Taka historia - nawaliły spryskiwacze przód - byłwem u elektryka - rozleciała się pompka - sprawdził prąd na kablu do pompki - był.
Wymieniłem pompkę - kupiłem nową - przy okazji wymiany swożnia wahacza po 3 miesiącach od wizyty u elektryka - mechanicy od zawiechy podłączyli i powiedzieli że nie ma prądu na kablu do pompki - podejrzewam że spalili bezpiecznik - oddali auto, rozłozyli ręce i tyle.
Chcę zacząć od bezpiecznika zanim pójdę znów do elektryka - nie wiecie przypadkiem który z bezpieczników odpowiada za spryskiwacze w Korando2?
P.S. - spryskiwacze tył działają bez zarzutu.....
Bezpiecznik spryskiwaczy przód - pompka?
SsangYong Korando II oferowany był w Polsce wraz z modelem Musso. Wyposażony w rozwiązania techniczne znane z Mercedesa. Ze względu na projekt nadwozia - bezpośredni konkurent Jeepa Wranglera.
-
- Rusza z kopyta
- Model: Korando
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 1999
Re: Bezpiecznik spryskiwaczy przód - pompka?
Postautor: tomekmauser » 16 lut 2017, 16:45
Czy za oba spryskiwacze przedni i tylny odpowiada ten sam bezpiecznik - 2 od dołu po prawej stronie oznaczony jako F27 RR Washer / Wiper Motor? Ten poniżej wycieraczek.....?
Po wyjęciu go - przestały działać tylne spryskiwacze - więc nie wiem czy ten sam bezpiecznik odpowiada za oba....
Po wyjęciu go - przestały działać tylne spryskiwacze - więc nie wiem czy ten sam bezpiecznik odpowiada za oba....
- Trawas
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: Trawas » 19 lut 2017, 16:40
tomekmauser pisze:Taka historia - nawaliły spryskiwacze przód - byłwem u elektryka - rozleciała się pompka - sprawdził prąd na kablu do pompki - był.
Wymieniłem pompkę - kupiłem nową - przy okazji wymiany swożnia wahacza po 3 miesiącach od wizyty u elektryka - mechanicy od zawiechy podłączyli i powiedzieli że nie ma prądu na kablu do pompki - podejrzewam że spalili bezpiecznik - oddali auto, rozłozyli ręce i tyle.
Chcę zacząć od bezpiecznika zanim pójdę znów do elektryka - nie wiecie przypadkiem który z bezpieczników odpowiada za spryskiwacze w Korando2?
P.S. - spryskiwacze tył działają bez zarzutu.....
Buahahahahahahhaa , nie wierzę. Co ty , do jakich mechaników ty jeździsz ? Nie ma prądu bo spalił się bezpiecznika i oni oddali ci auto ? Rozłożyli ręce ? O Matyko Święta ! nie potrafili włożyć drigiego bezpiecznika i sprawdzić linii , czy nie ma zwarcia ? Wiesz co ? już nigdy tam się nie podstaw do naprawy - bo taka jakość roboty to szok. A co oni robią na co dzień , kury szczać prowadzają, czy jak ? Mechanicy

-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2000
Postautor: Dan911 » 08 maja 2017, 21:16
kolego nie szydź bo dobrego oddanego sprawie mechanika ze świecą szukać, pierdół im się nie chce robić, grubych rzeczy też, jak już są dobrzy i w miarę nie drodzy to mają tłumy, ciężko się dostać i zwykle robią drogie, skomplikowane fury za duże pieniądze, do tego dzisiaj auta tak pokomplikowane i zróżnicowane że serwis naprawdę nie jest prostą rzeczą, a nie każdemu mechanikowi chce się zgłębiać mało popularny model w poszukiwaniu pierdoły która może pół dnia zająć
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: krisw11 » 08 maja 2017, 23:06
Sorry ale jaki ,to Dobry Mechanika co mu sie czegoś nie chce albo nie widzi w tym setek albo tysięcy zł. zarobku ?? Dobry i konkretny mechanior naprawi z miłą chęcią nawet Golfa 2 i ,to bez udziwnień,grymaszenia itp
)

Kris
Wróć do „Korando II (1997 - 2006)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię