Wtryskiwacze
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
Wtryskiwacze
Postautor: Kosuda77 » 11 kwie 2016, 22:40
Witam Was serdecznie jestem tu nowy i odrazu proszę was o pomoc. Kupiliśmy Rexia 4 tygodnie temu od 3 tygodni stoi u mechanika bo po tygodniu zaczął być problem z odpaleniem, palenie tego auta też nie zachwyciło mnie bo kręciło się w granicach 15 litròw jeżdżąc bardzo delikatnie, postanowiliśmy zaprowadzić auto do mechanika no i się zaczęło, na początek stwierdził że wtryski i odrazu je wysłał do firmy gdzieś koło Poznania, po 1,5 tygodniu wtryski wróciły i okazało się że firma nie podejmie się tej regeneracji bo to jest śmietnik, mechanik rozkłada rece, nie wie co ma robić, tym bardziej My! Podpowiedzieć coś możecie? Czy to prawda że się nie da zrobić tych wtryskòw Tz zregenerować ? Czy konieczne jest regeneracja pompy?czy są jeszcze uczciwi ludzie w tym kraju....?!?!?proszę pomòżcie. Co mam zrobić ,gdzie szukać wtryskòw ?
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
Re: Wtryskiwacze
Postautor: marsalis » 13 kwie 2016, 14:27
Witam
Myślę że, trafiłeś do niewłaściwego mechanika. Wtryskiwacze da się zregenerować - nie rozumiem pojęcia " śmietnik".
Wtryskiwacze można zakupić za około 1000 zł nowe, lub po pełnej regeneracji.
Wydaje mi się jednak, że w Twoim przypadku została źle postawiona diagnoza.
Warto byłoby wysłać wtryski do innej firmy w celu weryfikacji - koszt około 60 zł za sztukę - skoro i tak już wyjęte
Odszukam namiary na kilka serwisów i podeślę Ci.
Co do określania problemów z pompą wtryskową itp. mechanik musi mieć solidne podstawy. Zbyt wiele elementów które mają wpływ na taką pracę silnika. Choćby turbina, zawory podciśnieniowe, czujnik ciśnienia na kolektorze paliwowym a nawet sonda lambda. Prosta wymiana filtrów może wiele pomóc. Czy sprawdzałeś Reksia na komputerze? Nie chodzi tylko o błędy ale zmyślny elektronik sprawdzi choćby parametry i nakieruje Cię na właściwy tor naprawy.
Jeśli masz jakieś konkretne pytania pisz, postaram się pomóc
Pozdrawiam
Myślę że, trafiłeś do niewłaściwego mechanika. Wtryskiwacze da się zregenerować - nie rozumiem pojęcia " śmietnik".
Wtryskiwacze można zakupić za około 1000 zł nowe, lub po pełnej regeneracji.
Wydaje mi się jednak, że w Twoim przypadku została źle postawiona diagnoza.
Warto byłoby wysłać wtryski do innej firmy w celu weryfikacji - koszt około 60 zł za sztukę - skoro i tak już wyjęte
Odszukam namiary na kilka serwisów i podeślę Ci.
Co do określania problemów z pompą wtryskową itp. mechanik musi mieć solidne podstawy. Zbyt wiele elementów które mają wpływ na taką pracę silnika. Choćby turbina, zawory podciśnieniowe, czujnik ciśnienia na kolektorze paliwowym a nawet sonda lambda. Prosta wymiana filtrów może wiele pomóc. Czy sprawdzałeś Reksia na komputerze? Nie chodzi tylko o błędy ale zmyślny elektronik sprawdzi choćby parametry i nakieruje Cię na właściwy tor naprawy.
Jeśli masz jakieś konkretne pytania pisz, postaram się pomóc
Pozdrawiam
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 13 kwie 2016, 15:38
U mnie w rexie 2 wtryski były padakami bo walnie te elektrycznie.... postanowiłem kupić brakujące a resztę zregenerować w całości. Za 2 wtryski kupione i juz zregenerowane dalem 1500 zł... moje zanim naprawial em oddałem na sprawdzenie ....
-
- Nowy użytkownik
Postautor: Kosuda77 » 16 kwie 2016, 17:54
Dziękuję wam za podpowiedzi, auto postawiłem do kolejnego mechanika i ten znowu stwierdził że są dwa lejące, martwi mnie jeszcze spalanie bo po przejechaniu 120 km ( bak pełny) spada mi poniżej pierwszej kreski. Wszystko jest nie tak, chyba założe sprawę dla poprzedniego właściciela bo twierdził że wszystko jest wpozadku z autem a po tygodniu auto padło jak stary Bizon.
- Consool
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 16 kwie 2016, 19:10
Nic z tym nie zrobisz .... zarzuci Ci ze źle paliwo itp ... sprawa trafi do sądu na parę lat... kupa kasy i nerwów...
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 17 kwie 2016, 18:59
Kosuda77 pisze:Witam Was serdecznie jestem tu nowy i odrazu proszę was o pomoc. Kupiliśmy Rexia 4 tygodnie temu od 3 tygodni stoi u mechanika bo po tygodniu zaczął być problem z odpaleniem, palenie tego auta też nie zachwyciło mnie bo kręciło się w granicach 15 litròw jeżdżąc bardzo delikatnie, postanowiliśmy zaprowadzić auto do mechanika no i się zaczęło, na początek stwierdził że wtryski i odrazu je wysłał do firmy gdzieś koło Poznania, po 1,5 tygodniu wtryski wróciły i okazało się że firma nie podejmie się tej regeneracji bo to jest śmietnik, mechanik rozkłada rece, nie wie co ma robić, tym bardziej My! Podpowiedzieć coś możecie? Czy to prawda że się nie da zrobić tych wtryskòw Tz zregenerować ? Czy konieczne jest regeneracja pompy?czy są jeszcze uczciwi ludzie w tym kraju....?!?!?proszę pomòżcie. Co mam zrobić ,gdzie szukać wtryskòw ?
Gnoja trafiłeś a nie mechanika. Jak wtrysk pracuje elektrycznie to da się zrobić ale trzeba wiedzieć komu dać. Najlepiej tu nie oszczędzać tylko wybierać autoryzowany serwis Delphi z doświadczeniem - faceci mają wszystko co trzeba by wtrysk umyć i zregenerować , Ja uznaję tylko tego, którego mam w pobliżu , czyli w Wawie na ul Jagiellońskiej Regularnie czyszczę wtryski co 100 tyś i zawsze było zrobione bez pudła - założyłem odpaliłem i po sprawie. Jak odpalał w trybie awaryjny to jechałem na kompa żeby kodowanie sprawdził w zgodności ze sterownikiem i po sprawie. Problem w tym , że wszyscy udają, że potrafią to zrobić ale tak na prawdę to robią dobrze tylko nieliczni.
- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: kurpi » 22 kwie 2016, 22:22
Regularnie czyszczę wtryski co 100 tyś
To ile ty masz autkiem prześmigane?
Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 

- Consool
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 22 kwie 2016, 22:58
Kurpi Trafne pytanie
zaraz sie dowiemy ze Milion KM ... ale że licznik pokazuje znowu 40 000 to co tam
Trawus Oczywiście JOKE

Trawus Oczywiście JOKE

- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 23 kwie 2016, 0:52
Ale śmieszne
Jeżdżę trochę, nie tyle co młode ale sporo. Poprzedniego Rexa miałem 4 lata i natłukłem mu prawie 200 - tego mam od jesieni ub r . a już mu dołożyłem 8 tysi do rachunku.
Człowieki ! wiecie, że ja do samej pracy dziennie muszę się przeturlać w te i nazad 74 km - a po robocie też muszę się trochę poruszać bo mam obowiązki rodzinne. Dziennie wychodzi mi jakieś około + - 100.
Nie da rady mniej. I co mam zrobić ? na rowerze, czy jak ?
No to se policzcie - odejmując dni wolne i " chorobowe " nie wyjdzie mniej niż 25 rocznie.
Kuśwa, myślicie, że mnie to bawi ? No, to policzcie - 25000 km to 250 setek a każda zżera ok 9 litrów bo tyle średnio mi wychodzi. czyli razem ok 2250 litrów paliwka - dobrze liczę ? 2250 x 3,70 = 8320 kuśwa, piepszonych polskich złociszów = a to już wcale nie jest śmieszne przy polskich zarobkach. TAK ? czy nie.

Jeżdżę trochę, nie tyle co młode ale sporo. Poprzedniego Rexa miałem 4 lata i natłukłem mu prawie 200 - tego mam od jesieni ub r . a już mu dołożyłem 8 tysi do rachunku.
Człowieki ! wiecie, że ja do samej pracy dziennie muszę się przeturlać w te i nazad 74 km - a po robocie też muszę się trochę poruszać bo mam obowiązki rodzinne. Dziennie wychodzi mi jakieś około + - 100.
Nie da rady mniej. I co mam zrobić ? na rowerze, czy jak ?
No to se policzcie - odejmując dni wolne i " chorobowe " nie wyjdzie mniej niż 25 rocznie.
Kuśwa, myślicie, że mnie to bawi ? No, to policzcie - 25000 km to 250 setek a każda zżera ok 9 litrów bo tyle średnio mi wychodzi. czyli razem ok 2250 litrów paliwka - dobrze liczę ? 2250 x 3,70 = 8320 kuśwa, piepszonych polskich złociszów = a to już wcale nie jest śmieszne przy polskich zarobkach. TAK ? czy nie.

- kurpi
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: kurpi » 23 kwie 2016, 11:25
zawsze można na dojazdy do pracy tico w gazie kupić 

Był terrano I 2.4 jest golf 1.9 tdi 4x4 oraz Kyron 2.0 

- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 24 kwie 2016, 0:53
kurpi pisze:zawsze można na dojazdy do pracy tico w gazie kupić
TICO ! ? ! ? ! ? Tico, to ty sobie sam kup bo mnie jeszcze życie miłe

Czterodżwiowa pułapka na mięso. Składa się jak scyzoryk nawet przy lekkim puknięciu. To już bym wolał od teściowej miotłę z uszkodzonym sterem wysokości pożyczyć choć to kabriolet i jak pada to paskudnie się lata.

Co do gazu - całkiem fajne . Staram się urwać kiedy tylko mogę żeby się z kumplami zagazować -

Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię