Jako, że prawie od zawsze motoryzacja w domu stała pod znakiem Mercedesa, to pomyślałem o Musso ponieważ ma silnik Mercedesa, a mosty podobno od Jeepa, i zdaje się że w Indonezji był sprzedawany właśnie jako MB. Co daje mi podstawy do sądzenia, że ten model musi coś sobą reprezentować. Ale tego chciał bym się dowiedzieć od Was - posiadaczy i użytkowników

A na wstępie chciałem zapytać się o kilka rzeczy:
1. Zdaje się że diesle są z turbo i bez, który byście polecili ?
2. Czy jest coś na co szczególnie warto zwrócić uwagę przy oględzinach Musso ? Chciałem również zaznaczyć, że żaden z nas wcześniej nie miał styczności z napędem AWD.
3. Czy ktoś z Was dysponuje wersją 7 osobową i mógł by coś więcej powiedzieć o tych miejscach w bagażniku? Chodzi mi o to czy są to miejsca raczej awaryjne które można wykorzystać na krótkich trasach, czy też można spokojnie przejechać w na tych miejscach ponad 100km?
4. W internecie w zdecydowanej większości pojawiają się wersje 5 osobowe, ale może czy ktoś z Was dokładał dwa ''fotele'' żeby zrobić wersje 7 osobową ?
5. Czy jest problem z częściami do tego modelu w rozsądnych pieniądzach, i jak jest z dostępnością?
6. No i chyba najważniejsze, ile mniej więcej, Waszym zdaniem trzeba zapłacić za dobry egzemplarz? Ponieważ rozpiętość cen w internecie jest dość spora i w sumie sam nie wiem dlaczego, ponieważ te za 6k zł wyglądają dość podobnie jak te za 10k zł
7. A może ktoś z Was ma, lub zna kogoś kto aktualnie sprzedaje Musso i mógł by podesłać jakieś namiary?
8. Czy znajdzie się jakiś właściciel Musso z Lublina bądź okolic? Żebym mógł bliżej przyjrzeć się temu modelowi zanim pojadę gdzieś na oględziny ?
Trochę się tego nazbierało, ale to dlatego że moja wiedza dotycząca tego modelu jest dość niewielka, chociaż mam nadzieje że przy Waszej pomocy szybko się to zmieni