Jak u Was zachowuje się silniczek sterujący klapką przy nagrzewnicy. U mnie po przestawieniu suwaka od zmiany temperatury na panelu,silniczek słychać tylko w dwóch pierwszych zakresach,tj. od 20 do ok. 23 st.C,później już silniczka nie słychać i nadmuch jest tylko letniego powietrza.Bardzo proszę o sprawdzenie w jakim zakresie przesuwając powoli suwak na panelu słychać działanie silniczka przy nagrzewnicy w Waszych autach. P.S. najlepiej to sprawdzić przy wyłączonym silniku,wtedy słychac kiedy silniczek działa.
Pozdrawiam
sterowanie ogrzewaniem
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
- matee
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 8075048
Re: sterowanie ogrzewaniem
Postautor: matee » 06 gru 2011, 21:43
Upierdliwy jesteś ...
OME +4cm, BL +4cm, BFG MT KM2 31", Snorkel, Rear Air Locker, uchwyty na kubki
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2000
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: siedlok78 » 07 gru 2011, 14:25
matee pisze:Upierdliwy jesteś ...
"Kolego" jeśli nie masz nic do powiedzenia na moje pytanie,gdzie wystarczy sprawdzić reakcję silniczka nagrzewnicy w zależności od przesuniecia potencjometru na panelu ogrzewania w swoim samochodzie by mi pomóc,to siedź lepiej cicho.
Myślałem,że to forum jest po to by pomagać, nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie w poście dot. ogrzewania,więc napisałem nowy,ale jak widac brak reakcji, zbyt trudne niestety, a " kolega" błysną wiedzą i jest bardzo pomocny

Pozdrawiam
- matee
- Stały bywalec
Postautor: matee » 07 gru 2011, 14:57
A nie wystarczy raz zapytać? Po kiego wała zakładać po raz drugi wątek. Pierwszy wątek został słusznie usunięty na moją prośbę przez admina, a ty ponownie go zakładasz. Jak to inaczej nazwać, jak nie "upierdliwość"? Myślisz, że pytanie postawione n razy, w n wątkach, będzie skuteczniejsze? Jak widzisz nie ...
Sprawdziłem u siebie i miałem ochotę Tobie odpisać w wątku Ogrzewanie/klima ( viewtopic.php?p=11865#p11865 ), ale po Twoim uporczywym zakładaniu wątku mi się normalnie odechciało.
Sprawdziłem u siebie i miałem ochotę Tobie odpisać w wątku Ogrzewanie/klima ( viewtopic.php?p=11865#p11865 ), ale po Twoim uporczywym zakładaniu wątku mi się normalnie odechciało.
- uki
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 3200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: uki » 07 gru 2011, 22:12
Widzę że gorąca przedświąteczna atmosfera się kolegom udziela ...
peace 'n'love guys

Twardziele nie jedzą miodu, twardziele wysysają pszczoły i jeżdżą Rextonem
-
- Rusza z kopyta
Postautor: siedlok78 » 07 gru 2011, 22:32
chcesz pomóc,to pomóż,a jak nie to nie. bawisz się w jakiegoś policjanto-filozofa,a to nie to forum.Ciebie powinni usunąć z forum,bo nie spełniasz swojej roli, jako użytkownik. "chciałem napisać,ale nie napisałem"- daj spokój chłopie!!!
- matee
- Stały bywalec
Postautor: matee » 08 gru 2011, 9:00
A Tobie zupełnie nie dało do myślenia, dlaczego został usunięty Twój poprzedni identyczny wątek ???
Widzę, że nie, więc za późno na edukację ...
Widzę, że nie, więc za późno na edukację ...

-
- Rusza z kopyta
Postautor: siedlok78 » 08 gru 2011, 9:25
dało filozof dało, myślałem o tym całą noc. naprawdę mam wielkie wyrzuty sumienia, że popełniłem tak karygodny błąd z tym nowym wątkiem. jeszcze bardziej zaprząta mi głowę myśl, czemu nikt od 1 grudnia nie pomógł mi odpowiadając na moje pytanie.
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię