separator wody
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
karp
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
separator wody
Postautor: karp » 06 lut 2013, 19:22
Witam,mam Rextona 2.7 xdi 2005rok.Mam pytanie, gdzie można kupić separator wody i jak często należy go wymieniać?
-
karp
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2005
Re: separator wody
Postautor: karp » 07 lut 2013, 18:08
Dzięki za szybką odpowiedź.Do 120 tys.jeszcze mi trochę brakuje więc na razie się wstrzymam.Pozdrawiam.
-
fox8
- Nowy użytkownik
Postautor: fox8 » 13 lip 2013, 10:21
separator kosztuje 426 zl nieostępny nigdzie poza ASO . zakupiłem było ciężko bo drogo jednak tego samego dnia szlak mnie trafił jak doczytałem na forum auistralijskim że wystarczy podpiąć zwykły filtr paliwa i zaslepić śródkowy kanał filtra - filtr za około 150 zł . Wg kolegów Rextonowców z australi patent tern czesto wykożystują tesz serwisy autoryzowane unich w kraju .
- jaguarparts
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2004
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: jaguarparts » 13 lip 2013, 20:00
Fajnie wiedzieć, spróbuję to zrobić bo u mnie to $%^&*stwo piszczy od niedawna 
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 14 lip 2013, 0:33
W tym , jak i w każdym innym przypadku servisy robią wszystko żeby zniechęcić użytkowników do tej marki.
Do separatora nie chcą sprzedawać samej bańki tylko wpychają klientowi razem z czujnikiem.
Bańka bez czujnika kosztowała w zamiennikach 58 zł bo dokładnie tyle zapłaciłem dwa lata temu.
Swoją drogą to na prawdę niespotykane w innych producentów aby tak , jak Ssang Yong nie interesowali się obsługą swoich samochodów i godzili się na taką antyreklamę dla swoich produktów. Oni po prostu odpuścili sobie rynek polski i przymykają oczy na grandę. Powiem prawdę, kupiłem Rexa przypadkiem i uważam, że to dobry samochód ale servis ma najgorszy z możliwych i następnego Ssanga nie kupię na pewno - po cholerę mi kłopoty za własne pieniądze ? Musso można było naprawiać samodzielnie, Rexa nie i to jest wpadka na maxa. To prawda , że ostatnimi czasy firmy rżną klientów na cenach części zamiennych ale tak, jak Ssang to chyba nikt bo, części do tego samochodu są o wiele droższe niż do Mercedesa ML czy BMW X5 - przekonałem się o tym kupując końcówki drążków kierowniczych i elastyczne przewody hamulcowe - nawet do Bentleya są tańsze.
Podobał mi się i nadal podoba nowy Korando i to bardzo. Ostatnio kupowaliśmy auto dla mojej córki i kierując się rozsądkiem wybraliśmy moim zdaniem gorszy samochód ale praktyczniejszy - taki, gdzie producent szanuje swoich klientów - bo Hyundai to zdecydowanie poważniejsza firma zatem utrzymanie IX 35 będzie dużo mniej kłopotliwe i tańsze niż Korando.
KIA i Hyundai wiedzą jak sprzedawać samochody , Ssang robi na tym polu fundamentalne błędy - i dla tego nie ma pieniędzy
Do separatora nie chcą sprzedawać samej bańki tylko wpychają klientowi razem z czujnikiem.
Bańka bez czujnika kosztowała w zamiennikach 58 zł bo dokładnie tyle zapłaciłem dwa lata temu.
Swoją drogą to na prawdę niespotykane w innych producentów aby tak , jak Ssang Yong nie interesowali się obsługą swoich samochodów i godzili się na taką antyreklamę dla swoich produktów. Oni po prostu odpuścili sobie rynek polski i przymykają oczy na grandę. Powiem prawdę, kupiłem Rexa przypadkiem i uważam, że to dobry samochód ale servis ma najgorszy z możliwych i następnego Ssanga nie kupię na pewno - po cholerę mi kłopoty za własne pieniądze ? Musso można było naprawiać samodzielnie, Rexa nie i to jest wpadka na maxa. To prawda , że ostatnimi czasy firmy rżną klientów na cenach części zamiennych ale tak, jak Ssang to chyba nikt bo, części do tego samochodu są o wiele droższe niż do Mercedesa ML czy BMW X5 - przekonałem się o tym kupując końcówki drążków kierowniczych i elastyczne przewody hamulcowe - nawet do Bentleya są tańsze.
Podobał mi się i nadal podoba nowy Korando i to bardzo. Ostatnio kupowaliśmy auto dla mojej córki i kierując się rozsądkiem wybraliśmy moim zdaniem gorszy samochód ale praktyczniejszy - taki, gdzie producent szanuje swoich klientów - bo Hyundai to zdecydowanie poważniejsza firma zatem utrzymanie IX 35 będzie dużo mniej kłopotliwe i tańsze niż Korando.
KIA i Hyundai wiedzą jak sprzedawać samochody , Ssang robi na tym polu fundamentalne błędy - i dla tego nie ma pieniędzy
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię