No dobra , potrzebujesz auta do codziennej jazdy - ale gdzie ty mieszkasz , że do codziennej jazdy potrzeba ci blokady mostów i liftu. Na bagnach jakiś , Szrek jesteś czy co ?
Słuchaj, ja nie wiem czego ty chcesz. Ale chcę cię uprzedzić, że Rexton I czy II to świetne auta w rozsądnej cenie . Świetne bo na dobrej technologii Mercedesa i bardzo porządnym wykonaniu koreańskiej firmy, która dba o jakość wykonania. jednak z Rextonem W jest ten problem, że nie jest koreański ( pomimo, że go tak reklamują ) Rexton W de facto jest autem licencyjnym z prawem do nazwy a produkowany jest przez indyjską firmę Mandriva - czyli to jest Mandriva Rexton a nie Ssang Yong Rexton. A wiadomo jaka jest opinia o indyjskich autach. Kiepskie blachy i materiały oraz niedokładne wykonanie. Zatem pozostaje pod znakiem zapytania czy Rexton W to jeszcze Rexon i czy ma coś wspólnego ze swoim koreańskim poprzednikiem ? Jednoznacznie , raczej mało. Został bardzo zubożony słabszym silnikiem , rezygnacją z oryginalnej niemieckiej skrzyni biegów i powrotem do sztywnych mostów. Ma słabszy silnik dotychczas stosowany w lżejszym aucie Ssanga Kyronie a 150 KM przy blisko dwóch tonach wagi to raczej cieniutko się zapowiada. Gdybyś mnie spytał czy warto kupić Rextona W to wiedziałbym co ci odpowiedzieć zgodnie z sumieniem , czyli NIE. Nie warto bo to indyjskie auto, które będzie tracić na wartości rynkowej a tego nawet względnie niska cena nowego auta nie zrekompensuje. Raczej przypatrzyłbym się innemu modelowi Ssanga jeszcze większej ładowności, czyli nowemu Actionowi sport. Te auta świetnie trzymają cenę co widać po poprzednim modelu Actiona. Nowe choć były sporo tańsze od Rexów po kilku latach zrównują się z nimi cenami na rynku używanych w tym samym roczniku albo nawet są wyżej cenione od Rexów. To bardzo dobre auta z tym samym silnikiem co w Rexie W ale auto jest lżejsze więc jest bardziej dynamiczne i mniej pali. No i jest produkowane w Korei a nie w Indiach co dla mnie ma duże znaczenie. Koreańskie są bardzo trwałe , co widać choćby po modelu Musso z pierwszych lat produkcji, nadal jeżdżą i jeśli były zadbane są nadal znakomitymi autami. Jak będzuie z trwałością produkcji z Mandrivy ? Jeśli będzie takie jak w poprzednich produktach tej firmy to lepiej brać nogi za pas. A ty zrobisz, co zechcesz. Jednakże na wygląd nie patrz bo na tym się nie jeździ. Co z tego, że Rex W jest ładny ?. Ładna ale leniwa żona też szybciej traci na wartości niż nieco brzydsza ale pracowita