Jeśli o ładowaniu na dach w Rexie - uważaj ! Rex ma bardzo miękki dach, który łatwo powyginać - po prostu ma bardzo słabe wzmocnienia pod blachą a to pofałdowanie niewiele daje. Jak chcesz mieć auto wyprawowe i chcesz sporo ładować na dach to trzeba w warsztacie zdjąć podsufitówkę i wzmocnić profilami stalowymi podklejonymi do dachu i opartymi o ramę drzwi - jest ok. 2-3 cm miejsca pomiędzy podsufitówką a dachem więc coś takiego można ukryć . Po czymś takim nawet spać na dachu można
Nowy Rexton :-)
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
Trawus
- Stały bywalec
Re: Nowy Rexton :-)
Postautor: Trawus » 19 lis 2014, 11:42
Wrzucisz każde kółeczko , wrzucisz, zaraz co coś podpowiem. Otóż do Merca ML ( pasuje do Rexa) w częściach tuningowych znajdziesz taki stelaż z grubych z rur chromowanych przykręcany do belki haka z jednej strony na zawiasie z drugiej na zamku. Problem tylko taki, że żeby otworzyć tylną klapę trzeba stelaż odchylić w bok. Na stelażu podwieszasz takie koło jakie chcesz . Nawet ładne plastikowe nakładki na całe koło są jak w japońcach Ale jest też inne wyjście, można kupić wyczynowe gumy z kordem z włókien węglowych , fakt sporo droższe ale za to nieprzebijalne a dla poprawy przyczepności w terenie i obniżenia nacisku jednostkowego można obniżać w nich ciśnienie nawet o połowę - albo wypełnić standardową gumę środkiem samouszczelniającym, którzy zalepia dziurki - no chyba że rozwalisz oponę.
Jeśli o ładowaniu na dach w Rexie - uważaj ! Rex ma bardzo miękki dach, który łatwo powyginać - po prostu ma bardzo słabe wzmocnienia pod blachą a to pofałdowanie niewiele daje. Jak chcesz mieć auto wyprawowe i chcesz sporo ładować na dach to trzeba w warsztacie zdjąć podsufitówkę i wzmocnić profilami stalowymi podklejonymi do dachu i opartymi o ramę drzwi - jest ok. 2-3 cm miejsca pomiędzy podsufitówką a dachem więc coś takiego można ukryć . Po czymś takim nawet spać na dachu można
Ja zrobiłem takie wzmocnienie na całej niemal długości co 10 cm. po tym jak córcia dla fotki usiadła tyłkiem na dachu nad klapą no i tyłek się odznaczył choć ona twierdzi, że waży 57 kg - ale kto ją wie? baba prawdy nie powie o swojej wadze. W każdym razie miękko jest.
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 19 lis 2014, 11:56
Sergio, fakt Rex W jest ładniutki bo, po " zmodyfikowaniu mordy" a 'la Mercedes przez Koreańców , trzecią modyfikacją wyglądu dla modelu W ponownie zajęli się Włosi i dobrze to zrobili.
Koreańcy niestety nie i Rex II nie wygląda ciekawie bo spaprali mu wygląd. Te lampy zupełnie nie pasują do kroju atrapy . Jak ściągnęli wygląd atrapy to i lampy w Merca też powinni byli ściągnąć - to wówczas miało by sens. Przez te lampy dwójka nie wygląda ciekawie - jakoś tak wąsko z przodu. Jeden plus , że lampy łatwiej odkręcić . Jedynka jest ładniejsza a model W jest do niej podobny jako kontynuacja myśli projektanta.
Koreańcy niestety nie i Rex II nie wygląda ciekawie bo spaprali mu wygląd. Te lampy zupełnie nie pasują do kroju atrapy . Jak ściągnęli wygląd atrapy to i lampy w Merca też powinni byli ściągnąć - to wówczas miało by sens. Przez te lampy dwójka nie wygląda ciekawie - jakoś tak wąsko z przodu. Jeden plus , że lampy łatwiej odkręcić . Jedynka jest ładniejsza a model W jest do niej podobny jako kontynuacja myśli projektanta.
-
alfik
- Stały bywalec
- Model: Inny
- Gadu-Gadu: 0
Postautor: alfik » 19 lis 2014, 17:13
Ja mam login Alfik, bo 10 lat jeździłem alfami - damski samochód?! 145 urywała cycki:) Dzięki Trawus za szczegóły historii rextona - nie wiedziałem. Ale potwierdzam, że tak jak Rexton 2 wydawał mi się luksusowy w porównaniu z Kyronem, tak W już nie i dla tego kupiłem Forestera (uwaga- też nie dla liksusu, ale dla wrażeń z jazdy). Jednak Rexton W ma w sobie coś - a raczej - nie ma konkurencji poza pickupami. Jak ktoś nie akceptuje auta ponad 5 metrów, a chce mieć twardszy wóz, to Rexton może być jego typem -bądź co bądź pół ceny landcruisera 
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 19 lis 2014, 19:27
Alfik - ja , kumam - też tak często bywasz "zepsuty chłopak" jak Alfy ? Ciekawe co na to żona ?
No bo widzisz , jak stoi coś na poboczu z otwartą maską spod której dymi jak cholera to nie musisz sprawdzać bo na pewno to jest Alfa.
Miss awaria
No i powiem ci, że mojej starej ta 145 cycków by nie urwała , przyzwyczajona jest do rozbijania autek powyżej 200 KM
Jeździła CLK 320 z 2001 r, Acordem R Type z 2004 r ( miała Acorda diesla ale wytrzymała tylko pół roku i sprzedała ) a tera trenuje diesla E-93 -330 XD z 2007 - diesel ale chyba Alfą też byś mu nie podskoczył. Pozłoszczę cię troszkę - Włoch to cienizna z makaronu klepana a Alfa to taki FIAT w lepszym kolorze ? Bo nie pamiętam . 
O ! w ubiegłym wieku miałem Clio Williamsa 1,8 - ten to mógł cycki urwać każdej ( na niego poderwałem swoją starą )
Przejedź się czymś takim to na Alfę nie spojrzysz http://otomoto.pl/renault-megane-sport- ... 92915.html
Kumpel ma więc wiem co to za ziółko.
No bo widzisz , jak stoi coś na poboczu z otwartą maską spod której dymi jak cholera to nie musisz sprawdzać bo na pewno to jest Alfa.
No i powiem ci, że mojej starej ta 145 cycków by nie urwała , przyzwyczajona jest do rozbijania autek powyżej 200 KM
O ! w ubiegłym wieku miałem Clio Williamsa 1,8 - ten to mógł cycki urwać każdej ( na niego poderwałem swoją starą )
Przejedź się czymś takim to na Alfę nie spojrzysz http://otomoto.pl/renault-megane-sport- ... 92915.html
Kumpel ma więc wiem co to za ziółko.
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 20 lis 2014, 0:16
270 KM takie gowienko male faktycznie cycki musza isc na boki przy wcisnieciu gazu
No nie powiemzebym rudki takim nie zrobil
No nie powiemzebym rudki takim nie zrobil
Sergio
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 20 lis 2014, 7:00
Oto to ! Moja stara ma fabryczne cycki nie tuningowane silikonem więc jej nie pozwalam na przejażdżki z kumplem tą Renówką - jeszcze by jej urwało nie daj Boże , a ja je bardzo lubię 
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 20 lis 2014, 23:19
Patrz na to ! Patrz na to ! Super historia - chyba powinienem kupić sobie Suprę ( z wkładką ) Piękna sprawa
http://www.youtube.com/watch?v=xI2ni8_-V6s
Spróbuj na siłę patrzeć w inne miejsce - nie da się .
http://www.youtube.com/watch?v=xI2ni8_-V6s
Spróbuj na siłę patrzeć w inne miejsce - nie da się .
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 21 lis 2014, 0:36
Supry moze bym nie chcial ale
kierowca byl bardzo skoncentrowany ja bym raczej nie byl ,ale co jak co oddychac miala czym

Sergio
-
Trawus
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 21 lis 2014, 13:12
Fakt, nawet nie zauważyłem tego faceta , teraz widzę, jakiś odwrotny jest - może wolałby jeździć z chłopczykiem ?
Ja bym się na torze raczej nie utrzymał - taka hipnoza jest nie do odparcia.
Żona powiedziała - ty to jesteś ! powinieneś częściej oglądać takie filmiki.
A ja na to - w takim razie , jak siadasz za mną do auta to nie zakładaj nacycnika.
A ona - nie wystarczy ci, że córcię zrobiłeś w aucie ?
Kurcze , popatrz , tyle lat a ja nie wiedziałem !
Teraz rozumiem czemu moje dziecko tak lubi samochody .
Duszyczka pamięta, gdzie podpisała kontrakt na życie.
A dziecko na to - nic nie pamiętam poza jednym.
Jak pierwszy raz otworzyłam oczy to zobaczyłam stojącego obok mnie zatroskanego diabla.
Powiedział - cholera !, zesłali na mój rewir konkurencję.
Uwierz mi , ona wie co mówi .
Ja bym się na torze raczej nie utrzymał - taka hipnoza jest nie do odparcia.
Żona powiedziała - ty to jesteś ! powinieneś częściej oglądać takie filmiki.
A ja na to - w takim razie , jak siadasz za mną do auta to nie zakładaj nacycnika.
A ona - nie wystarczy ci, że córcię zrobiłeś w aucie ?
Kurcze , popatrz , tyle lat a ja nie wiedziałem !
Teraz rozumiem czemu moje dziecko tak lubi samochody .
Duszyczka pamięta, gdzie podpisała kontrakt na życie.
A dziecko na to - nic nie pamiętam poza jednym.
Jak pierwszy raz otworzyłam oczy to zobaczyłam stojącego obok mnie zatroskanego diabla.
Powiedział - cholera !, zesłali na mój rewir konkurencję.
Uwierz mi , ona wie co mówi .
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 21 lis 2014, 13:27
Panowie ale takie tematy to w dziale "O wszystkim" a nie tutaj. Poruszajmy i ciągnijmy temat jaki jest w wątku bo zaśmieca się wszystko i czytać się tego nie daje. 
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 21 lis 2014, 14:14
Trawus to masz zmtoryzowana cócie
dobra juz nic nie pisze bo ciagle ktos narzeka -pozdrawiam
Sergio
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię