REXTON 2005 rok 2,7 xDi z napędem TOD. Zmagam się z problemem świecących cały czas kontrolek ABS/ESP. Wiem, że jest tu podobny temat, ale nie znalazłem odpowiedzi. Idąc za tropem, aby zdiagnozować problem, zakupiłem z PRC klon Delphi, aby odczytać błędy. Komputer zdołał się połączyć z Rexiem, ale niestety sczytał tylko błędy uszkodzonych świec żarowych. Z układem abs nie połączyłem się. Ostatnio znajomy zmierzył mi multimetrem rezystancje czujników przednich i w prawym kole był odczyt, w lewym natomiast nic się nie zmieniło (tylnych nie mierzyłem). Teraz zastanawiam się jak to dobrze i rzetelnie sprawdzić, żeby nie kupować 4 czujników. Sami wiecie jakie są ich ceny za nowe. Na początek chcę wymienić ten w lewym przednim kole, bo tu mam pewność, że nie działa. Na stronie sklep.ssangyong.pl znalazłem czujnik oryginalny nowy za 400 zł. Problem w tym, że niby nr części pasuje (4892008100), ale sprzedawca zaznacza w specyfikacji: (2003-12-16 do 2006-02-26, ABS, ESP, oprócz T.O.D.). Czy w opcji z napędem TOD były inne typy czujników ? Jeśli tak, to proszę kogoś o nr tego czujnika, żebym mógł go poszukać. No chyba, że ma ktoś na sprzedaż, to chętnie odkupię (oczywiście sprawny).
Pozdrawiam i wybaczcie za cały ten wywód