wskażnik świec żarowych i wskaznik poziomu paliwa
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
wskażnik świec żarowych i wskaznik poziomu paliwa
Postautor: marian62 » 29 wrz 2016, 21:24
witam, mam w tej chwili 2 problemy do rozwiazania, mam nadzieję że ktoś mi doradzi. zauważyłem że przy zapłonie wskaznik swiec żarowych błyska tylko na moment,, przy zimnym silniku. gdzie i jak szukac przyczyny, uwazam że powinien świecic się dłuzej.Druga sprawa to wskazana poziomu paliwa, szukam już dłuższy czas rozwiazania tej wady, przy tankowaniu poziom się podnosi ale podczas jazdy minimalnie opada,kiedy ruszam po kilku godzinach to podczas jazdy wskazówka nawet się podnosi ( ze dwa milimetry) , już nie wiem gdzie szukać ?. olej i płyn mi nie ubywa.Moze jakaś podpowiedz?
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Kontaktowanie:
Re: wskażnik świec żarowych i wskaznik poziomu paliwa
Postautor: Consool » 29 wrz 2016, 22:17
Nie powinien się świecić dłużej ... W rextonie jest tak żę latem nawet Ci sie ikonka świec żarowych nie zapali na chwilę .... a teraz kiedy na dworze chłodno to tak między plus 9 a plus 5 st zacznie sie palic .. przy mrozach zacznie świecić sie dłużej .... Wystarczyło poszukać info o rextonie i o kontrolce świec na forum 

- Trawas
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Trawas » 30 wrz 2016, 17:08
Se w lato patrzę i nie widzę aby się kontrola świec zapalała nawet na chwilę więc odpalam od razu bez czekania.
Ciekawe , czy taka odmiana jest prawidłowa ?
Ciekawe , czy taka odmiana jest prawidłowa ?
-
- Forumowicz
Postautor: zedisson » 01 paź 2016, 2:53
wskaźnik poziomu nie jest urządzeniem aż tak precyzyjnym i służy bardziej do orientacji niż jakichkolwiek pomiarów, nawet jak się zapali "księgowy" też jeszcze parę kilometrów da się zrobić.
świece żarowe tak jak wspominali koledzy nie ujawniają swojego istnienia w normalnych warunkach (działają ponoć dyskretnie) i silnik odpala się jak najzwyklejszą benzynę, przy większych mrozach pali się ta kontrolka przez chwilę ale przyznam szczerze że zwracam na nią uwagę dopiero jak już jest naprawdę zimno(-15) no ale wymieniłem profilaktycznie wszystkie świece by mieć pewność że jednak działają. Po 140tys jedna nie działała ale poza informacją w kompie nie było żadnych objawów
świece żarowe tak jak wspominali koledzy nie ujawniają swojego istnienia w normalnych warunkach (działają ponoć dyskretnie) i silnik odpala się jak najzwyklejszą benzynę, przy większych mrozach pali się ta kontrolka przez chwilę ale przyznam szczerze że zwracam na nią uwagę dopiero jak już jest naprawdę zimno(-15) no ale wymieniłem profilaktycznie wszystkie świece by mieć pewność że jednak działają. Po 140tys jedna nie działała ale poza informacją w kompie nie było żadnych objawów
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię