Pozwoliłam sobie zacząć ten wątek gdyż nie znalazłam podobnego i jak zapewne przeczytaliście w tytule chodzi o Musso dla kobiety.
Ponieważ do tej pory największym autem jakim jeździłam była Astra II kombi z małymi obawami podchodzę do Musso gdyż istnieje wiele przeróżnych opinii w internecie.
Napiszcie proszę jak to na prawdę jest z takimi kwestiami jak:
1. Awaryjność
2. Ceny części - ile średnio rocznie kosztuje takie auto nie wliczając paliwa?
3. Cała tajemnica ze skrzynią biegów - podobno bardzo ciężko chodzi (automat czy manual).
4. Jaka wersja jest optymalna tak żeby nie była strasznym mułem, ale również nie była zbyt kłopotliwa (jeśli brałam pod uwagę 3.2 benzyna to tylko w gazie)?
5. Komfort prowadzenia, jeżdżenia, hałas w środku, zwrotność.
6. Użytkowanie auta (ile maksymalnie można wycisnąć z autka bez zarzynania, na co zwracać uwagę, zachowanie w trasie oraz w mieście, ect.)?
7. Jak to jest z tym 4wd (ile maksymalnie można jechać z włączonym napędem)? Jeden sprzedający powiedział mi, że w swoim jeździ non stop z włączonym napędem, a posiada 2,9TD.
8. Na co zwracać uwagę przy zakupie?
Oczywiście nie chodzi mi o jakieś wypracowania tylko krótką pomoc w postaci informacji dla osoby chcącej kupić ten samochód. Bardzo mi zależy na Waszych opiniach z życia wziętych vel z doświadczenia gdyż ja już mam miazgę z głowy czytając 1001 artykuł i 5057 test w internecie

Z góry dziękuję
Eleni