Chcę kupić musso ale mam dylemat czy ma to być daewoo czy SY. Pozornie auta takie same ale.... No właśnie.
Czy moglibyście mi pomóc w rozwikłaniu moich wątpliwości?
1) jak rozumiem wersja 3,2 litra ma centralny mechanizm różnicowy (niezależnie od producenta). Czy w takim razie posiada mechaniczną lub elektroniczną (realizowaną poprzez przyhamowanie kół obracających się tak by przekazać moment na te koła, które mają kontakt z podłożem) blokadę centralnego mechanizmu róznicowego czy może wraz z zapięciem 4L blokowany jest także mechanicznie centralny MR
2) czy elektroniczna blokada mechanizmów różnicowych ABD (poprzez dohamowanie koła obracającego tak by przekazać moment na koło po przeciwnej stronie) występuje zarówno w SY jak i Daewoo (czy we wszystkich modelach?)?
3) czy auta produkcji Daewoo posiadają system ALCS - ten zarządzający światłami w sytuacji hamowania awaryjnego( http://www.youtube.com/watch?v=9Fjh1S_OH_k ). Czy SY mają go wszystkie?
Generalnie rzecz ujmując doczytałem się na forach, że Daewoo po przejęciu produkcji musso powycinał w nich oba te systemy. Czy to prawda?
Bardzo Was proszę o pomoc w rozwikłaniu tych mussozagadek, gdyż chciałbym zakupić musso dobrze wyposażone. Wole takie musso niż golasa z japonii

pozdrawiam,
mariusz