Pojemność zbiornika paliwa
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Pojemność zbiornika paliwa
Postautor: Consool » 12 kwie 2016, 21:02
Oj tam Oj tam .... akurat wskazówkę to dość dobrze znam jeżdżąc dzień w dzień i obserwując jej opad 

-
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 27
Postautor: majek » 07 wrz 2016, 20:02
tankuje zawsze do pelna (aż pistolet odbije) jak zapali sie rezerwa, w ten sposób moge sobie obliczyć spalanie, zawsze wchodziło 60-61litrów, a wskazówka pokazuje pełny zbiornik. Ostatnio jednak postanowilem zalać pod sam korek, lejąc powolutku, dając przerwy i znów powoli, weszło razem 77L!!! 17litrów jeszcze weszło po tym jak pistolet odbił, a wskazówka wyszła troche poza skale i pierwsze 200km nawet nie drgneła. Dla mnie to super sytuacja bo mam o 200km większy zasięg auta czego bardzo potrzebowałem zamiast ok600 mam ok800 (do zapalenia rezerwy)
- sergio1969
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2694
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 07 wrz 2016, 20:09
Jezdze w trasy 3 lata i zawsze leje pod korek tzn okolo 2-3 cm od korka i nigdy nie mialem zadnego problemu -potrafie przejechac 158km zanim mi sie ruszy wskazowka -zalezy od paliwa i jazdy - kiedys przejechalem 720km i szok ,po zatankowaniu paliwa oczywiscie pod korek wyszlo mi 7,8/100 ale to nie byla jazda przez te wszystkie km nie przekroczylem 100/h ze wzgledu na warunki pogodowe
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 08 wrz 2016, 15:29
Sergio, ty nie wiesz jak duża jest rezerwa w Rexie ? kiedyś tam dawno temu zlewałem paliwko ze zbiornika.
Rezerwa się już zapalała a i tak ze zbiornika wylałem prawie 20 literków. Zatem to co uda ci się wlać pod korek zależy od tego, jak długo jeździłeś na rezerwie. U mnie mieści się ok. 60-62 litry od chwili zapalenia się lampki ale zdarzyło się niegdyś w Bułgarii , że daleko było do stacji, dojechałem na oparach i udało się wlać 75 litrów.
Fabrycznie zbiornik ma pojemność 80 literków.
Sergio , co ty nie masz instrukcji obsługi Rexa ?
Mam polską wersję i jak chcesz podeślę ci na maila.
Rezerwa się już zapalała a i tak ze zbiornika wylałem prawie 20 literków. Zatem to co uda ci się wlać pod korek zależy od tego, jak długo jeździłeś na rezerwie. U mnie mieści się ok. 60-62 litry od chwili zapalenia się lampki ale zdarzyło się niegdyś w Bułgarii , że daleko było do stacji, dojechałem na oparach i udało się wlać 75 litrów.
Fabrycznie zbiornik ma pojemność 80 literków.
Sergio , co ty nie masz instrukcji obsługi Rexa ?
Mam polską wersję i jak chcesz podeślę ci na maila.

- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 08 wrz 2016, 15:36
Consool pisze:Oj tam Oj tam .... akurat wskazówkę to dość dobrze znam jeżdżąc dzień w dzień i obserwując jej opad
Consol

- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 09 wrz 2016, 22:29
Trawusik mozesz nie wierzyc ale u mnie sie jeszcze nigdy lampka rezerwy nie zaswiecila ,poniewaz jak mam 1/3 zalewam pod korek chyba ze nie mam czasu to do pierwszego odbicia wiem ze ma zbiornik 80 l az taki tlumok nie jestem instrukcji mam ze 4 wiec mam z czego korzystac. Tylko nie napisali co zrobic jak mam swierszcze pod maska. Od tygodnia jak zapalam silnik mam piszczenie jak cholera , sluchalem stetoskopem ktora rolka lub lozysko i nie moge dojsc co to . Znajomy mechanik tez sluchal i nici wiec wzial spray do paskow i mi go spsikal , na chwile pomoglo ale teraz to mam cale k....a stado swierszczy pod maska musze kupic nowy pasek chociaz ten ma moze z 5tys przejechane ,zobaczymy ,napinacz nowy moze ma ze 5tys rolki to samo pompa wody ma moze ze 3tys sprzegielko alternatora ma ze 8tys i narazie brakuje mi koncepcji . A jak rano odpalam woz to dostaje 7 qrwy bo nie moge sluchac jak mi sie Reksiu meczy.Pomysly???
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 10 wrz 2016, 14:08
O w mordę, u ciebie też ? Tajemnicza istota ten świerszcz. U mnie też siedział pod maską i za cholerę nie mogłem odgadnąć co to jest, Wziąłem WD 40 i trysnąłem mgiełką w kierunku pompy wodnej na uruchomionym silniku i zdechł.
Na drugi dzień znowu się pojawił - sprawdziłem wszystko i nic. To chyba piepszony pasek na rolkach od czasu do czasu sobie śpiewa przy robocie. Ostatnio nie przyłazi , może zdechł ? Przestałem się przejmować.
Poprzednio myślałem, że to łożysko pompy ? Nawet zdjąłem ją niepotrzebnie bo łożysko OK sztywniutkie , jak nowe i cichutkie. Po kolei sprawdzałem wszystkie łożyska i wszystkie były OK a jebcony świerszcz od czasu do czasu śpiewał - pomyślałem sobie że bzykać mu się chce - to śpiewa. Zostało tylko jedno, siedzi w pasku, może o coś bokiem przyciera albo brzęczy na ząbkach ? Weź WD 40 i psiknij po całości , jak zamknie mordę to, jak nic tylko pasek. Pewnie kupiłem paseczek wyrobu tej samej firmy co i twój ?
Na drugi dzień znowu się pojawił - sprawdziłem wszystko i nic. To chyba piepszony pasek na rolkach od czasu do czasu sobie śpiewa przy robocie. Ostatnio nie przyłazi , może zdechł ? Przestałem się przejmować.
Poprzednio myślałem, że to łożysko pompy ? Nawet zdjąłem ją niepotrzebnie bo łożysko OK sztywniutkie , jak nowe i cichutkie. Po kolei sprawdzałem wszystkie łożyska i wszystkie były OK a jebcony świerszcz od czasu do czasu śpiewał - pomyślałem sobie że bzykać mu się chce - to śpiewa. Zostało tylko jedno, siedzi w pasku, może o coś bokiem przyciera albo brzęczy na ząbkach ? Weź WD 40 i psiknij po całości , jak zamknie mordę to, jak nic tylko pasek. Pewnie kupiłem paseczek wyrobu tej samej firmy co i twój ?

- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 10 wrz 2016, 20:32
Pasek niby dobry DAYCO ale u mnie problemem moze byc to ze jak zmienialem pompe wody to rozstaw sub mocujacych kolo pasowe byl troche inny ,wiec wywiercilem nowe otwory a wiadomo ze recznie idealnie nie zrobisz chocbys nie wiem jakim fachowcem byl wiec moze miec lekkie bicie czego oko nie wychwyci . Musze zakupic nowe kolo i pasek wielorowkowy jakies lepsiejszej firmy moze to cos da ale najpierw musze zdjac state kolo i zmierzyc rozstaw otworow w pompie wtedy dopasuje oryginal . Moze poprzednik cos kombinowal lub ja kupilem inna lub walnela sie fabryka ,teraz mozna polemizowac na ten temat. Ale pewne jest jedno jak na wlaczonym silniku popsikam odtluszczaczem Loctita - cos takiego
http://www.loctite-kleje.pl/Loctite+SF+ ... w+i+metali)+spray+(IDH.88344)_t2360.htm
to swierszczyk ustaje ale po krotkiej jezdzie powraca j...iec. a tak mnie to wq...a ze sie ludzie nawet ogladaja . hmm zobaczymy co da wymiana tego kola i paska
http://www.loctite-kleje.pl/Loctite+SF+ ... w+i+metali)+spray+(IDH.88344)_t2360.htm
to swierszczyk ustaje ale po krotkiej jezdzie powraca j...iec. a tak mnie to wq...a ze sie ludzie nawet ogladaja . hmm zobaczymy co da wymiana tego kola i paska
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 11 wrz 2016, 14:21
Co do paska, sprawdziłem - ja tyż mom DAYCO ! - hahahahhahahaha Kupiłem se na Allegro. Może one pretendują do Voice of Poland ?
Po twoim info teraz już prawie jestem pewien, że to raczej paski śpiewają na rolkach.
Może po pewnym niedługim czasie pasek tak ma , że się układa i ciut rozciąga, no i ząbki nie pasują do rowków idealnie ?
Później się docierają i milknie świerszczyk - kto go tam wie ?
Po twoim info teraz już prawie jestem pewien, że to raczej paski śpiewają na rolkach.
Może po pewnym niedługim czasie pasek tak ma , że się układa i ciut rozciąga, no i ząbki nie pasują do rowków idealnie ?
Później się docierają i milknie świerszczyk - kto go tam wie ?
- MaxHummel
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2004
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Kontaktowanie:
Postautor: MaxHummel » 16 wrz 2016, 18:11
zedisson pisze:W moim rexsie kiedyś wyrwało wężyk z filtra paliwa....
A widzisz. Dobrze wiedzieć.
Stay Low Move Fast
Kill First Die Last
One Shot One Kill
No Luck Just Skill
Kill First Die Last
One Shot One Kill
No Luck Just Skill
- sq2gco
- Forumowicz
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2696
Postautor: sq2gco » 24 lis 2016, 10:51
Znalazłem ciekawą tabelkę w tym temacie, może komuś się przyda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię