Kyron 2WD
W tym dziale każdy może pochwalić się Nam swoim Ssangyongiem: dokonanymi przeróbkami, naprawami czy po prostu codzienną eksploatacją. UWAGA! 1 samochód = 1 temat!
-
krisw11
- Stały bywalec
- Model: Kyron
- Rok produkcji: 2006
- Pojemność silnika: 2000
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 0
Re: Kyron 2WD
Postautor: krisw11 » 25 sty 2019, 23:05
Spoko już nie dziekuj
działaj i zdawaj relacje....a człowiek całe życie sie uczy hehe ja również.... 
Kris
-
krisw11
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 27 sty 2019, 16:52
Tak jesteś w stanie, tylko pytanie brzmi : czy ci sie ,to będzie opłacało ?! Bo myślę ,że raczej nie........,no chyba ,że masz na podwórku jakiegoś Angola
,to bierz sie do roboty chłopaku 
Kris
- D3vus
- Rusza z kopyta
Postautor: D3vus » 27 sty 2019, 17:53
No myslalem ze jakies czesci poszukac, chcialbym moc tylko recznie przelaczac na 4na 4 i to tylko w trudnych warunkach ;D ale jak maja to byc jakies kosmiczne koszta to narazie odpuszcze
bede wozil lancuchy xD
-
krisw11
- Stały bywalec
Postautor: krisw11 » 27 sty 2019, 21:49
reduktor, wały, półośki ,skrzynia biegów, robota itp. to myśle 5tysi. może nie wystarczyć........a to musi ze sobą współpracować czyli mosty ,skrzynia i reduktor muszą być od jednego modelu, bo wystarczy jeden ząb więcej lub mniej i dupa z tego wyjdzie. Lepiej sprzedać 2WD i zakupić 4x4. 
Kris
- D3vus
- Rusza z kopyta
Postautor: D3vus » 21 mar 2019, 7:25
Witam po dłuższej przerwie.
Ostatnio w weekend bawiłem się przy kyronie i tak : wszystkie klocki hamulcowe wymienione tym bosh cena 59e w Niemczech ,przód sakura 69 zl +90zl wysyłka. Wymienilem radio na 2 Din +podłączyłem kamere cofania ( ile było z tym zabawy ..)
No ale zaczel9 mnie niepokoić pewne szukanie na tłoku.
Wczoraj jade z rodziną a tu przy 120km/h jakby mi uszczelkę wywialo ;O minimalny spadek mocy i pierdzenie, szybka nawrotka do bazy i diagnoza.
Puścił wtryskiwaczy nr 4 . Ja inteligent mysle dokrece ciut jak nie pomoże to zmienię uszczelkę. Po lekkim dokreceniu z9na wsiada do auto kemu gaz a wtrysk do gory. Powód ukrecona śruba.
I teraz moja pytanie czy po nagwitowaniu i zdumieniu uszczelki jest szansa że wróci do normalności czy juz myslec o wymianie wtrysku ?
Pozdrawiam D.
Ostatnio w weekend bawiłem się przy kyronie i tak : wszystkie klocki hamulcowe wymienione tym bosh cena 59e w Niemczech ,przód sakura 69 zl +90zl wysyłka. Wymienilem radio na 2 Din +podłączyłem kamere cofania ( ile było z tym zabawy ..)
No ale zaczel9 mnie niepokoić pewne szukanie na tłoku.
Wczoraj jade z rodziną a tu przy 120km/h jakby mi uszczelkę wywialo ;O minimalny spadek mocy i pierdzenie, szybka nawrotka do bazy i diagnoza.
Puścił wtryskiwaczy nr 4 . Ja inteligent mysle dokrece ciut jak nie pomoże to zmienię uszczelkę. Po lekkim dokreceniu z9na wsiada do auto kemu gaz a wtrysk do gory. Powód ukrecona śruba.
I teraz moja pytanie czy po nagwitowaniu i zdumieniu uszczelki jest szansa że wróci do normalności czy juz myslec o wymianie wtrysku ?
Pozdrawiam D.
- D3vus
- Rusza z kopyta
Postautor: D3vus » 29 kwie 2019, 19:14
No to tak kyron załamany jakies 3tyg. Temu przez aso citroena we Francji. Nie obyło się bez przygód i po 3 tyg znow czuje ze mi swiszczy. Mam nagwitowane na śrubę 8.
i czy możliwe że poprostu slabo dokrecone czy uszczelkę wywyialo czy może poprostu sie nie ułożyła.?
Czy z tego powodu auto moze gorzej palić i przez to czuje śmierdzące spaliny?
Dodam że nawet w normalna pogodę z rana jak odpalam to kręci i kręci i juz 2 raz aku ładuje pozniej jest okey. Nie mam jakiego kolejek dumy czytaj niebieski biały czy czarny.
Może problem świecy? Czy komputer przy nieszczelnym wtrysku moze dodawać większej dawki?
W niedzielę planuje się wziąść za wymianę uszelek wszystkich pod wtryskami tylko najpierw muszę wymyć silnik zeby pozniej zaobserwować W razie czego skad mi co leci
Pozdrawiam
D.
i czy możliwe że poprostu slabo dokrecone czy uszczelkę wywyialo czy może poprostu sie nie ułożyła.?
Dodam że nawet w normalna pogodę z rana jak odpalam to kręci i kręci i juz 2 raz aku ładuje pozniej jest okey. Nie mam jakiego kolejek dumy czytaj niebieski biały czy czarny.
Może problem świecy? Czy komputer przy nieszczelnym wtrysku moze dodawać większej dawki?
W niedzielę planuje się wziąść za wymianę uszelek wszystkich pod wtryskami tylko najpierw muszę wymyć silnik zeby pozniej zaobserwować W razie czego skad mi co leci
Pozdrawiam
D.
-
rk75
- Stały bywalec
- Model: Rexton
- Rok produkcji: 2007
- Pojemność silnika: 2700
Postautor: rk75 » 30 kwie 2019, 18:42
D3vus pisze:No to tak kyron załamany jakies 3tyg. Temu przez aso citroena we Francji. Nie obyło się bez przygód i po 3 tyg znow czuje ze mi swiszczy. Mam nagwitowane na śrubę 8.
W niedzielę planuje się wziąść za wymianę uszelek wszystkich pod wtryskami tylko najpierw muszę wymyć silnik zeby pozniej zaobserwować W razie czego skad mi co leci![]()
Pozdrawiam
D.
Popraw pisownię, to może ktoś pomoże
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię