PRZYWITAJMY SIĘ
Tutaj możemy porozmawiać na wszystkie tematy, niekoniecznie związane z motoryzacją
-
Strona 39 z 105
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- …
- 105
- Następna
- epul
- Rusza z kopyta
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1996
- Pojemność silnika: 3200
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: PRZYWITAJMY SIĘ
Postautor: epul » 21 lut 2016, 7:14
W awatarze mam zdjęcie musso które mi się podoba i chciałbym aby tak wyglądało nasze. Też jestem chętny na te poszerzenia nadkoli. Jak będzie więcej chętnych to może zamówimy krótką serie takich z laminatu ?
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2007
- Kontaktowanie:
-
- Nowy użytkownik
- Model: Korando
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2295
Postautor: buszmen » 31 mar 2016, 15:53
Mario, jak wygląda ten namiot? Ja niestety nabyłem tylko z dachem unoszonym. Namiotu nie było:(
Czy myślisz, że można uszyć coś na wzór twojego?
Czy myślisz, że można uszyć coś na wzór twojego?
- Trawas
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: Trawas » 09 kwie 2016, 2:41
Witam po przerwie Panowie, Nie było mnie coś ponad rok i mam nadzieję, że w tym czasie wasze silniczki mruczały jak wypasione kotki a autka dawały tylko samo czyściutkie zadowolenie - i tęsknotę żeby się wreszcie coś popsuło i dało trochę pogrzebać pod maską.
Jak pisałem niegdyś , sprzedałem Rexa - nie dla tego, że mi sprawiał kłopoty ale dla tego, że był nietypowy więc trochę się go bałem . Miałem też problemy z wyszukiwaniem odpowiednich części w katalogach bo nikt tam jakoś nie uwzględniał krótkiej serii RDD 270 - 230 KM . No i przyznam, trochę za dużo palił . Później żałowałem ale co tam - na pocieszenie kupiłem sobie Wywłokę
czyli Evoque - Jessssu ! niech cholera weźmie takie auto . Niby się nie psuł ale wyciągnął mi z kieszeni tyle kasiory, że do dziś, jak mi się przyśni to moczę łóżeczko.
Elektryka !!!!!!!!!! złączki doprowadzały mnie do łez . Ciągle coś, gdzieś nie stykało a ten sukinsyn z byle mini powodu nie chciał odpalić.
Koszmarne auto i diabli wiedzą do czego - w terenie zero totalne a na asfalcie takie sobie - i non stop nawalało na stykach w układzie czujników prędkości, no i tracił napęd na tył - ale co to był za napęd ! Moja teściowa lepiej ciągnie wózek z zakupami - Silnik Forda Duratorg - niech go sobie wsadzą ! . I w ogóle z daleka od tego auta . Już go nie mam
i jestem taki szczęśliwy , jak nigdy. Szukałem, szukałem, szukałem i znalazłem . Wiecie co ? Bardzo, bardzo przyzwoitego Rexa - hahahahahhaha, Normalnego, najnormalniejszego z silnikiem 162 KM . Przyciągnąłem go aż z Portugalii ale było warto bo auto choć dość stare 2005r nie na nawet 90 tyś przebiegu. Co prawda był w rękach rolnika ale nic nie zniszczony . Co się miałem zastanawiać ?
Jak rozkminię metodę wklejania fotek to go wam pokażę. Najnormalniejszy jest choć wyposażony na full bo to wersja De lux. Co prawda to nie 4x4 ale znowu TOD ale sprawdziłem, w terenie wymiata - tak myślę , po doświadczeniach z Angolem. Zapłaciłem za niego niewielkie pieniądze a nadwyżkę , sporą po sprzedaży Wywłoki - słowo daję, miałem ochotę przepić w całości ze szczęścia, że znowu mam normalny samochód.
Cholera, niby pełno tego ale, tak na prawdę to nie ma co kupić . W Mercedesa ML nie chciałem się pakować, Jeepy oglądałem ale mi się zdawały trochę za drogie w stosunku do ogólnej wartości - reszta to pseudo 4x4 . Korando trochę dla mnie za mały no to co miałem robić ? Ze spuszczonym ogonem i przeprosinami wróciłem do porządnej marki
Vivat REX !
Tera znowu będę Was zanudzać swoimi bazgrołami . Pozdrawiam .
PS - nie chciał mi wejść stary nick więc usiałem go trochę zmienić i już nie będę Trawus - szkoda

Jak pisałem niegdyś , sprzedałem Rexa - nie dla tego, że mi sprawiał kłopoty ale dla tego, że był nietypowy więc trochę się go bałem . Miałem też problemy z wyszukiwaniem odpowiednich części w katalogach bo nikt tam jakoś nie uwzględniał krótkiej serii RDD 270 - 230 KM . No i przyznam, trochę za dużo palił . Później żałowałem ale co tam - na pocieszenie kupiłem sobie Wywłokę

Koszmarne auto i diabli wiedzą do czego - w terenie zero totalne a na asfalcie takie sobie - i non stop nawalało na stykach w układzie czujników prędkości, no i tracił napęd na tył - ale co to był za napęd ! Moja teściowa lepiej ciągnie wózek z zakupami - Silnik Forda Duratorg - niech go sobie wsadzą ! . I w ogóle z daleka od tego auta . Już go nie mam

Jak rozkminię metodę wklejania fotek to go wam pokażę. Najnormalniejszy jest choć wyposażony na full bo to wersja De lux. Co prawda to nie 4x4 ale znowu TOD ale sprawdziłem, w terenie wymiata - tak myślę , po doświadczeniach z Angolem. Zapłaciłem za niego niewielkie pieniądze a nadwyżkę , sporą po sprzedaży Wywłoki - słowo daję, miałem ochotę przepić w całości ze szczęścia, że znowu mam normalny samochód.
Cholera, niby pełno tego ale, tak na prawdę to nie ma co kupić . W Mercedesa ML nie chciałem się pakować, Jeepy oglądałem ale mi się zdawały trochę za drogie w stosunku do ogólnej wartości - reszta to pseudo 4x4 . Korando trochę dla mnie za mały no to co miałem robić ? Ze spuszczonym ogonem i przeprosinami wróciłem do porządnej marki

Tera znowu będę Was zanudzać swoimi bazgrołami . Pozdrawiam .
PS - nie chciał mi wejść stary nick więc usiałem go trochę zmienić i już nie będę Trawus - szkoda
- Consool
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
- edistou
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 1998
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 194732
- Kontaktowanie:
Postautor: edistou » 12 kwie 2016, 10:25
Witam. Dziś dołączyłem do waszego grona. Już widzę, że znajdę tutaj masę ciekawych rzeczy. Chętnie będę wyczekiwał zlotów i wypadów 

Fan motoryzacji oraz Off-road'u. Na co dzień pracuje jako ksiegowy Krakow.Praca, trochę nudna, ale pozwala mi na to, bym po pracy mógł zająć się moim Hobby.
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2006
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2006
- realista
- Forumowicz
- Model: Tivoli
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 1600
Postautor: realista » 04 maja 2016, 23:06
Witam serdecznie. Już niebawem bo za kilka dni będę użytkownikiem nowego dziecka marki SY czyli modeli Tivoli. Mam nadzieję na wiele owocnych wymian informacji i porad dla przyszłych użytkowników.
-
- Nowy użytkownik
Postautor: PuyolTDI » 15 maja 2016, 22:17
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od niedawna mam przyjemność przemieszczać się przy pomocy Rextona 2.7 XDI. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony z wyboru. W planach wiele modyfikacji - mam nadzieję, że w razie potrzeby odnajdę tu odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam,
Paweł.
Pozdrawiam,
Paweł.
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2002
- Pojemność silnika: 2900
- Gadu-Gadu: 2195139
Postautor: kalor » 22 maja 2016, 11:18
Witam szanowne grono. Mam na imię Karol od końca marca rozpocząłem swoją przygodę z SY Musso, a od zeszłego tygodnia jestem już szczęśliwym użytkownikiem, gdyż zakończyłem własnoręcznie remontować silnik. Mam nadzieję że dzięki forum skorzystam z cennych wskazówek i niekiedy podzielę się też swoimi doświadczeniami z koreańską materią.
-
Strona 39 z 105
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- …
- 105
- Następna
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię