miktofon słabo działa xlv
SsangYong Tivoli koreański Crossover segmentu B. Pierwszy opracowany model od czasu przejęcia przez koncern Mahindra.
- Arko
- Rusza z kopyta
- Model: Tivoli
- Rok produkcji: 2016
- Pojemność silnika: 1600
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: miktofon słabo działa xlv
Postautor: Arko » 01 lis 2017, 18:25
Witam
Bardzo dziękuję za chęć pomocy ale Tivoli wersja Quartz nie jest wyposażona w navi a więc pobieranie i instalacja aktualizacji przeznaczonej do niej raczej mija się z celem.
Bardzo dziękuję za chęć pomocy ale Tivoli wersja Quartz nie jest wyposażona w navi a więc pobieranie i instalacja aktualizacji przeznaczonej do niej raczej mija się z celem.
- malek
- Pan i Władca
- Model: Inny
- Rok produkcji: 2011
- Pojemność silnika: 1200
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 02 lis 2017, 10:47
Hm... w sumie słuszna uwaga. A w swoim radioodtwarzaczu jesteś w stanie sprawdzić wersję aktualnego oprogramowanie zgodnie z tym co jest napisane na stronie z update'm? Oprogramowanie może być takie samo, różnić się feature'ami z odbiornika (GPS, czytnik kart SD).
Przypuszczam, że u Ciebie można zaktualizować po prostu sam soft, bez aktualizacji mapy.
Przypuszczam, że u Ciebie można zaktualizować po prostu sam soft, bez aktualizacji mapy.
- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 03 lis 2017, 20:34
Czy ktoś już próbował aktualizacji softu w Quartz-u poprzez aktualizacje od navi

- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 09 lis 2017, 21:16
Obawiam się że to może być trudne do wykonania ponieważ w Tivoli Quartz nie występuje seryjnie nawigacja oraz brak tam slotu na kartę SD.
A czy ktoś już próbował aktualizacji przez USB

A czy ktoś już próbował aktualizacji przez USB

- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 10 lis 2017, 18:27
malek pisze:Hm... w sumie słuszna uwaga. A w swoim radioodtwarzaczu jesteś w stanie sprawdzić wersję aktualnego oprogramowanie zgodnie z tym co jest napisane na stronie z update'm? Oprogramowanie może być takie samo, różnić się feature'ami z odbiornika (GPS, czytnik kart SD).
Wersja mego Tivoli:

OS Version: OS.15.01.28
Application Version: X100.15.D0.SOP.06.17
V850 Version: 15.12.01
IR Touch Version: 5.2.1.2
Framework Version: 15.02.12.R48
A przy okazji mam jeszcze jedno pytanko jak tu się wstawia fotki?

- malek
- Pan i Władca
- Model: Inny
- Rok produkcji: 2011
- Pojemność silnika: 1200
- Kontaktowanie:
Postautor: malek » 12 lis 2017, 14:19
Wychodziłoby na to, ze możesz zaktualizować samo oprogramowanie, wkładając pendrive'a do USB.
Zdjęcia możesz wstawić jako załącznik, ale musisz wstawić wiadomość przez "Odpowiedz"
Zdjęcia możesz wstawić jako załącznik, ale musisz wstawić wiadomość przez "Odpowiedz"
- realista
- Forumowicz
- Rok produkcji: 2015
Postautor: realista » 16 lis 2017, 1:00
W wersji bez navigacji wsunięcie pendriva z softem nie powoduje żadne reakcji. Nie da się zaktualizować. Próbowałem i nic z tego nie wyszło.
- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 28 sty 2018, 17:22
Byłem ostatnio w serwisie na przeglądzie i według nich problem z mikrofonem w Tivoli bez navi można rozwiązać jedynie przez wymianę radia na które właśnie czekam.
Dam znać jak to wygląda po wymianie czy jest jakaś różnica w stosunku do tego co było.
Dam znać jak to wygląda po wymianie czy jest jakaś różnica w stosunku do tego co było.

- Kubasolo
- Rusza z kopyta
- Model: XLV
- Rok produkcji: 2017
- Gadu-Gadu: 32149088
Postautor: Kubasolo » 09 kwie 2018, 13:46
Cześć,
pozwolę sobie podpiąć się do tematu dotyczącego mikrofonu w XLV. W moim przypadku mikrofon jest głośny i dźwięk, który słyszy rozmówca jest bardzo wyraźny. Natomiast co kilka sekund występuje w tle dosyć słyszalny dźwięk, jakby to napisać dosłownie: "trrrrr" kilka sekund przerwy i znowu "trrr". Dźwięk podobny do tego jaki wydaje system ABS podczas hamowania. Na początku myślałem, że to przez uchwyt, w którym trzymam telefon podczas jazdy, niestety po jego demontażu nadal słychać to samo.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
pozwolę sobie podpiąć się do tematu dotyczącego mikrofonu w XLV. W moim przypadku mikrofon jest głośny i dźwięk, który słyszy rozmówca jest bardzo wyraźny. Natomiast co kilka sekund występuje w tle dosyć słyszalny dźwięk, jakby to napisać dosłownie: "trrrrr" kilka sekund przerwy i znowu "trrr". Dźwięk podobny do tego jaki wydaje system ABS podczas hamowania. Na początku myślałem, że to przez uchwyt, w którym trzymam telefon podczas jazdy, niestety po jego demontażu nadal słychać to samo.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 03 wrz 2018, 14:22
Arko pisze:Byłem ostatnio w serwisie na przeglądzie i według nich problem z mikrofonem w Tivoli bez navi można rozwiązać jedynie przez wymianę radia na które właśnie czekam.
Jestem po wymianie radia na nowe i problem z mikrofonem zniknął, wszystko działa tak jak powinno.
- Arko
- Rusza z kopyta
Postautor: Arko » 06 wrz 2018, 20:44
Odpowiedź dla wszystkich zainteresowanych a szczególnie dla admin - Pan i Władca
Radio zostało wymienione po konsultacji serwisu z przedstawicielstwem a serwis który tego dokonał mieści się w Radomiu.
Polecam wszystkim to miejsce na ewentualny zakup SY można uzyskać niezły upust od ceny
Radio zostało wymienione po konsultacji serwisu z przedstawicielstwem a serwis który tego dokonał mieści się w Radomiu.
Polecam wszystkim to miejsce na ewentualny zakup SY można uzyskać niezły upust od ceny
-
- Nowy użytkownik
Postautor: Stawhen » 26 wrz 2018, 15:32
Witam.
Miałem ten sam problem w moim Tivoli. ASO WACHE w Poznaniu w grudniu 2017 roku poinformowało mnie, że trzeba będzie wymienić mikrofon. Będą się ze mną kontaktować jak część przyjdzie... przez 3 miesiące się upominałem, w końcu otrzymałem informację, że jest. Umówili mnie na wymianę w jedną z sobót, na potwierdzenie miałem wiadomość od nich. Przyjechałem - 200km w 1 stronę - nikt nic nie wie... Myślałem, że zejdę. Jeszcze obecny pracownik serwisu na mnie patrzy wielkimi oczami zdziwiony, że jak to możliwe że byłem na sobotę umówiony, bo przecież w soboty nie mają elektryka... racja, sam się ze sobą umówiłem i próbuję mu wcisnąć dziecko w brzuch.
Napisałem przy nim skargę na pracę serwisu, do kierownika tego serwisu na całą sytuację. I teraz najzabawniejsze. Pytam się tego pana, jaka jest jego godność. Wpisuję więc że obecny w tym dniu pan Taki a Taki stwierdził, że zaszło nieporozumienie i przyjmuje ode mnie to pismo. Po kilku dniach braku odpowiedzi ze strony serwisu sprawdzam na stronie WACHE jak skontaktować się z kierownikiem i zdziwiony widzę, ze jest nim ten właśnie pan Taki a Taki, który wówczas był w serwisie i przyjmował moją skargę... żenada! Do dziś, a byłem tak w marcu, nie ma kontaktu... NIE POLECAM A WRĘCZ ODRADZAM WIZYTĘ W AUTO WACHE!!!
Miałem ten sam problem w moim Tivoli. ASO WACHE w Poznaniu w grudniu 2017 roku poinformowało mnie, że trzeba będzie wymienić mikrofon. Będą się ze mną kontaktować jak część przyjdzie... przez 3 miesiące się upominałem, w końcu otrzymałem informację, że jest. Umówili mnie na wymianę w jedną z sobót, na potwierdzenie miałem wiadomość od nich. Przyjechałem - 200km w 1 stronę - nikt nic nie wie... Myślałem, że zejdę. Jeszcze obecny pracownik serwisu na mnie patrzy wielkimi oczami zdziwiony, że jak to możliwe że byłem na sobotę umówiony, bo przecież w soboty nie mają elektryka... racja, sam się ze sobą umówiłem i próbuję mu wcisnąć dziecko w brzuch.
Napisałem przy nim skargę na pracę serwisu, do kierownika tego serwisu na całą sytuację. I teraz najzabawniejsze. Pytam się tego pana, jaka jest jego godność. Wpisuję więc że obecny w tym dniu pan Taki a Taki stwierdził, że zaszło nieporozumienie i przyjmuje ode mnie to pismo. Po kilku dniach braku odpowiedzi ze strony serwisu sprawdzam na stronie WACHE jak skontaktować się z kierownikiem i zdziwiony widzę, ze jest nim ten właśnie pan Taki a Taki, który wówczas był w serwisie i przyjmował moją skargę... żenada! Do dziś, a byłem tak w marcu, nie ma kontaktu... NIE POLECAM A WRĘCZ ODRADZAM WIZYTĘ W AUTO WACHE!!!
-
- Nowy użytkownik
Postautor: marekotivoli » 04 lis 2018, 19:35
Ja też miałem problem z mikrofonem w tivoli - w serwisie wymieniono radio na nowe. Problem rozwiązany
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię