Reksio i mrozu
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
Re: Reksio i mrozu
Postautor: pypsior » 09 sty 2017, 21:01
Znajomy tam serwisuje tez Rexa i nie narzeka. Jeżdżę tam z polecenia i nie ukrywam ze im wierze bo różne przygody były i różne pomysły miałem i robiąc kiedyś turne po mechaniorach trafiłem do nich i miłe się zaskoczyłem
- Trawas
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Trawas » 09 sty 2017, 23:50
Pysior z tego co napisałeś pompa nie była regenerowana tylko uszczelniana. Regeneracja obejmuje wymianę gniazd, rolek i sprężyn dociskowych, dokładne czyszczenie i wymianę uszczelniaczy. Jeżeli są wżery to także wymienia się sekcje - i taka zabawa kosztuje ok 1 tyś zł. Uszczelnienie pompy to koszt 300 zł i to z napiwkiem. Pytanie, kiedy robiłeś wtryski ? Jeżeli leją to rzeczywiście trzeba by wymienić zaworki i wypłukać. Tylko niech ci ich nie pourywają bo z torbami pójdziesz. Mam nadzieję, że wiedzą co robią ?
Skąd Jestem ? Z miasta obok wsi Warszawka, czyli z Pragi
Skąd Jestem ? Z miasta obok wsi Warszawka, czyli z Pragi

-
- Rusza z kopyta
Postautor: pypsior » 10 sty 2017, 8:01
Ja wtrysków nie robiłem jako tako jeden mi lał więc wyciągnęli w boschu uszczelnili i nie leje. Wymieniałem świece żarowe, przekaźnik świec, oleje filtry...................... coraz częściej się przekonuje ze poprzedni właściciel raczej średnio dbał o auto:
Trawas jak by było bliżej do ciebie to bym podjechał ale do Pragi kawałek:/
Trawas jak by było bliżej do ciebie to bym podjechał ale do Pragi kawałek:/
- XSzafaX
- Stały bywalec
Postautor: XSzafaX » 10 sty 2017, 10:18
Niechwaląc się ja i mój znajomy raczej tez ogarniamy rexy
znajomy który ma warsztat z całym wyposażeniem tez robiłem wtryski pompy nie robiłem pali w mrozy bardzo dobrze lecz mam jeden mankament jak ssmochód jest zimny czóć jak lekko trzęsie silnikiem i to tak jak odpali to między 3 a 5 secund chodzi równo potem troszkę można powiedzieć ze nierówno chodzi silnik aż się trochę nienagrzeje tak z 2-3 minuty samochód pali dobrze nie kopci nie przerywa ma moc tylko dość dużo pali

- Consool
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
- sergio1969
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2694
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 11 sty 2017, 23:00
tyle rzeczy plus wymiana oleju z filtrem w skrzyni biegow i tylko okolo 2tys . Zmien szybko ten warsztat albo daj kase biednym dzieciom przynajmniej beda mialy porzytek . Wymiana oleju z filtrem w skrzyni automat to ponad 8 stowek
Sergio
- sergio1969
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2694
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 12 sty 2017, 20:02
Na kazdym wtrysku jest naklejka z kodem i data wymiany lub regeneracji
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 13 sty 2017, 0:31
Pypsior, przecie ty jesteś w nie najgorszej sytuacji, w Częstochowie warsztatów regenerujących pompy i wtryski jest od metra i ciut ciut. Napisz po ile zdarli z ciebie za wymianę zaworka we wtrysku ?
Acha , i niech nie zapomną zakodować wtrysku na aucie - pamiętaj, kodowanie wtrysku. Pierwsze to wpisanie we wtrysk kodu pozycji w grupie selekcyjnej ustalające dany wtrysk a drugie to wpisanie tego kodu w sterownik silnika. Mało prawdopodobne by po regeneracji wtrysk miał ten sam przydział kodowy co przed i mało prawdopodobne by kolejne wtryski trafiły na swoje dawne miejsce. Trzeba to zweryfikować i wpisać poprawnie. Jeśli tego nie zrobisz to sterownik nie będzie znał wtrysków i będzie przyjmował mapę uśrednioną awaryjną a auto będzie więcej paliło i zapalać się będzie check.
Acha , i niech nie zapomną zakodować wtrysku na aucie - pamiętaj, kodowanie wtrysku. Pierwsze to wpisanie we wtrysk kodu pozycji w grupie selekcyjnej ustalające dany wtrysk a drugie to wpisanie tego kodu w sterownik silnika. Mało prawdopodobne by po regeneracji wtrysk miał ten sam przydział kodowy co przed i mało prawdopodobne by kolejne wtryski trafiły na swoje dawne miejsce. Trzeba to zweryfikować i wpisać poprawnie. Jeśli tego nie zrobisz to sterownik nie będzie znał wtrysków i będzie przyjmował mapę uśrednioną awaryjną a auto będzie więcej paliło i zapalać się będzie check.
- XSzafaX
- Stały bywalec
Postautor: XSzafaX » 13 sty 2017, 12:01
Trawas mam pytanko co do kodowania wtrysków ja dostałem wtryski i kartki z wydrukiem przypisaną do danego wtrysku tzn. 1,2,3,4,5 i wtryski ponumerowane przy mnie kodowaliśmy wtryski na KTS i tylko w kolejności zapłonu wpisywał kody fakt ze przed kodowaniem samochód odpalał i gasł po kodowaniu samochód odpala i jeździ powiedz mi czy o czymś zapomnieliśmy ?
-
- Rusza z kopyta
Postautor: pypsior » 13 sty 2017, 19:13
Rexo już jest...
całość 3380zl
Wtryski zregenerowane i zakodowane
550 wtrysk
90 jakaś szpilka w wtrysku ( może to ten zawore)
200 wyjąść, włożyć
całość 3380zl
Wtryski zregenerowane i zakodowane

550 wtrysk
90 jakaś szpilka w wtrysku ( może to ten zawore)
200 wyjąść, włożyć
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 14 sty 2017, 22:37
Uf, najtaniej to , to nie jest. U mojego machaniora Bosch- Delphi regeneracja wtrysku z ultradźwiękowym myciem, wymianą zaworka i kodowaniem to koszt 350 zł. W podobnej cenie można kupić już zregenerowane wtryski na Allegro - po odesłaniu swoich.
No ale mam nadzieję, że przynajmniej porządnie zrobili. Tylko skąd te 3380 ? Wtryski 2750, 200 i 90 to razem 3040,- a reszta ?
No, ale za to, że policzyli ci 90 zł za śrubę, szpilkę M6 mocującą widełki wtrysku, która nawet do Merca kosztuje 8 zł - to chyba dał bym w mordę bez negocjacji.
No ale mam nadzieję, że przynajmniej porządnie zrobili. Tylko skąd te 3380 ? Wtryski 2750, 200 i 90 to razem 3040,- a reszta ?
No, ale za to, że policzyli ci 90 zł za śrubę, szpilkę M6 mocującą widełki wtrysku, która nawet do Merca kosztuje 8 zł - to chyba dał bym w mordę bez negocjacji.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię