Postautor: terenn » 23 mar 2022, 10:54
Postautor: terenn » 16 maja 2022, 14:18
Postautor: Sszymon » 25 lut 2024, 13:58
domarchewa pisze:Są partie , w których sprężarki od klimy głośno chodzą, ja praktycznie co roku zgłaszałem ten fakt przy przeglądach serwisowych, jednakże żaden serwis mi tego nie uwzględniał bo twierdzili, że tak ma być. Dopiero w zeszłym roku jak został tylko serwis w Katowicach to mi wymienili sprężarkę na nową. odnośnie uszczelnień zaworów i ubytku oleju, to u mnie ok, wymiana co ok 10-15 tysięcy, w zależności ile zrobię w danym roku km.
Postautor: terenn » 14 mar 2024, 13:36
Sszymon pisze:domarchewa pisze:Są partie , w których sprężarki od klimy głośno chodzą, ja praktycznie co roku zgłaszałem ten fakt przy przeglądach serwisowych, jednakże żaden serwis mi tego nie uwzględniał bo twierdzili, że tak ma być. Dopiero w zeszłym roku jak został tylko serwis w Katowicach to mi wymienili sprężarkę na nową. odnośnie uszczelnień zaworów i ubytku oleju, to u mnie ok, wymiana co ok 10-15 tysięcy, w zależności ile zrobię w danym roku km.
Są spec. Dodatki do regeneracji uszczelniaczy STP.albo.k2...dodaje się do.oleju gumy się regenerują, doszczelniaja i oleju przestaje ubywac...chyba że uszczelka jest pęknięta, wtedy tylko wymiana...ale warto za 30 zł taki regenerator wlać po 1500 km gumy jak nowe
Postautor: Sszymon » 16 mar 2024, 15:53
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
Dzisiaj jest 03 lip 2025, 9:55