Qrna Trawas czy ja dobrze widzę że pisałeś że więcej marki ssangyong nie kupisz hehehe
Towarowa 33
Tutaj zamieszczamy opinie,a także adresy, telefony o warsztatach specjalizujących się w naprawach marki Ssangyong.
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: Towarowa 33
Postautor: Consool » 10 mar 2017, 14:56
Ceny jeszcze do przyjęcia
Qrna Trawas czy ja dobrze widzę że pisałeś że więcej marki ssangyong nie kupisz hehehe
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 11 mar 2017, 1:45
No nie, to nie do przyjęcia . Consool co ty ? Wymiana paska 140 zł ? toż to rozbój w biały dzień - za 10 min roboty 140 zł ? Chyba się facetom we łbach z dobrobytu porypało - to warte jest najwyżej 25 zł.
Jak patrzę na takie ceny to się cieszę, że nie oddaję auta zdziercom do roboty i sam się brudzę - chętnie bym się nie brudził ale nie za taką kasę i takim fachowcom. Warsztaty specjalistyczne tak - serwisy NIE !
Fakt , pisałem - i nie kupię możesz mi wierzyć, ostatni model, jaki moim zdaniem nadaje się do eksploatacji to Rex II - i jak skończą się prawdziwe Rexy to nawet krzywym kijem nie dotknę żadnego auta ze wschodu - będę jeździł amerykańcami. Nie chcę aut z silnikami od kosiarek wyśrubowanymi turbo na maxa. To mnie totalnie wkurza.
Rex W też mnie wkurza z tym 2,2 180 KM - niech sobie tym Żółtki same posuwają. Brrrrr
Popatrz, wszystkie prace, które zrobili koledze sam bym pchnął w jeden dzień - no to powiedz mi , gdzie ja zarobię ponad tysiąc zł dniówki ?
Słowem - niech się walą w buraki.
Jak patrzę na takie ceny to się cieszę, że nie oddaję auta zdziercom do roboty i sam się brudzę - chętnie bym się nie brudził ale nie za taką kasę i takim fachowcom. Warsztaty specjalistyczne tak - serwisy NIE !
Fakt , pisałem - i nie kupię możesz mi wierzyć, ostatni model, jaki moim zdaniem nadaje się do eksploatacji to Rex II - i jak skończą się prawdziwe Rexy to nawet krzywym kijem nie dotknę żadnego auta ze wschodu - będę jeździł amerykańcami. Nie chcę aut z silnikami od kosiarek wyśrubowanymi turbo na maxa. To mnie totalnie wkurza.
Rex W też mnie wkurza z tym 2,2 180 KM - niech sobie tym Żółtki same posuwają. Brrrrr
Popatrz, wszystkie prace, które zrobili koledze sam bym pchnął w jeden dzień - no to powiedz mi , gdzie ja zarobię ponad tysiąc zł dniówki ?
Słowem - niech się walą w buraki.
- Consool
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 11 mar 2017, 9:18
Aaaaaa bo to koszty robocizny a nie materiału .... No to faktycznie drogo jak diabli u mnie w warsztacie za wymianę filtrów paska klocków i tarcz jak dowiozlem im własne to wzięli łącznie. 150 zł
- xprimo
- Stały bywalec
- Model: Korando
- Pojemność silnika: 2874
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: xprimo » 13 mar 2017, 18:31
niestety zapłaciłem
chciałem aby wymienili mi jeszcze osłony półosi to krzyknęli za jedną wymianę180zł chyba x 4 = 720zł więc wiecie ile. a za każdą gumę 150zł i też x4 = 600zł wiec masakra
w uwagach mam napisane "załączone na stałe piasty kół przednich - wibracja powyżej 80km"
faktycznie wibracja czasami występowała. ale aby na stałe je załączyć to trzeba by tam jakieś podkładki napchać chyba? - trochę mnie to zastanawia.
no i zleciłem wymianę wentyli bo coś powietrze uchodziło z kół.
ale nie tak jak teraz. teraz po 3 godzinach nie mam powietrza w jednym kole.
jutro będę to chciał jakoś ustalić co z tym fantem zrobią.
chciałem aby wymienili mi jeszcze osłony półosi to krzyknęli za jedną wymianę180zł chyba x 4 = 720zł więc wiecie ile. a za każdą gumę 150zł i też x4 = 600zł wiec masakra
w uwagach mam napisane "załączone na stałe piasty kół przednich - wibracja powyżej 80km"
faktycznie wibracja czasami występowała. ale aby na stałe je załączyć to trzeba by tam jakieś podkładki napchać chyba? - trochę mnie to zastanawia.
no i zleciłem wymianę wentyli bo coś powietrze uchodziło z kół.
ale nie tak jak teraz. teraz po 3 godzinach nie mam powietrza w jednym kole.
jutro będę to chciał jakoś ustalić co z tym fantem zrobią.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2017, 18:35 przez xprimo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 14 mar 2017, 17:58
Trawus no nie draznij mnie - zapraszam do siebie!!! Moze daleko ale warto - widoki powietrze ,ryby i wolnosc

Trawus no nie draznij mnie - zapraszam do siebie!!! Moze daleko ale warto - widoki powietrze ,ryby i wolnosc
Sergio
-
sergio1969
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 2200
- Kontaktowanie:
Postautor: sergio1969 » 14 mar 2017, 18:00
No mechaniory maja fantazje ale nic nie przebije cen z Norwegii nawet Serwis. wymiana 4 kol 600 pln
Sergio
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 15 mar 2017, 0:33
Norwegia - no wiesz ? Fakt, pięknie i fakt, że łapałem dorsze patrząc w wiaderko ze szklanym dnem bo widać z głąb na ładnych kilka metrów. Mam kuzyna, który od dawna ma obywatelstwo i co ważniejsze całkiem dobą emeryturkę dostanie w tym roku. Zwiał z Polski jeszcze w latach siedemdziesiątych i pracował jako kierowca komunikacji miejskiej- ale na północy. Był warunek, że ma tam obowiązkowo przepracować 10 lat ale został tam na zawsze. Mróz konserwuje . Ten " zboczeniec lata w T/s z krótkim rękawkiem i mówi, że jest upał, gdy na dworze ma 10'C
Ale lipa, obok mieszka były dyrektor wielkiego koncernu ale jego domek jest niewiele większy od domu kuzyna , jeżdżą podobnymi autami i mają takie same łodzie od ryb. E tam - to socjalizm - strasznie niesprawiedliwy
Ale lipa, obok mieszka były dyrektor wielkiego koncernu ale jego domek jest niewiele większy od domu kuzyna , jeżdżą podobnymi autami i mają takie same łodzie od ryb. E tam - to socjalizm - strasznie niesprawiedliwy
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię