jestem nowym uzytkownikiem Musso firmowanego przez Daewoo. Auto 4x4 to dla mnie nowość, przeczytałem co się dało przed zakupem i zakupiłem. Mam 2 problemy :
1) Kontrolka od 4L czasem się zapala, a czasem nie przy przełączaniu ( nie świeci wtedy też kontrolnie przed odpaleniem ). Reduktor działa i czuć że jedzie dużo wolniej więc podejrzewam problem elektryczny samej kontrolki. Jeśli mam podejrzewać coś innego proszę o pokierowanie

2) Główny problem - chciałem sprawdzić napędy czy są ok więc oddałem auto do mechanika (ale nie specjalisty od 4x4) po zapięciu 4H lub 4L jedna półoś stoi w miejscu - powiedział że sprzęgiełko po prawej stronie nie działa bo vacum pompa daje za małe podciśnienie (auto też ciężko gaśnie), ale czy przy niedziałającym sprzęgiełku nie powinna kręcić się półoś a koło stało by w miejscu ?
3) Co na starcie wymienić w Musso 2,9 Td poza tym co sie wymienia w osobówce po zakupie (tj poza filtrem oleju paliwa powietrza i samym olejem w silniku ) ? A może ktoś zna specjaliste od musso w okolicy Piotrków Tryb. - Radomsko - Częstochowa