Światła dzienne Rexton.
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
- sergio1969
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2694
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Światła dzienne Rexton.
Postautor: sergio1969 » 04 sty 2017, 10:50
Ja mam dzoenne w atrapie magnetimarelli swoeca swietnie i mnie sie podoba rozmieszvzemie oraz spelniaja swoja role oczywiscie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: Trawas » 04 sty 2017, 21:00
Ale fajne lampy - ale ja bym nie zaryzykował zamontowania czegoś takiego na swoim .
Zajechaliby mi to już pierwszej nocy. Odkręcili mi nawet ledowe szperacze zamontowane na relingach, bo zapomniałem zdjąć po wyprawie. Bielany to gniazdo złodziei - a szczególnie Piaski , gdzie są dwa takie bloki pełne tałatajstwa bez pracy - ale wypić lubią więc cały blok huśta się od rana do rana a w nocy chodzi na zbój. Jeden taki blok niszczy skutecznie atmosferę całego osiedla - dziękujemy wuju Gierek- kutasie jeden. .
Za to w dziurę zderzaka na wysokości kierunkowskazów zmieściło się takie coś co nie rzuca się w oczy a nieźle świeci . Wyciąłem tylko dwie poprzeczki w otworze zderzaka i wlazło do środka - wcale tego nie widać
poza tym siedzi tak głęboko i od tylca, że złodziej nie ma szans. I to jest to .
http://allegro.pl/lampa-dalekosiezna-cr ... 99712.html
Zajechaliby mi to już pierwszej nocy. Odkręcili mi nawet ledowe szperacze zamontowane na relingach, bo zapomniałem zdjąć po wyprawie. Bielany to gniazdo złodziei - a szczególnie Piaski , gdzie są dwa takie bloki pełne tałatajstwa bez pracy - ale wypić lubią więc cały blok huśta się od rana do rana a w nocy chodzi na zbój. Jeden taki blok niszczy skutecznie atmosferę całego osiedla - dziękujemy wuju Gierek- kutasie jeden. .
Za to w dziurę zderzaka na wysokości kierunkowskazów zmieściło się takie coś co nie rzuca się w oczy a nieźle świeci . Wyciąłem tylko dwie poprzeczki w otworze zderzaka i wlazło do środka - wcale tego nie widać

http://allegro.pl/lampa-dalekosiezna-cr ... 99712.html
- Jurgen
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2015
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: Jurgen » 08 sty 2017, 17:17
Sergio jak wszystko włączy z przodu co ma to pewnie wygląda jak ufo bo nic poza światłością już nikt nie zobaczy 

Jurgen
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 09 sty 2017, 2:37
Co do światła a, nie fajnego wyglądu, to ledy w zderzaku "nie wyglądają wcale" ale też nieźle rozrabiają.
W sumie ich porównywalna moc to 500W. ( ale lampa pobiera tylko 100W) Jak odpalisz to wszystko ślepnie. Jak włączę zderzak i szperacze na dachu to w polu zającom zadki się zapalają a komary spadają , jak ognisty deszcz.
Latem jechał taki na mnie z odpalonymi drogowymi i nie redukował. Miałem już widno w kabinie jak w dzień i musiałem zwolnić do 30 - no, to mu odpaliłem zderzak prosto w nos , Jak go mijałem to stał już na poboczu i pewnie musiał postać kilka minut. Teraz będzie zmieniał światła, jak Bóg przykazał. Dostał w ślepia 500W - nie zazdroszczę ale dobrze mu tak.
A są podwójne listwy długości 1,4 m o mocy 20 000 lumenów do montowania pomiędzy relingami ( porównywalnie jakieś 1400W ) . Ciekawe po co to jest ? Chyba do wypalania miśków na drogach ?
W sumie ich porównywalna moc to 500W. ( ale lampa pobiera tylko 100W) Jak odpalisz to wszystko ślepnie. Jak włączę zderzak i szperacze na dachu to w polu zającom zadki się zapalają a komary spadają , jak ognisty deszcz.

A są podwójne listwy długości 1,4 m o mocy 20 000 lumenów do montowania pomiędzy relingami ( porównywalnie jakieś 1400W ) . Ciekawe po co to jest ? Chyba do wypalania miśków na drogach ?
- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 09 sty 2017, 13:16
Nie dla wygladu to montowalem a dla bezpieki ,jak jade w deszczu w lesie g...o widac ,a teraz jak zaswiece mam jak w dzien
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 09 sty 2017, 19:49
Sergio , nie ważne z jakiego powodu to zamontowałeś ale wygląda zajebiście fajnie. 

-
- Stały bywalec
Postautor: bettar » 28 lut 2017, 7:43
Hej, wczoraj pierwszy raz wymieniałem żarówkę .... No dobra, ale nie o tym chciałem. W reflektorze jest H7, H1 i 2 żarówki W5W: jedna w tym malutkim a druga w światłach drogowych. Tak myślę - po co? Może rzeczywiście jedną z nich można wykorzystać jako dzienne? Tylko, że oznaczeń na kloszu DRL nie znalazłem. Może jest ktoś, kto ma taką modyfikacje? Lub inny układ ?
Drugie pytanie: plastikowy klosz da się ściągnąć? Przepolerowałem go trochę, ale okazało się że brudny też od środka.
Drugie pytanie: plastikowy klosz da się ściągnąć? Przepolerowałem go trochę, ale okazało się że brudny też od środka.
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 01 mar 2017, 1:34
Klosz da się zdjąć, tylko trzeba ostrożnie zdjąć spinki i rozkleić. Malowałem wnętrze lampy na kolor nadwozia, fajniście wyglądalo. Oznaczenie reflektora nie jest podane na kloszu ale na obudowie reflektora
I jak ktoś nie wierzy ( np diagnosta) to niech sobie wyjmuje całą lampę z auta i sprawdza ( p[ewnie będzie wiedział jak to zrobić
- temu co badał mój samochodzik jakoś się nie chciało) On wie, że na współczesnych autach oznaczenia są wewnątrz na obudowie lampy zespolonej jako odlew w plastiku a nie na kloszach. Musi być takie oznaczenie bo w instalacji każdego Rexa przewidziano możliwość podłączenia modułu DRL - niektóre nawet fabrycznie go mają. To taki układzik elektryczny obniżający napięcie reflektora drogowego i zapalający go po włożeniu kluczyka do stacyjki. Jak włączysz pozycyjne to układ wyłącza reflektor pracujący jako DRL. W azjatyckiej wersji jest nieco inaczej. W Rexach I w tym małym reflektorku montowano dwu włóknową żarówkę 5/20W . Po włączeniu stacyjki zapalała się 20W a po włączeniu pozycyjnych gasła 20W a zapalała się 5W. Można tą funkcję przywrócić zmieniając cokół i pakując tam podwójny led 5/20. Przy dziennych palą się obydwie a po włączeniu świateł zostaje tylko paląca się 5W. To wystarczy za dzienne światła.
Mały reflektorek fajnie rozprasza światło ukształtowaniem szkła i widać to z daleka i wyraźnie - a o to w DRL chodzi. No i nie palą się światła z tyłu i zegary w środku. Trochę oszczędza się.

Mały reflektorek fajnie rozprasza światło ukształtowaniem szkła i widać to z daleka i wyraźnie - a o to w DRL chodzi. No i nie palą się światła z tyłu i zegary w środku. Trochę oszczędza się.
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2696
- Kontaktowanie:
Postautor: MRCKY » 29 cze 2019, 20:06
Podpowiecie jakie gniazdo P21/5W będzie pasowało? Wymieniał ktoś w jedynce czy będę pierwszy?
-
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: MacGyver » 01 lip 2019, 9:16
Ja założyłem do tych małych reflektorków taka żarówkę 18W z trzonkiem jak w W5W ładnie świeciło, ale okazało sie, że za gorąco się robi i plastik zaczął się topić wewnatrz lampy. Trochę zakopciła mi klosze od wewnątrz. Polecam stosować diody do tej przeróbki. Teraz muszę to rozebrać i czyścić.
Przy okazji pytanie do tych co to robili: Czy do rozklejenia lampy wystarczy podgrzać klej opalarką?
Przy okazji pytanie do tych co to robili: Czy do rozklejenia lampy wystarczy podgrzać klej opalarką?
Było Musso 2.9TD później Rexton 2.7 xdi teraz Rexton W 2.0 eXDI
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: MRCKY » 14 lip 2019, 12:09
Sprawdziłem u siebie mam w16w w gnieździe T10 w tym małym reflektorku.
Nic mi się nie topi. Wygląda jak fabrycznie.
Wykorzystam to gniazdo jako DRL i wsadzę LED żeby było mocniejsze światło z tego samego prądu i dam znać jak wyszło.
Nic mi się nie topi. Wygląda jak fabrycznie.
Wykorzystam to gniazdo jako DRL i wsadzę LED żeby było mocniejsze światło z tego samego prądu i dam znać jak wyszło.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: MRCKY » 15 lip 2019, 20:46
Zrobione.
LED w gnieździe T10 + sterownik DRL.
Po przełączeniu na postojowe ledy przygasają.
LED w gnieździe T10 + sterownik DRL.
Po przełączeniu na postojowe ledy przygasają.
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: MRCKY » 06 sie 2019, 22:21
Założyłem mocniejsze ledy z soczewkami na T10 i dołożyłem taśmy. Widać z daleka a nocą oświetla pięknie drogę do domu.
- sergio1969
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 07 sie 2019, 8:17
Jakie tasmy dawaj linka bo mnie sie to podoba a ze mam full czasu to sie bede bawil
Sergio
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: MRCKY » 07 sie 2019, 8:20
24,49 zł 62%OFF | OKEEN 2 sztuk szczupła elastyczne DRL LED Knight Rider taśmy dla reflektorów sekwencyjne Flowing pomarańczowy kierunkowskaz światła
https://s.click.aliexpress.com/e/ b3Gyg
Tylko nie podłączyłem kierunkowskazów bo już byłaby Ukraina moim zdaniem.
Można zamówić dłuższe i od góry przykleić do halogenu na całą krzywiznę. Ja mam 30 cm i dałem od spodu.
https://s.click.aliexpress.com/e/ b3Gyg
Tylko nie podłączyłem kierunkowskazów bo już byłaby Ukraina moim zdaniem.
Można zamówić dłuższe i od góry przykleić do halogenu na całą krzywiznę. Ja mam 30 cm i dałem od spodu.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię