DOLADOWANIE SILNIKA
Ssangyong Musso znany jest w Polsce także pod marką Daewoo. Pierwszy model koreańskiej marki, który był oferowany oficjalnie w kraju. Napęd 4x4, nadwozie zbudowane na ramie i doskonałe właściwości terenowe to główne cechy Musso
-
- Rusza z kopyta
- Rok produkcji: 1996
- Pojemność silnika: 2894
- Gadu-Gadu: 0
DOLADOWANIE SILNIKA
Postautor: ursus1977 » 22 lis 2009, 13:26
WIE MOZE KTOS ILE POWINO WYNOSIC DOLADOWANIE SILNIKA W BARACH W SILNIKU 2,9 TD ??? BO W MOIM JEST 0,4 BAR CHYBA ZA MALO TAK MI SIE WYDAJE ,MAM ZAMONTOWANY W KABINIE LICZNIK DOLADOWANIA TAK KUPILEM I POKAZUJE 0,4 BARA
- ponton26
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 1999
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
- Gadu-Gadu: 4013960
- Kontaktowanie:
Re: DOLADOWANIE SILNIKA
Postautor: ponton26 » 07 gru 2009, 21:08
poszukaj w manualu zdaje sie ze gdzies to tam widziałem z rozpiską na poszczególne silnik benzyny i diesle
Powodzenia w nierównej walce z Koreańską myślą techniczną.
- Gonzo
- Stały bywalec
- Model: Musso
- Rok produkcji: 2000
- Pojemność silnika: 2900
- Skrzynia biegów: Ręczna
Re: DOLADOWANIE SILNIKA
Postautor: Gonzo » 07 gru 2009, 23:36
Dziś usłyszałem, że w tym silniku powinno wynosić 0,8bara
...dziś byłem w serwisie który zajmuje się tylko turbinami, bo w pewnym warsztacie nibyfachowcy stwierdzili że wogóle nie doładowuje (bo rura jest miękka) że leje olejem (bo dolot do intercoolera był trochę okopcony) itd. Można to zrobić za 1500zł
Więc znalazłem prawdziwy i renomowany serwis, który daje gwarancję i ma certyfikat mercedesa itd.
Fachowiec obejrzał, urządzeniem zbadał przemuchy na zaworach (brak), odkręcił wszystkie rury, pomacał, posłuchał silnika i popatrzył na mnie z dziwną miną i powiedział że jak bardzo chcę możemy sie przejechać...
Musson dostał porządnie w pi...
...doładowania turbiny nawet nie badał, bo chodzi jak ta lala i mam się nie czepiać, A nibyfachowcy chcieli mnie poprostu skaleczyć na 1500zł
...dziś byłem w serwisie który zajmuje się tylko turbinami, bo w pewnym warsztacie nibyfachowcy stwierdzili że wogóle nie doładowuje (bo rura jest miękka) że leje olejem (bo dolot do intercoolera był trochę okopcony) itd. Można to zrobić za 1500zł

Więc znalazłem prawdziwy i renomowany serwis, który daje gwarancję i ma certyfikat mercedesa itd.
Fachowiec obejrzał, urządzeniem zbadał przemuchy na zaworach (brak), odkręcił wszystkie rury, pomacał, posłuchał silnika i popatrzył na mnie z dziwną miną i powiedział że jak bardzo chcę możemy sie przejechać...
Musson dostał porządnie w pi...
...doładowania turbiny nawet nie badał, bo chodzi jak ta lala i mam się nie czepiać, A nibyfachowcy chcieli mnie poprostu skaleczyć na 1500zł
Musso 2000r. - 2,9TD +lift 4" +Bridgestone h/t 31" + zabudowa sypialno-turystyczna - DZIENNIK POKŁADOWY
Zamienię na T4 multivan lub vestfalie
Zamienię na T4 multivan lub vestfalie
Wróć do „Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)”
Przejdź do
- Ogólne
- O wszystkim
- Nasze auta
- Warsztaty
- Przed zakupem
- Wątki do usunięcia
- Wydarzenia
- Zloty i spotkania
- Modele
- DIY - Zrób to sam
- Actyon/Actyon Sports
- Kyron
- Korando Family do 1995 roku (Isuzu Trooper)
- Korando II (1997 - 2006)
- Korando typu C (2011-2019)
- Korando D (2019 do dzisiaj)
- Musso/Musso Sports (Daewoo) (1993-2005)
- Rexton I/II/W (2003-2016)
- Rexton G4 (2017 - do dzisiaj) / Musso Pickup (2018 - do dzisiaj)
- Rodius
- Tivoli / XLV
- Giełda
- Sprzedam
- Kupię