Dzień Dobry
Proszę o nowy wątek. Tytuł wątku ZAGADKA DELPHI.
Co to jest?
Najpierw CHECK niezapisywalny co znika,
potem diesel co nie odpala i godzinna KICHA
Problem narastał od roku powoli
Teraz nie ma dnia by mnie nie roz...olił.
Być może zagadka ma dwie odpowiedzi
Bable O2 w filtrze i CHECK co go USADZI
Z poważaniem
ZAGADKA DELPHI
Tutaj możemy porozmawiać na wszystkie tematy, niekoniecznie związane z motoryzacją
- Consool
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2005
- Pojemność silnika: 2700
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Gadu-Gadu: 0
- Kontaktowanie:
Re: ZAGADKA DELPHI
Postautor: Consool » 23 kwie 2018, 9:48
Jak wyskakuje check to zawsze wyskakuje błąd który można odczytać... Pytanie kto to próbował odczytywać i czym ?
-
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Ręczna
Postautor: regaciarz » 24 kwie 2018, 8:52
Robiony był jakiś tuning albo wycinanie DPF? Może Soft jest źle zrobiony i nie zapisuje błędów?
Do zrobienia podstawową diagnostyka komputerem, przede wszystkim ciśnienie paliwa, stawiam, że któryś wtrysk już pada
Do zrobienia podstawową diagnostyka komputerem, przede wszystkim ciśnienie paliwa, stawiam, że któryś wtrysk już pada
-
- Nowy użytkownik
- Model: Actyon Sports
- Rok produkcji: 2012
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: dynio » 05 lis 2018, 22:47
Dziękuje za podpowiedzi
Okazało się, że to błąd czujnika wałka rozrządu i jego powolna, postępująca destrukcja. Rok obserwacji objawów, pół roku poszukiwań ma swoje zalety. Zapoznałem się z elektryką osprzętu silnika i poznałem dogłębnie hydrostatykę układu paliwowego.
Z poważaniem
Okazało się, że to błąd czujnika wałka rozrządu i jego powolna, postępująca destrukcja. Rok obserwacji objawów, pół roku poszukiwań ma swoje zalety. Zapoznałem się z elektryką osprzętu silnika i poznałem dogłębnie hydrostatykę układu paliwowego.
Z poważaniem
-
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
Postautor: krisw11 » 05 lis 2018, 23:10
Dynio ,chciałeś Ssangjunga ,to go masz
Najważniejsze,że sie naprawiło po takim czasie 

Kris
- Trawas
- Stały bywalec
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Postautor: Trawas » 07 lis 2018, 1:34
No i sam widzisz, nie wszystko da się po objawach zdiagnozować. Podobnie check będzie tak wyskakiwał np, przy zacinającym się zaworze ERG - raz jest a innym razem znika i nic się nie zapisze. Jak zaślepisz ERG będzie się tak samo pojawiał i znikał w czasie jazdy.
Podobnie do rozpaczy może człowieka doprowadzić układ After Heater , czyli uruchamianie świec żarowych podczas jazdy by przepalić syfy idące z ERG. Masakra z tym ERG - i żeby to jeszcze faktycznie coś dawało. Smrodzi kolektor, osłabia moc i skraca życie świec żarowych a z tym oczyszczaniem spalin to totalna gówno prawda. Kilka procent sadzy ? to się nie liczy.
( jak się zna dobrego informatyka to warto wywalić z programu ERG i układ After Heating co wyjdzie na zdrowie silniczkowi ( ale ja tego nie powiedziałem hahahaha)
Podobnie do rozpaczy może człowieka doprowadzić układ After Heater , czyli uruchamianie świec żarowych podczas jazdy by przepalić syfy idące z ERG. Masakra z tym ERG - i żeby to jeszcze faktycznie coś dawało. Smrodzi kolektor, osłabia moc i skraca życie świec żarowych a z tym oczyszczaniem spalin to totalna gówno prawda. Kilka procent sadzy ? to się nie liczy.
( jak się zna dobrego informatyka to warto wywalić z programu ERG i układ After Heating co wyjdzie na zdrowie silniczkowi ( ale ja tego nie powiedziałem hahahaha)
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię