mariuszrzes pisze:Witajcie. Jestem tu nowy. Interesuje mnie zakup MUSSO.
konkretnie auta za niewielkie pieniadze do wypadu na ryby, grzyby itp
znalazlem takie ogloszenie
http://olx.pl/oferta/daewoo-musso-benz-gaz-koreanski-mercedes-CID5-ID6QJGW.html#af255eb104czy ktos moze widzial to auto lub moze wie przynajmniej cos o nim
cena dosc interesujaca ale mam dosc daleko aby je zobaczyc z tego powodu szukam jakis info na jego temat na waszym forum
wlasciciel twierdzi ze wszystko ok ale oni wszyscy tak mowia a na miejscu rozczarowanie a do tego jak sie zrobi 400km na ogledziny to moze byc przykro[zwlaszcza dla sprzedajacego

]
z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc
Trudno się spodziewać , że auto z 1998 r będzie idealne. Zapewne wiele trzebaby poprawić ale to nie jest skomplikowany samochód i wszystko jest do zrobienia. Blachy, jak to w Musso, nie do ruszenia przez rdzę zatem pewnie w bardzo dobrym stanie. Trzebaby obejrzeć ramę, czy była dobrze zabezpieczana. Zawieszenie proste i bez jakiś wielkich wydatków do naprawy nawet własnymi rękami. Wiadomo, że jak się kupuje auto 4x4 ze stażem 16 letnim to raczej trzeba posiadać smykałką do samodzielnych napraw. Silnik koniecznie trzebaby sprawdzić choćby na ciśnienie w cylindrach i skład spalin na dobrym analizatorze, bo zapewne ma już spory przebieg skoro bez wielkich awarii wymieniano uszczelkę pod głowicą - Słowem , Musso nie jest trudnym autem i o części zamienne do tego modelu też jest nie trudno, silnik benzynowy jest tańszy w naprawach od diesla - ale na ideał nie ma co liczyć. Nikt , nic ci nie poradzi , musisz bardzo dokładnie obejrzeć auto i przejechać się nim , nie po asfalcie ale po dziurach - będziesz wiedział co to jest.