:11
już dwóch mechaników powiedziało mi że musso sports jest całkiem inny konstrukcyjnie niż zwykłe musso czy to prawda? gdzie znajde te linki do sklepów?
- msch00
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2874
- Gadu-Gadu: 129365
Postautor: msch00 » 25 sie 2011, 11:35
Po tym linkiem masz m.in. adresy hurtowni: viewtopic.php?f=3&t=1454&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=polparts
- uki
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
Postautor: uki » 25 sie 2011, 12:39
Z tym że Musso od Musso sports mechanicznie się różni bym polemizował tak jak widziałem sporo elementów zawieszenia i ukł. kierowniczego występuje w opcji rocznikowej 2000-2005 wiec najlepiej przejrzeć osobiście ofertę polecanych sklepów i się upewnić zanim uwierzysz w wersje mechaniorów.
Twardziele nie jedzą miodu, twardziele wysysają pszczoły i jeżdżą Rextonem
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię