immobilajzer
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Nowy użytkownik
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Gadu-Gadu: 0
immobilajzer
Postautor: pedro » 06 wrz 2009, 15:08
witam kolegów mam rextona 2.7 05 problem polega na tym że najprawdopodobniej padł mi immobilajzer czy ktoś z was miał problemy z immo .może podzieli się swoimi wiadomościami jak to można naprawić samemu.w serwisie zdiagnozowali niedziałający immo. ale chcą wymienić cały komplet tz.komputer immo. i kluczyk.jak się domyślacie cena to kosmos.proszę o jakiekolwiek wskazówki bo już sam nie wiem od czego zacząć
-
- Stały bywalec
- Model: Inny
Re: immobilajzer
Postautor: alfik » 06 wrz 2009, 21:41
Ja miałem dwa problemy - raz w "głuszy" i wtedy pomogło odłączenie akumulatora na chwilę, a potem w serwisie poprawiono mocowanie pętli indukcyjnej, natomiast drugi raz jest dla Ciebie bardziej interesujący - wewnątrz kluczyka wysunął się z gniazda chip immobilisera - wystarczyło rozkręcić kluczyk i wsunąć pluskwę na miejsce - zrobiłem to sam, ale przedtem żona wracała z marketu tramwajem
. Sprawdź kluczyj - to malutki kawałek czarnego plastiku w środku, który ma gniazdko w obudowie. A poza tym, mogło zdechnąć na dobre.

-
- Nowy użytkownik
Postautor: pedro » 07 wrz 2009, 0:00
właśnie to dzisiaj zrobiłem rozebrałem kluczyk wszystko niestety było na miejscu.rozebrałem też stacyjke i przeczyściłem styki od immo,ale objawy te same tzn rozrusznik kręci jak szalony a nie ma zapłonu.no i cały czas miga kontrolka od immo koło zegarka .dzieki za wsparcie.nie wiecie koledzy czy mogę całkowicie odłączyć ten immo.czy jednak będe musiał kupic cały komplet komputer ,immo.i kluczyk
-
- Stały bywalec
- Model: Inny
Postautor: alfik » 07 wrz 2009, 12:30
Dla Kyrona sprawdzałem w dokumentacji serwisowej (na laptopie stojąc w środku lasu w beskidzie niskim i gapiąc się na tę cholerną lampkę - wtedy pomógł reset) - nie da się odłączyć - inaczej było by to G nie immpobiliser.
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2008
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: NERA » 28 gru 2013, 19:06
Czy ktoś mógł by mi pomóc, rano zajechałam do pracy auto odpaliło bez problemu jak zawsze,no a jak chciałam jechać do domu to juz był problem. Zapala sie ikonka z kluczykiem miga no i echo nie odpala wszystko kreci czyli rozrusznik i gasną inne ikonki a ta miga i nie odpala,wypinałam akumulator ale to nie działa mąż podjechał do domu po zapasowy kluczyk ale on też echo sprawdził wszystkie bezpieczniki i są ok, podpinaliśmy akumulator z lawety by może akum słaby i też echo, zawieżliśmy auto do mechanika,no ale boje sie kosztów może ktoś miał taka sytuacje i coś mi podpowie.Auto jest w automacie 2,7 litra 2008r .Prosze o jakieś podpowiedzi
-
- Rusza z kopyta
Postautor: NERA » 29 gru 2013, 12:07
Dzieki za zainteresowanie moim postem
podaje numer vin KPTGOC1FS6P234074 czekam na odpowiedz,z góry dzieki

-
- Stały bywalec
Postautor: unimart » 30 gru 2013, 17:23
Data produkcji samochodu w Korei 25 wrzesień 2006. Jutro będę mógł sprawdzić historię napraw gwarancyjnych (jeśli takowe były).
Proszę nie pozwolić mechanikom na eksperymenty z immobilizerem.
Czy Państwo mieszkacie w górach ?
Proszę nie pozwolić mechanikom na eksperymenty z immobilizerem.
Czy Państwo mieszkacie w górach ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Rusza z kopyta
Postautor: NERA » 30 gru 2013, 18:09
Nie mieszkam w Zabrzu i nie zdążyłam wyjechać w góry
,auto stoi u znajomego mechanika ktory z 5 lat temu miał Kyrona a więc ma pojęcie o marce z tego co wiem to jeszcze nie zajrzał do auta.Mam nadziej że koszty naprawy mnie nie zbiją bo nawet nie zdążyłam sie nim na cieszyć

-
- Rusza z kopyta
Postautor: NERA » 31 gru 2013, 9:47
dzisiaj mąż kontaktował sie z mechanikiem i udało mu sie połączyć z komputerem program ma orginalny koreański i komputer posiadał mase błędów udało mu sie wszytkie wykasować oprucz dwóch pierwszy który sie wyświetla to P1636 sterownik blokada odjazdu zakłucenie działania a drugi to P1570 elektroniczna blokada odjazdu urzadzenie nie kodowane.
- Trawas
- Stały bywalec
Postautor: Trawas » 05 lis 2016, 17:29
Oj, żeby się nie okazało, że IMO jest tylko oprogramowaniem w ramach funkcji ECU. Bo IMO jest zmienno kodowe i za każdym razem komp wpisuje w chip kluczyka nowy kod następnego uruchomienia. IMO pamięta dwa kluczyki i je rozróżnia pamiętając , jaki kod tam wpisało. Lepiej w tym samemu nie grzebać - potrzebny jest elektronik.
Ja bym raczej sprawdził dokładnie instalację elektryczną - wszystkie kostki po drodze, czy coś nie zaśniedziało ?
Jeśli to nic nie da, trzeba auto wysłać na warsztat z oprzyrządowaniem.
Ja bym raczej sprawdził dokładnie instalację elektryczną - wszystkie kostki po drodze, czy coś nie zaśniedziało ?
Jeśli to nic nie da, trzeba auto wysłać na warsztat z oprzyrządowaniem.
-
- Nowy użytkownik
- Pojemność silnika: 2697
Postautor: Akwen » 09 paź 2017, 19:52
Witam
I co było z tym samochodem. Warto podzielić się dla potomnych
. Może się komuś przyda.
Pozdrawiam serdecznie.
I co było z tym samochodem. Warto podzielić się dla potomnych

Pozdrawiam serdecznie.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię