Trzeci rząd siedzen
SsangYong Rexton flagowy SUV marki, produkowany od 2003 do 2016 roku - znany i lubiany przez wszystkich. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje na jego temat
-
- Rusza z kopyta
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2004
- Pojemność silnika: 2696
- Gadu-Gadu: 0
Trzeci rząd siedzen
Postautor: Toncio » 24 sty 2013, 15:39
Witam wszystkich. Mam takie dziwne pytanie na temat tzreciego rzedu siedzen w Rextonie, poniewaz mam auto zarejstrowane na 7 osób a tylnych siedzen jak nie było tak nie ma. Ma ktos jakies zdjecia lub namiery gdzie mozna owe siedzenia dostac?
-
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: Trzeci rząd siedzen
Postautor: valdi10 » 25 sty 2013, 15:46
Jakiś czas temu widziałem na allegro trzeci rząd siedzeń do Rextona, czarna skóra za ok 800zł. Sprawdzaj co jakiś czas aukcje, wiem że jest człowiek który handluje częściami do reksia i ma siedzenia. Same siedzenia nie wystarczą, musisz dokupić boczki bagażnika z uchwytami na pasy, same pasy, bo może być problem na przeglądzie.
http://moto.allegro.pl/rexton-2005-komp ... 76071.html
http://moto.allegro.pl/rexton-2005-komp ... 76071.html
No i mnie dopadł kryzys!!! Chodzę w dziurawych spodniach, jem spleśniały ser i jeżdzę samochodem bez dachu !!!
-
- Stały bywalec
Postautor: Trawus » 13 lut 2013, 0:53
Nie poleca tych siedzeń - miałem wraz z autem, wyrzuciłem. Czemu ? Bo wsiadanie jest tylko dostępne wysportowanym dzieciakom
zaś wożenie tam dzieciaków nie jest bezpieczne bo za blisko zderzaka i w razie uderzenia z tyłu byłyby problemy. Natomiast dorośli siedzą na nich z kolanami pod brodą gorzej jak w Maluchu, bardzo niewygodnie. Siedzenia przeszkadzają w bagażniku więc to nie jest dobry pomysł wydawać na to kasę.

-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 2007
Postautor: Kris » 03 sie 2013, 8:55
I ja zastanawiam się nad zamontowaniem 3 rzędu siedzeń, niestety chyba nie mam w podłodze otworów mocujących, i uchwytów na pasy także brak. Czy któryś z kolegów doposażał swego Rexa w to cudo. Na allegro znalazłem siedzenia z pasami, ale boję się że kupię i nie dam rady zamontować.
Czy któryś z kolegów ma 3 rząd siedzeń i jest z Poznania lub okolic to chętnie bym się spotkał aby zobaczyć gdzie są mocowania i czy jest sens instalacji skoro kolega Trawus tak negatywnie je ocenił. Dodam że nie będę przewoził codziennie 7 pasażerów ale czasem warto mieć 7 miejsc.
Byłbym wielce zobowiązany za fotki mocowań zarówno siedzenia jak i pasów.
Czy któryś z kolegów ma 3 rząd siedzeń i jest z Poznania lub okolic to chętnie bym się spotkał aby zobaczyć gdzie są mocowania i czy jest sens instalacji skoro kolega Trawus tak negatywnie je ocenił. Dodam że nie będę przewoził codziennie 7 pasażerów ale czasem warto mieć 7 miejsc.
Byłbym wielce zobowiązany za fotki mocowań zarówno siedzenia jak i pasów.
- Consool
- Stały bywalec
- Rok produkcji: 2005
- Kontaktowanie:
Postautor: Consool » 06 lis 2014, 10:52
Jak by ktoś był zainteresowany to będę miał na sprzedaż ze swojego auta 3 rząd siedzeń (czarna skóra), gdyż nie będzie mi potrzebny i nie będę go używał - bardziej potrzebny będzie mi bagażnik jak siedzenia
Pisać na Prv

Pisać na Prv

-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2006
Postautor: PantaRhexx » 25 lip 2017, 20:29
Cześć, nie widzę konkretów w temacie. Mam natomiast prośbę. Chcę zamontować trzeci rząd, kupiłam fotele z pasami ale nie wiem do czego je zamontować. Mam wersję 5-osobową. Pytanie jest takie, czy pod boczkami są wieszaki do pasów i czy ktoś z was nawiercał podłogę aby przymocować ten zestaw. U mnie nie ma dziur pod wykładziną choć sama wykładzina ma od spodu zaznaczone miejsce ew. cięcia. I co najważniejsze do czego zamontować te fotele? Czy powinny być prowadnice czy bezpośrednio do podłogi? Jeśli ktoś z Was to robił bądź wie jak to powinno wyglądać to będę wdzięczna chociaż za zdjęcia przestrzeni bagażowej. Może nie umiem szukać ale już z tydzień dłubię w sieci aby to znaleźć...
-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2005
Postautor: SYLVIO » 07 paź 2017, 18:50
Radziłbym udać się z tym do warsztatu, bo po 1 żeby zmienić dopuszczalną ilość miejsc w pojeździe musisz mieć fakturę na montaż siedzeń a po 2 nie jest to takie proste gdyż wykładzinę z podłogi bagażnika trzeba usunąć i tam dokręcić ten 3 rząd. Jeśli jest kompletnym i oryginalny siedzenia będą się chować jak są niepotrzebne i tworzyć podłogę bagażnika.
Potem 180 zł za przegląd poszerzony u diagnosty i 80 zł wpis w Starostwie w dowodzie rejestracyjnym i możesz wozić siódemeczkę.
Kiedyś też nad tym myślałem ale wolę mieć większy kufer
Potem 180 zł za przegląd poszerzony u diagnosty i 80 zł wpis w Starostwie w dowodzie rejestracyjnym i możesz wozić siódemeczkę.
Kiedyś też nad tym myślałem ale wolę mieć większy kufer

-
- Nowy użytkownik
- Rok produkcji: 2013
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: zx7r » 29 paź 2017, 22:21
Mam 2 rextony z 7 siedzeniami i powiem tak ,te 7 miejsc zadko sie przydaje , ale czesto to idealne rozwiazanie i nigdy nie zdemontuje 3 rzedu siedzen. Jak chodzi o bezpieczestwo to wiekszosc samochodow ma uszkodzony przod , a jezeli tyl to w wiekszosci ktos wjezdza w tylek, rexton ma tak twardy tylek ze musial by mu wjechac czolg lub tir zeby uszkodzic go tak zeby doszlo do 3 rzedu siedzen.
Kolego ktory chce zamontowac 3 rzad ,jesli chcesz zobatrzyc jak mam zamontowane pasy i siedzenia to zapraszam do Ostrowa Wlkp to 120 km od Poznania.
Kolego ktory chce zamontowac 3 rzad ,jesli chcesz zobatrzyc jak mam zamontowane pasy i siedzenia to zapraszam do Ostrowa Wlkp to 120 km od Poznania.
Wróć do „Rexton I/II/W (2003-2016)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię